Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Οι ΗΠΑ έχουν συνέχεια – Τον Γκουαϊδό αναγνωρίζει ως πρόεδρο η κυβέρνηση Μπάιντεν



 

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, η πολιτική μιας ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης όχι. Κι όσοι έτρεφαν φρούδες ελπίδες, είδαν τον νέο ΥΠΕΞ του Μπάιντερν να προσφέρει στήριξη στη μαριονέτα Γκουαϊδό και στο Ισραήλ…

Μπορεί η αλλαγή φρουράς στο τιμόνι των ΗΠΑ να χαιρετίστηκε ως “ελπιδοφόρα αλλαγή” από διάφορες “αριστερές – προοδευτικές” δυνάμεις, στη χώρα μας και όχι μόνο, αλλά η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν φροντίζει να δώσει σαφή δείγματα γραφής πριν καν αναλάβει καθήκοντα, καλά-καλά.

Ο Άντονι Μπλίνκεν έδωσε χτες ακρόαση στη Γερουσία για να εγκριθεί ο διορισμός του ως νέος Υπουργός Εξωτερικών, και μαζί τα διαπιστευτήρια της νέας κυβέρνησης.

Κατέθεσε πρόταση νόμου για την ανακούφιση των αυτοαπασχολουμένων της πόλης και της υπαίθρου από τις συνέπειες της κρίσης και της πανδημίας

 

  Πηγή: Eurokinissi 
 

Πρόταση νόμου με θέμα «Μέτρα για την ανακούφιση των αυτοαπασχολουμένων της πόλης και της υπαίθρου από τις συνέπειες της κρίσης και τη διαχείριση της πανδημίας του Covid-19» κατέθεσε σήμερα Τετάρτη 20/1, στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση «η πρόταση νόμου του ΚΚΕ, εισάγει διατάξεις που στοχεύουν στην ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου λόγω της μεγάλης μείωσης των εισοδημάτων τους και την τεράστια συσσώρευση χρεών προς την Εφορία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τους ΟΤΑ και στις Τράπεζες προβλέποντας τη δραστική μείωση των χρεών αυτών. Επικεντρώνεται στα τμήματα εκείνα που είχαν χαμηλότερο συνολικό ετήσιο ατομικό εισόδημα το 2019.»

Μεταξύ άλλων, η πρόταση προβλέπει για ελεύθερους επαγγελματίες - βιοτέχνες - εμπόρους, αγροτοκτηνοτρόφους και ψαράδες, την χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους χιλίων (1.000) ευρώ για κάθε μήνα από τον Οκτώβρη του 2020 και μετά και για όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας, διαγραφή τόκων και μείωση των οφειλών προς τράπεζες, μείωση των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία των μη μισθωτών. Επίσης, παύση των κατασχέσεων και πλειστηριασμών και απαλλαγές από δημοτικά τέλη και μισθώματα δημοτικών εγκαταστάσεων.

Αναστέλλουν τη λειτουργία Κέντρων Υγείας για τα εμβολιαστικά κέντρα που «στήνονται» χωρίς καμία ενίσχυση

 

Ο «Ριζοσπάστης» αποκαλύπτει το σχετικό έγγραφο των διοικήσεων των ΥΠΕ προς τα Κέντρα Υγείας

 

Κάθε μέρα που περνά, νέες καταγγελίες και νέα αποκαλυπτικά στοιχεία που βγαίνουν στο φως επιβεβαιώνουν τις σοβαρές συνέπειες από την απόφαση της κυβέρνησης η κρίσιμη διαδικασία του εμβολιασμού για τον κορονοϊό να προχωρήσει χωρίς κανένα μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας με το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό. Αντίθετα, στο πλαίσιο της πολιτικής που λογαριάζει ως «κόστος» την ολοκληρωμένη προστασία της υγείας του λαού, η κυβέρνηση πορεύεται και στο θέμα των εμβολιασμών, με προσωρινά «μπαλώματα» που ανοίγουν τεράστιες τρύπες αλλού, ειδικά στην ήδη ρημαγμένη δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, από την οποία κόβει φέτος, εν μέσω πανδημίας και εμβολιασμών, άλλα 96 εκατ. ευρώ!

Το έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα ο «Ριζοσπάστης», με τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ να ζητά από τα Κέντρα Υγείας να προσδιορίσουν ποιες από τις δραστηριότητές τους θα ανασταλούν για τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων, έρχεται να επιβεβαιώσει τις αυξανόμενες καταγγελίες σωματείων, φορέων και υγειονομικών ότι ήδη χιλιάδες ιατρικά ραντεβού ακυρώνονται και χάνονται στα υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας, είτε γιατί τα ίδια «μετατρέπονται» σε εμβολιαστικά κέντρα χωρίς καμία ενίσχυση είτε γιατί το προσωπικό τους καλείται να μετακινηθεί για να στελεχώσει τέτοια κέντρα σε άλλες δομές... Ερχεται ταυτόχρονα να προστεθεί στις καταγγελίες για Περιφερειακά Ιατρεία που κλείνουν ξανά λόγω των νέων «μπαλωμάτων» - μετακινήσεων προσωπικού για τη λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων, όπως και στις καταγγελίες για τα εμβολιαστικά κέντρα στα δημόσια νοσοκομεία, με ανακύκλωση του ίδιου εξουθενωμένου υγειονομικού προσωπικού, συνθήκες επικίνδυνου συγχρωτισμού υγιούς πληθυσμού με ασθενείς κ.ά.

Χωρίς τον ξενοδόχο

 

Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου
 

Με τα πανεπιστήμια κλειστά εδώ και ένα χρόνο, η κυβέρνηση προωθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που αλλάζει για μια ακόμα φορά τον τρόπο πρόσβασης στα πανεπιστήμια, ενισχύει τους «κόφτες» για τη διαγραφή φοιτητών και εντείνει την καταστολή, με τη συγκρότηση πανεπιστημιακής αστυνομίας, στο όνομα τάχα της «πάταξης της ανομίας» στα ΑΕΙ.

Θα αναρωτηθεί κανείς: Με τους φοιτητές και τις οικογένειές τους να αντιμετωπίζουν τόσα προβλήματα, με τους πρωτοετείς της προηγούμενης χρονιάς να μην έχουν γνωρίσει καν τη σχολή τους, με τους χιλιάδες φοιτητές εγκλωβισμένους μακριά από τον τόπο των σπουδών τους, με ποια κριτήρια διαμορφώνονται οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στην Εκπαίδευση;

Την απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν τη δίνει μόνο το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή, αλλά και το σύνολο των 113 νομοσχεδίων που ψήφισε η κυβέρνηση μέσα στο 2020, τα περισσότερα την περίοδο της πανδημίας.