Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

«Λαϊκή Συσπείρωση» Καλαμαριάς: Έξω ο «Ελληνικός Χρυσός» από τον Απόλλωνα


Την αντίθεσή τους στην απόφαση της Διοίκησης του ερασιτέχνη Απόλλωνα Καλαμαριάς να αποδεχθεί χορηγία της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» στις φανέλες των ποδοσφαιρικών ακαδημιών της ομάδας εκφράζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» της πόλης.
Συγκεκριμένα, η διοίκηση αποφάσισε να βάλει κάτω από το σήμα ενός αθλητικού σωματείου με ιστορικά καταγεγραμμένες καταβολές στο εργατικό – λαϊκό κίνημα το λογότυπο μιας εταιρείας που στα «επενδυτικά» της σχέδια είναι η λεηλασία του ορυκτού πλούτου της Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Το γεγονός καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλαμαριάς, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη εταιρεία «ψάχνει διακαώς να "πατήσει πόδι", να βρει λαϊκό έρεισμα, να νομιμοποιήσει τα επιχειρηματικά της συμφέροντα στη συνείδηση του λαού της Θεσσαλονίκης και ειδικά της νεολαίας».
 
Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ έθεσαν το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 4 Νοέμβρη και ζήτησαν από τη διοίκηση του δήμου και τις άλλες δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη ενέργεια του ΜΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ. Όλες οι άλλες δημοτικές παρατάξεις δήλωσαν άγνοια (!) και απέφυγαν να τοποθετηθούν σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.
 
Στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει: «Η συγκεκριμένη "χορηγία" αναδεικνύει τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία. Με το πρόσχημα της καπιταλιστικής κρίσης, πετσοκόβονται μισθοί, συντάξεις κλπ., ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η παροχή χρημάτων και προνομίων στους κεφαλαιοκράτες. Με το ίδιο άλλοθι μειώνεται η στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και το δικαίωμα της άθλησης γίνεται ακόμα περισσότερο εμπόρευμα προς πώληση μόνο για όσους έχουν το αντίτιμο. Τα σωματεία αναγκάζονται να λειτουργήσουν ως επιχειρήσεις, ενισχύοντας την ανταποδοτική τους λειτουργία, με τραγικό επακόλουθο να "ξεπουλάνε" τα σύμβολά τους, τις φανέλες τους και όχι μόνο σε επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν τον αθλητισμό για να εξυπηρετούν αποκλειστικά τα δικά τους συμφέροντα.
 
Αθλητισμός και φυσική αγωγή είναι ζωτική ανάγκη και δικαίωμα για όλους μας. Πρέπει να διεκδικηθεί σήμερα, με μαζικούς όρους, αυτό το δικαίωμα. Διαφορετικά οι συνέπειες τα επόμενα χρόνια θα είναι τραγικές στην επιδείνωση υγείας και ποιότητα ζωής, που σχετίζονται με την απουσία άσκησης από την πιο μικρή ηλικία.
 
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ καλεί τη Διοίκηση του ΜΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ να απορρίψει τη "χορηγία" της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ.
 
Παράλληλα καλεί το λαό της Καλαμαριάς να συντονίσει την πάλη του δυναμώνοντας το εργατικό – λαϊκό κίνημα που θα βάλει στο επίκεντρο των διεκδικήσεών του την εξυπηρέτηση των αναγκών του λαού για Παιδεία, Υγεία, Άθληση, κοινωνικές παροχές, για αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας (όπως και του ορυκτού πλούτου) σε όφελός του και όχι για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου, στο πλαίσιο ενός κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο».