Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Εφοριακοί: Τα έσοδα μειώνονται, θα πάρουν νέα μέτρα

Η ομοσπονδία της ΠΟΕ-ΔΟΥ των εφοριακών σε ανακοίνωσή της προεξοφλεί την καθίζηση των δημοσίων εσόδων και τη συνδέει με τα αναποτελεσματικά εισπρακτικά μέτρα που διαρκώς λαμβάνονται, ενώ προβλέπει ότι έρχονται νέα μέτρα.
Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΔΟΥ τονίζει πως «η πτώση των φορολογικών εσόδων δεν θα πρέπει πλέον να ξαφνιάζει κανέναν και κυρίως την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ. Η φοροδοτική ικανότητα των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων έχει προ πολλού εξαντληθεί. Οι φόροι που επιβάλλονται δεν μπορούν να εισπραχθούν, γιατί απλά δεν αντιστοιχούν σε πραγματικά εισοδήματα.
Η πολιτική της υπερφορολόγησης, των χαρατσιών, των επιδομάτων αλληλοβοηθείας (που μόνο στους ανέργους δεν καταλήγουν) κτλ, έχει χρεοκοπήσει.
Οι εκβιασμοί της κυβέρνησης για αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και κατασχέσεις δεν πρόκειται να φέρουν κανένα αποτέλεσμα.
Το 2011 οι φορολογούμενοι κλήθηκαν να καταβάλουν (μέσω των φορολογικών τους δηλώσεων) φόρους της τάξεως των 1,12 δισ. ευρώ, ενώ το 2012 (με μειωμένα εισοδήματα κατά 30%-40% και πολλαπλάσια ποσοστά ανεργίας) κλήθηκαν να καταβάλουν φόρους ύψους 6.8 δισ. περίπου!!!.
Την ίδια στιγμή συνεχίζεται με προκλητικό τρόπο η προστασία των μεγαλοφοροφυγάδων και των μεγαλοκαταθετών (εσωτερικού και εξωτερικού).
Στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν και δεν είναι η καλυτέρευση των εσόδων και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Επενδύουν στη μη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, ως άλλοθι για τη λήψη νέων μέτρων. Στόχος τους είναι οι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι μαζικές απολύσεις υπαλλήλων, η κινεζοποίηση και η εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας.
Η αύξηση των εσόδων προϋποθέτει, την ύπαρξη πολιτικής βούλησης για τη φορολόγηση του πλούτου, με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Προϋποθέτει την ενίσχυση των φορολογικών υπηρεσιών και την απαγκίστρωσή τους από πολιτικές παρεμβάσεις» καταλήγει η ανακοίνωση των εφοριακών.


Πηγή: iefimerida.gr