Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

-Τι έχεις Γιάννη; -Τι είχα πάντα!





Η φωτογραφία έχει ληφθεί στο Τορόντο τού Καναδά, στις 13 Νοεμβρίου 1919.

Επρόκειτο για συγκέντρωση-διαμαρτυρία τής «Αντιεμβολιαστικής Ένωσης» της χώρας (Anti-Vaccination League of Canada), κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Το κυριότερο μεταξύ των εμβολίων εναντίον των οποίων διαδήλωναν αυτοί οι «δικαιωματιστές», ήταν το εμβόλιο κατά της ευλογιάς. Αυτό που κατάφερε τελικά να εκριζώσει αυτή τη μάστιγα από τον πλανήτη.

Η Περιφέρεια Ιονίων μηνύει συνδικαλιστές – Κλήθηκαν στην ασφάλεια ως κατηγορούμενοι!

 


Τόλμησες να πάρεις καρέκλα από καρεκλοκένταυρο; – Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κυνηγά δικαστικά συνδικαλιστές γιατί πέταξαν στα σκουπίδια τη σημαία της ΕΕ και την καρέκλα της εξουσίας…!

Στην πρόσφατη απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα, που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση, τα ταξικά σωματεία της Κέρκυρας κατευθύνθηκαν στο κτίριο της Περιφέρειας και πέταξαν συμβολικά στα σκουπίδια τη σημαία της ΕΕ και την καρέκλα της εξουσίας. Ξέρετε όμως τι βαριά προσβολή είναι να πετάξεις την καρέκλα ενός καρεκλοκένταυρου; Θα σε διώξει δικαστικά και εμμονικά, μέχρι να ξεπληρωθεί η… “προσβολή”.

Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση της Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων που κυνηγάν δικαστικά τα μέλη του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού και Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας. Αντιγράφουμε τα υπόλοιπα από την ανακοίνωση του Προέδρου του Σωματείου.

“Πρώτο ψέμα” στην προπαγάνδα – Πρώτο Θέμα: “100 εκπαιδευτικοί έκλεισαν το κέντρο της Αθήνας…”

 


 

Όταν η πραγματικότητα δε συμφωνεί με τα αήττητα κλισέ των “αντικειμενικών ΜΜΕ” που αγαπάνε αντικειμενικά την κυβέρνηση, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα και τους διαδηλωτές.

Μετά την πανδημία, η κυβέρνηση αξιοποιεί τη θερινή ραστώνη -πατροπαράδοτη συνταγή για κάθε υπουργό Παιδείας, κάθε απόχρωσης- για να φέρει μες στο κατακαλόκαιρο νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο για την αξιολόγηση -και όχι μόνο. Η εκπαιδευτική κοινότητα αντιδρά άμεσα και κατεβαίνει μαζικά στον δρόμο, και τότε αναλαμβάνει το… ιππικό της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλο από τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ -με το αζημίωτο ασφαλώς.

Όταν δεν καλύπτουν με πέπλο σιωπής και ομερτά τις κινητοποιήσεις, πάνε στο άλλο άκρο και ενεργοποιούν αντανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού (άλλη πατροπαράδοτη συνταγή) για τις πορείες και τους 100 ανθρώπους που κλείνουν τον κέντρο της Αθήνας. Και αν δεν τους βγαίνουν τα κουκιά και η πραγματικότητα είναι διαφορετική, τόσο το χειρότερο για αυτήν.

Τι έμεινε λοιπόν στη δημοσιογραφική ομάδα του “Πρώτου Θέματος” από το χτεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο; Τι ξεχώρισε ως το πιο σημαντικό και τι έβαλε σε πρώτο πλάνο στον τίτλο του;

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με… 100 άτομα έκλεισε την Αθήνα – Φωτογραφίες

Να αποτραπεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη μαρτυρική Γυάρο


Ερώτηση στη Βουλή

 

Από την εκδήλωση του ΚΚΕ στο νησί τον Οκτώβρη του 2019, για την εγκατάσταση μνημείου - φόρου τιμής στους αλύγιστους
Από την εκδήλωση του ΚΚΕ στο νησί τον Οκτώβρη του 2019, για την εγκατάσταση μνημείου - φόρου τιμής στους αλύγιστους
Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου να εγκρίνει την εγκατάσταση ανεμολογικού ιστού από την «Αιολική Ολύμπου Εύβοιας ΑΕ» στη μαρτυρική Γυάρο «για τη μέτρηση των ανεμολογικών δεδομένων σε κατά τεκμήριο δημόσια χορτολιβαδική έκταση», στο πλαίσιο υλοποίησης έργου παραγωγής αιολικής ενέργειας. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί γύρω από το θέμα από αντιστασιακές οργανώσεις, χιλιάδες λαού, ακόμα και από το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, δίνει το «πράσινο φως» για αλλοίωση του ιστορικού τόπου, για την ιστορικότητα του οποίου μάλιστα δεν κάνει ούτε καν αναφορά στη σχετική απόφασή της. Ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για σχεδιασμούς και ενέργειες επιχειρηματικών ομίλων, με τη στήριξη και της σημερινής κυβέρνησης, ώστε να μετατραπεί η Γυάρος σε πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Εδώ και χρόνια μεθοδεύονται ο αποχαρακτηρισμός του νησιού και η προώθηση επενδύσεων για αιολικά πάρκα στο νησί, καθώς εξαιτίας του αιολικού δυναμικού του και της σχετικά μικρής απόστασης από την ηπειρωτική Ελλάδα θεωρείται «φιλέτο» από τις εταιρείες των αιολικών. Θυμίζουμε ότι πριν από 20 χρόνια η Γυάρος κηρύχθηκε ιστορικός τόπος και τα κτίριά της διατηρητέα, καθώς «αποτελεί σημαντικό χώρο ιστορικής μνήμης που έχει αναπόσπαστα συνδεθεί με την Ιστορία της νεότερης Ελλάδας». Κι όμως, αυτά τα είκοσι χρόνια, με ευθύνη όλων διαδοχικά των κυβερνήσεων, δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα για το πώς θα προστατευτεί και θα αναδειχθεί η Ιστορία του τόπου. Αντίθετα, το 2011 με Υπουργική Απόφαση «οριοθετείται» ο ιστορικός τόπος στα κτίρια των φυλακών και στις εγκαταστάσεις και κατασκευές που βρίσκονται στους πέντε όρμους.

Για τα 47 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας της 21ης Απριλίου

 

 

Σε ανακοίνωσή του για τα 47 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας της 21ης Απριλίου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

Η κατάρρευση της επταετούς στρατιωτικής δικτατορίας πριν 47 χρόνια, όπως και η επιβολή της πριν από 54 χρόνια αποδεικνύουν ότι η αστική τάξη εναλλάσσει τις μορφές διαχείρισης της εξουσίας της, ανάλογα με τις εσωτερικές και διεθνείς προτεραιότητες και ανάγκες της.

Από αυτή τη σκοπιά, αποκτά ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι το ΚΚΕ αποτέλεσε τη μοναδική πολιτική δύναμη που επιδίωξε την ανάπτυξη του αντιδικτατορικού αγώνα και την ανατροπή της δικτατορίας των συνταγματαρχών με όρους ενός μαζικού εργατικού και λαϊκού κινήματος. Τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ήταν στην καρδιά αυτού του αγώνα γράφοντας ορισμένες από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος, με την αταλάντευτη στάση και τις ανείπωτες θυσίες τους.