Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Η Ιδρυτική Διακήρυξη της Πρωτοβουλίας των Κομμουνιστικών και Εργατικών κομμάτων


«Τα παρακάτω Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα των χωρών μελών της ΕΕ, των κρατών συνδεδεμένων με αυτήν και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που:
Στηριζόμαστε στις αρχές του επιστημονικού σοσιαλισμού και μας ενώνει το όραμα μιας κοινωνίας δίχως εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δίχως φτώχεια, κοινωνική αδικία και ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Θεωρούμε την ΕΕ επιλογή του κεφαλαίου. Προωθεί μέτρα προς όφελος των μονοπωλίων, της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του κεφαλαίου, ενισχύει τα χαρακτηριστικά της ως ιμπεριαλιστικού οικονομικού, πολιτικού και στρατιωτικού μπλοκ αντίθετου στα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, εντείνει τους εξοπλισμούς, τον αυταρχισμό, την κρατική καταστολή, περιορίζοντας κυριαρχικά δικαιώματα.
Εκτιμάμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό κέντρο, στηρίζει επιθετικά σχέδια ενάντια στους λαούς και ευθυγραμμίζεται με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, ο μιλιταρισμός είναι δομικό της στοιχείο.
Θεωρούμε πως υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης για τους λαούς. Μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων προβάλλει η προοπτική μιας άλλης Ευρώπης, της ευημερίας των λαών, της κοινωνικής προόδου, των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της ισότιμης συνεργασίας, της ειρήνης, του σοσιαλισμού.
Πιστεύουμε στο δικαίωμα κάθε λαού να επιλέγει κυρίαρχα το δρόμο ανάπτυξής του, συμπεριλαμβανόμενου του δικαιώματος αποδέσμευσης από τις πολυεπίπεδες εξαρτήσεις από ΕΕ και ΝΑΤΟ, καθώς και της σοσιαλιστικής επιλογής.
Δεν είμαστε πλήρη μέλη των λεγόμενων ευρωπαϊκών κομμάτων, μεταξύ αυτών και του λεγόμενου Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Αποφασίσαμε με αυτή την Ιδρυτική Διακήρυξη να ιδρύσουμε την "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για τη μελέτη, την επεξεργασία ευρωπαϊκών θεμάτων και το συντονισμό της δραστηριότητάς τους".
Στην "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" αυτή μπορεί να συμμετάσχει κάθε Κομμουνιστικό και Εργατικό Κόμμα, από χώρα μέλος της ΕΕ ή χώρα συνδεδεμένη με αυτήν, και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αποδέχεται αυτή τη Διακήρυξη και τους όρους της.
Στόχος της "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ" είναι να συμβάλει στην έρευνα και τη μελέτη ζητημάτων της Ευρώπης, ιδιαιτέρα σχετικά με την ΕΕ, της πολιτικής που χαράσσεται στα πλαίσιά της κι έχει επίδραση στη ζωή των εργαζομένων, καθώς και να βοηθήσει στην επεξεργασία κοινών θέσεων των κομμάτων και στο συντονισμό της αλληλεγγύης και άλλων δραστηριοτήτων τους.
Η "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ", που απευθύνεται πρωτίστως στα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα των χωρών της ΕΕ, είναι επίσης ανοικτή σε Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα των χωρών που δεν είναι μέλη ή είναι συνδεδεμένα μέλη της ΕΕ.
Κάθε χρόνο πραγματοποιεί τουλάχιστον μια συνεδρίαση των μελών της και συμφωνείται σχετική Γραμματεία, για το συντονισμό της δράσης της "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ".
Οι συνεδριάσεις της Γραμματείας γίνονται εκ των προτέρων γνωστές και είναι ανοιχτές και για τα άλλα μέλη της "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ".
Η "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" έχει:
Κοινό σύμβολο: Έναν εργάτη που σπάει τις αλυσίδες του.
Ιστοσελίδα, για την προβολή των θέσεών της και των θέσεων των κομμάτων που την απαρτίζουν. Την κοινή ιστοσελίδα τη διαχειρίζεται η Γραμματεία την οποία θα συμφωνήσουν τα κόμματα που συμμετέχουν στην "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ"». 

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Προς ποινικοποίηση των..αστέγων!




Στα προθυρα του χειμώνα, ο προτεινόμενος νόμος θα μπορούσε να σημαίνει πρόστιμα και φυλάκιση για τους ανθρώπους που κοιμούνται έξω στους δρομους!

Βουδαπέστη, Ουγγαρία - Μια ψυχρη φθινοπωρινη νύχτα στη Βουδαπέστη, μια ηλικιωμένη γυναίκα εχει ξαπλωσει κουκουλωμενη στη πόρτα ενός καταστήματος υαλικων σε μια αριστοκρατική συνοικία. Πιο κάτω στο δρόμο, σε έναν από τους πιο μοντέρνους δρόμους της πόλης, δύο άνδρες κοιμούνται έξω από ένα κατάστημα ρολογιών πολυτελείας, μια βαλίτσα βρισκεται σε ενα καροτσακι, μεταξύ τους. 

Για τις δεκάδες χιλιάδες αστέγων στην Ουγγαρία, αυτές ειναι πραξεις επιβίωσης, αλλά θα μπορούσαν σύντομα να είναι παράνομες. 

Στο Ουγγρικό κοινοβούλιο συζητείται τωρα ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στις τοπικές κοινότητες να βαζουν πρόστιμο και τελικά να φυλακιζουν ανθρωπους που ζουν στους δρόμους. Το νομοσχέδιο, που προτάθηκε από τη συντηρητική κυβέρνηση, είναι πιθανό να περάσει κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας τη Δευτέρα.

«Είναι φοβερή ντροπή ... τιμωρεί τους ανθρώπους [που] δεν έχουν ένα σπίτι», λέει η Zsuzsanna Zsefle, άστεγη εδω και 21 χρόνια.

Η Zsefle βγαζει χρήματα περιφερομενη σε κάδους σκουπιδιών ψάχνοντας πράγματα για να πουλήσει στις υπαίθριες αγορές. Παλια ηταν λογιστρια. Τώρα μαθαίνει δεξιότητες ηλεκτρονικών υπολογιστών, με την ελπίδα να βρει μια δουλειά.

Εδω και 13 χρόνια, ζει με τον σύζυγό της σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην άκρη της Βουδαπέστης. Η Zsefle θεωρεί τον εαυτό της πιο τυχερο από τους περισσότερους, διότι έχει την άδεια του ιδιοκτήτη να μείνει εκεί, αν και ο χωρος είναι προς πώληση.

Όταν τελειώσει το αντιφασιστικό σόου του μπράβο και του ΖΗΤΩ σκεφτείτε το μην είμαστε εμείς ο τελικός τους στόχος;



Για το φρόνημά τους θα κληθούν ουσιαστικά να απολογηθούν μετά την προθεσμία που πήραν για την Παρασκευή οι 27 κάτοικοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκη
 
 
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η εν λόγω «εγκληματική οργάνωση» είχε ως σκοπό «με έκνομες ενέργειες  να ματαιώσει ή να αναστείλει έστω και προσωρινά την μεταλλευτική ή άλλη δραστηριότητα της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός στα εργοτάξιο αυτής που βρίσκονται στις ορεινές θέσεις Σκουριές και Λάκκος Καρατζά του όρους Κάκαβος της περιοχής Μ. Παναγιάς Χαλκιδικής με δυνατότητα βλάβης συγχρόνως από τις προερχόμενες εκ των έκνομων ενεργειών συνέπειες του διαμορφούμενου για την χώρα επενδυτικού και τουριστικού περιβάλλοντος.