Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

«ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ» ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΘΗΝΑΣ Σχόλιο για τη στάση των άλλων δυνάμεων στα Διοικητικά Συμβούλια σχετικά με το ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους φαντάρους


 

Με ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας σχολιάζουν τη στάση των άλλων παρατάξεων στα Διοικητικά Συμβούλια κατά τη συζήτηση του ψηφίσματος αλληλεγγύης στους φαντάρους που τιμωρήθηκαν, επειδή εκφράστηκαν ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο. 

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στηρίζει τις διώξεις των φαντάρων που εκφράστηκαν ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο!

Από την πρώτη στιγμή οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας και χιλιάδες φοιτητές στάθηκαν στο πλευρό των στρατευμένων συμφοιτητών τους που εκφράστηκαν ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο. «Είμαστε περήφανοι για τους ανθρώπους που μοιραζόμαστε τα ίδια έδρανα!».

Η παλικαρίσια στάση τους ενοχλεί την κυβέρνηση κι όχι μόνο, γιατί στο ανάστημα που σήκωσαν οι στρατευμένοι συμφοιτητές μας βλέπουν το ανάστημα χιλιάδων φοιτητών, που εναντιώνονται στη στάση της κυβέρνησης. Γιατί με τις επιστολές και τη στάση τους εξέφρασαν τον ελληνικό λαό και τη νεολαία που δεν έχουν δώσει καμία εξουσιοδότηση να εμπλέκεται η χώρα μας στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης και της περιοχής στηρίζοντας το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Αυτό, εξάλλου, ξεκαθαρίζουν πάνω από 100 Φοιτητικοί Σύλλογοι σε όλη τη χώρα που βρίσκονται στο πλευρό των στρατευμένων.

Παλιά τους τέχνη κόσκινο

 

Τις τελευταίες εβδομάδες ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης δυναμώνει σε όλη τη χώρα απέναντι στην κυβερνητική προσπάθεια τρομοκράτησης των φαντάρων που καταγγέλλουν τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, τη στήριξη στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ.

Είναι δεκάδες οι επιστολές στήριξης από φαντάρους και απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων, εκατοντάδες οι ανακοινώσεις και τα ψηφίσματα εργατικών σωματείων, δεκάδες οι φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα που καταδικάζουν τις ποινές και τις διώξεις, που κρεμάνε πανό στήριξης των φαντάρων.

Το Καλλιμάρμαρο κυριολεκτικά σείστηκε από τα χειροκροτήματα αλληλεγγύης προς τους φαντάρους, στην πρόσφατη συναυλία για το έγκλημα των Τεμπών. Οι μητέρες των φαντάρων με τις επιστολές τους σκορπούν ρίγη συγκίνησης, αποδεικνύοντας ότι τα βλαστάρια τους στηρίζονται σε βαθιές ρίζες.

* * *

Και ξάφνου ...κάποιοι του ΝΑΡ ανακάλυψαν ότι το ΚΚΕ είναι λέει στήριγμα για την αστική τάξη της Ελλάδας, έχει «υπερεθνικό» και εθνικιστικό προσανατολισμό, γιατί υπερασπίζεται τα σύνορα και τη δράση του στρατού ως κατασταλτικού μηχανισμού εντός συνόρων (;).

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη... Το ζήτημα βέβαια δεν είναι καινούργιο. Ούτε η προσπάθεια του ΝΑΡ να θολώσει τα νερά για τη δική του ιδεολογική και πολιτική χρεοκοπία, διαστρεβλώνοντας τις κρυστάλλινες θέσεις του ΚΚΕ.

Εφιαλτικές διαστάσεις


Πηγή: Associated Press

 

Εφιαλτικές διαστάσεις για τον λαό παίρνει η εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους πολέμους που κλιμακώνονται στην περιοχή. Μόνο η ειδησεογραφία που ανέδειξε ο «Ριζοσπάστης» την τελευταία εβδομάδα είναι αποκαλυπτική για τους κινδύνους που ανοίγονται μπροστά.

Μετά τη ΝΑΤΟική άσκηση «Ramstein Flag 24» που φιλοξένησε η Ελλάδα στην Ανδραβίδα, εκτελώντας σενάρια προσβολής αντίπαλων κέντρων, μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχαν στην ευρωατλαντική πρόβα πυρηνικού πολέμου, αναλαμβάνοντας ρόλο συνοδείας στρατηγικών βομβαρδιστικών που φέρουν και πυρηνικά όπλα.

Μια μέρα μετά από αυτήν την αποκάλυψη, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπέγραψε με τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι μια ακόμα συμφωνία για «εγγυήσεις ασφαλείας», με τις προδιαγραφές που έθεσε πριν από ενάμιση χρόνο η σύνοδος του G7 ως «υποκατάστατο» της άμεσης ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Ποιες είναι αυτές; Απεριόριστη στρατιωτική βοήθεια στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, στήριξη με όλα τα μέσα των πολεμικών επιχειρήσεων στο μέτωπο ΝΑΤΟ - Ρωσίας, στρατιωτική τεχνογνωσία και χρήμα στην Ουκρανία για τις επιχειρησιακές ανάγκες του πολέμου κ.ά.