Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Λίστα για τους Μεγαλοοφειλέτες, κατασχέσεις για το Λαό!



 












Η καραμέλα των μεγαλοοφειλετώ
 
Οποτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σχεδιάζει ένα ακόμα αντιλαϊκό χτύπημα, ξαφνικά εμφανίζεται στην επικαιρότητα το θέμα των χρεών των μεγαλοοφειλετών στο Δημόσιο αλλά και της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Έτσι και χτες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στη Βουλή, είπε ότι εντός του Απρίλη θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα όλων των οφειλετών του Δημοσίου με χρέη άνω των 150.000 ευρώ, εφόσον δεν έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση οφειλών. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να δείξουν ότι αγωνίζονται για να τα πάρουν από τους Μεγαλοοφειλέτες και όχι μόνο από τους μικρούς.


Μόνο που η αλήθεια είναι διαφορετική. Πρώτον, το συγκεκριμένο θέμα έχει καταντήσει καραμέλα αντιπερισπασμού και αποπροσανατολισμού. Κι αυτό γιατί τώρα που το επαναφέρουν - ω, τι σύμπτωση - ετοιμάζονται να «φέρουν» και το Ασφαλιστικό που τσακίζει το λαό. Δεύτερον, εκτός από τους Μεγαλοοφειλέτες, υπάρχουν και οι ...μικρότεροι οφειλέτες, που είναι εργάτες, φτωχοί αγρότες και καταστηματάρχες, συνταξιούχοι, νέα ζευγάρια, που δεν έχουν να πληρώσουν τα ατέλειωτα χαράτσια των τελευταίων ετών. Αυτούς έχει στόχο η κυβέρνηση και μάλιστα απειλεί ακόμα και με κατασχέσεις «σαρωτικές», όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ. Αυτή είναι η αλήθεια, για να μην κοροϊδευόμαστε...


Τα «άλλα» αίτια της προσφυγιάς


Από το βιβλίου του Νίκου Μπογιόπουλου - «Είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε»

 

FotorCreated 

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ •  Ημεροδρόμος



«Πρώτον: Η πολυεθνική NIKE προσέφερε πριν από µερικά χρόνια στον αθλητή Τζόρνταν το ποσό των 20 εκατοµµυρίων δολαρίων για να της διαφηµίσει, σε ένα βίντεο των 30 δευτερολέπτων, το νέο σχέδιο αθλητικών παπουτσιών της εταιρείας. Από τις πωλήσεις του νέου µοντέλου της η NIKE προσδοκούσε και πέτυχε εκατοντάδες εκατοµµύρια κέρδη.

Το ποσό αυτό, των 20 εκατοµµυρίων δολαρίων, που η NIKE έδωσε σε έναν άνθρωπο µόνο και µόνο για να της διαφηµίσει το προϊόν της είναι όσα πλήρωσε σε 30.000 ρακένδυτους Ινδονήσιους για να το κατασκευάσουν.

Δεύτερον: Για ένα σουτιέν που κατασκευάζεται στην Κίνα και το οποίο πωλείται από τα πολυκαταστήµατα Καρφούρ στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έναντι 20 ευρώ, ο ανασφάλιστος Κινέζος εργάτης που το παράγει αµείβεται µε 10 λεπτά του ευρώ. ∆ηλαδή, µε την πώληση ενός σουτιέν στην Ευρώπη, ο Γάλλος βιοµήχανος, ο Έλληνας µεγαλέµπορος και ο Κινέζος υπεργολάβος τους έχουν εξασφαλίσει την κάλυψη του εργατικού κόστους για την παραγωγή 200 σουτιέν (1).