Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Λ. Στολτίδης: Καμία συγκάλυψη στο δυστύχημα στα Λιπάσματα Καβάλας (VIDEO)

 

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ


 
 

Να διαλευκανθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος και να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη, να καταλογιστούν οι εργοδοτικές ευθύνες και να διερευνηθούν και τα υπόλοιπα περιστατικά και άλλα που αποκρύβονται και για τα οποία δεν έχει δοθεί ακόμα καμία απάντηση, ζήτησε με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης προς το υπ. Εργασίας σχετικά με το θανατηφόρο εργοδοτικό έγκλημα που έγινε στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας, στις 21/12/ 2022, με θύμα έναν 30χρονο εργάτη. 

Ο κομμουνιστής βουλευτής κατήγγειλε πως η ανησυχία των εργαζομένων, αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής δικαιολογημένα μεγαλώνει εξαιτίας των απανωτών περιστατικών, κατά τα οποία κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα και η ζωή των εργατών με αιτίες την εγκληματική τακτική της εργοδοσίας να μην παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που τα λογαριάζει ως κόστος, να επιβάλει την εντατικοποίηση της εργασίας στα όρια των φυσικών αντοχών, να μην προχωρά στις απαραίτητες προγραμματισμένες και έκτακτες εργασίες συντήρησης είτε να «καλύπτονται» με προχειρότητες και «πατέντες». 

Η «κλοπή του αιώνα»



 
 "Επιχείρηση "κοκο-ντέινερ"

 Το 1973, η χούντα του Παπαδόπουλου (την οποία είχε ορκίσει ο "Κοκός", ο οποίος αργότερα αποπειράθηκε δικό του πραξικόπημα και όταν απέτυχε, έφυγε απο την Ελλάδα και παρακαλούσε τους χουντικούς να επιστρέψει) με μια κίνηση (για δημαγωγικούς λόγους) δήθεν "απαλλοτριώνει", με διάταγμα, την ακίνητη και κινητή βασιλική περιουσία.

Στην πραγματικότητα, ακόμα και τότε ίσχυε ακόμη η Συντακτική Πράξη του 1924, σύμφωνα με την οποία είχε κηρυχτεί δημόσια η βασιλική περιουσία μετά την ανακήρυξη της δημοκρατίας και το δημοψήφισμα. Mετά την επιστροφή του βασιλιά (1936) και μέχρι τότε το ζήτημα της περιουσίας δεν είχε διευθετηθεί νομοθετικά. Δηλαδή η χούντα παρουσίασε σαν"έργο" της κάτι που ουσιαστικά υπήρχε ήδη.

Μέρες Ανατριχί



Μέρες ανατριχίλας. Τέτοιες διανύουμε. Και μεγάλης μάλιστα. Εξ ορισμού δεν είναι κακό πράγμα η ανατριχίλα. Μπορεί και να 'ναι από συγκίνηση κι από ευαισθησία μπροστά στο κάλλος. `Η την απέχθεια απ' την άλλη. Την αλλεργία ή την αρρώστια. Οπως άλλωστε και το ρίγος. Μπορεί από δέος ή από ξεπάγιασμα φτώχειας και πυρετό. Μόνο τυχαία δεν είναι πάντως, καθώς υπάρχουν δυο προαπαιτούμενα, όπως το να είσαι ζωντανός κι οπωσδήποτε όχι αναίσθητος. Το... σύμπτωμα αυτό είναι καταρχήν υποκειμενικό, αλλά όχι σπάνια μετατρέπεται και σε συλλογικό, αντιληπτό ή μη. Τώρα το γεγονός ότι κουβέντες περί ρίγους και ανατριχίλας και ειδικά για τις λεπτομέρειες πετιούνται ανέξοδα και φτηνιάρικα, είναι μια άλλη ιστορία, υφασμένη με τις βαθιές ή ρηχές κλωστές του πολιτισμικού υπόβαθρου των σύγχρονων κοινωνιών.
 
Ανατρίχιασαν τόσοι πολλοί με την κατάσταση των βασιλικών τάφων στο Τατόι, όσοι δεν τα κατάφεραν να νιώσουν έτσι με το θέαμα της καρβουνιασμένης πέριξ γης, όχι μόνο εκεί αλλά και σ' άλλα σημεία, σαν κι αυτά που περιγράφονται αλλά υπολείπονται σε δημοσιότητα στη δίκη Πισπιρίγκου, όπως σε αυτή που τρέχει για το δολοφονικά εγκαυματικό Μάτι. Κι όμως, υπάρχουν λόγοι πολύ μεγάλης ανατριχίλας, αν σκεφτεί κανείς ότι οι αποζημιώσεις για το Μάτι, ξέρετε αυτής της ...φυσικής καταστροφής, δεν έχουν δοθεί ακόμη «ες ολόκληρον», ενώ αντιθέτως τις έχουν εισπράξει οι τιτλούχοι συγγενείς του καταργημένου με δημοψήφισμα βασιλιά. Γιατί από τα κονδύλια αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών τούς πλήρωσε ο ελληνικός λαός, μετά από ένα δημοψήφισμα το οποίο ευτυχώς δεν έγινε από όχι, ναι. Και... ριγώ στην ιδέα ότι τόσοι απόγονοι του στέμματος, με τόσα λεφτά, δεν πήγαν μετά τις φωτιές στο δικό τους νεκροταφείο (;), να φυτέψουν δυο λουλούδια, και να τσαπίσουν τ' αποκαΐδια ως απλοί συγγενείς, όπως κάνει κι ο έσχατος των πολιτών, που πληρώνει κι από πάνω για ν' ανάβει ένα καντήλι στον τάφο των δικών του. Θα μου πεις περίμεναν υπηρέτες να το κάνουν, τζάμπα και ως τέως υπήκοοι. Μπρρρρρρ!

Αυταρχικός κατήφορος του Υπουργείου Παιδείας: “Ψάχνει” για πειθαρχικά παραπτώματα φοιτητές που απέρριψαν τις ηλεκτρονικές εκλογές!

 

ΑΠΟ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Δευτερα 16 Ιανουαριου 2023 

 

 

Με πειθαρχικές ποινές απειλεί το υπουργείο Παιδείας τους φοιτητές, που μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες, ακυρώνουν στην πράξη τις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία για την ανάδειξη «εκπροσώπων» στις συνελεύσεις των Τμημάτων τους, σε όποιο ΑΕΙ έχουν δρομολογηθεί.

Συγκεκριμένα, το ΥΠΑΙΘ, ως απάντηση στην απόρριψη και αυτής της πλευράς της κυβερνητικής πολιτικής στα ΑΕΙ, επιχειρεί ένα απαράδεκτο και επικίνδυνο αντιπερισπασμό.

Με κατεπείγον έγγραφό του ζητά από τις Διοικήσεις των Πανεπιστημίων να στείλουν στοιχεία «εάν έχουν τελεστεί πράξεις εκ μέρους φοιτητή ή φοιτητών, οι οποίες συνιστούν κάποιο από τα πειθαρχικά παραπτώματα, που αναφέρονται στην παρ. 2 του άρθρου 197 του ν. 4957/2022 και ποιο κατά περίπτωση». Και συμπληρώνει, «σε περίπτωση θετικής απάντησης, να μας ενημερώσετε, εάν έχουν επιβληθεί κάποιες από τις προβλεπόμενες πειθαρχικές ποινές και ποιες ή εάν έχει εκκινήσει η σχετική διαδικασία και σε ποιο στάδιο ευρίσκεται».

Επώδυναι συνεργασίαι και σταθεραί κυβερνήσεις



Σαν πατρινός, οφείλω να τονίσω ότι στην Πάτρα, ΟΛΟΙ αυτοί οι κομματικοί οργανισμοί, οι συνεργάτες στο σφάξιμο…ΑΠΟΛΥΤΑ ενωμένοι, δεν κοκορομαχούν ποτέ και έχουν βάλει στόχο μοναδικό την δημοτική αρχή Πελετίδη…ασχολούνται, μονιασμένοι απόλυτα, με την Λαϊκή Συσπείρωση και τον Πελετίδη. Πώς να μας φάνε!
Γράφει ο Ανδρέας Μάζης

Υπάρχει έντονος και διάχυτος ανασφάλεια εις τον λαόν, μπροστά εις το ενδεχόμενον να μη προκύψει σταθερά κυβέρνησις εις τας εκλογάς της ανοίξεως. Βέβαια, τα κόμματα, μας καθησυχάζουν. Η ΝΔ προβλέπει αυτοδυναμίαν, ο ΣΥΡΙΖΑ  επίσης, και το ΠΑΣΟΚ δεν το αρνείται.

Ως δημοκρατικός και ευαίσθητος άνθρωπος ανησυχώ και αγωνιώ για το ενδεχόμενον να υπάρξουν ανωμαλίαι και να υποκύψουν τα κόμματα εις την ανάγκη δια συνεργασίας. Παλαιόθεν, ενθυμούμαι  μεγάλας και συγκλονιστικάς επιτυχίας σταθερών κυβερνήσεων, και τις σκέφτομαι με νοσταλγίαν. Δυστυχώς οι νέοι μας τας αγνοούν. Την σταθεράν 8ετίαν της ΕΡΕ του εθνάρχου, με κατά κεφαλήν εισόδημα ανώτερον της Ολλανδίας, με μερικάς  χιλιάδας συμπατριωτών  διαβιούντων εις τα υπέροχα νησιά μας, με τα βιβλιάρια απόρων κορασίδων της βασιλίσσης μας (λυσσάξανε οι φανατικοί να την πολεμούν), με τας εθνικάς οργανώσεις, την Καρφίτσα του κ. Γιοσμά (ένιοι, τον αποκαλούσαν Φόν Γιοσμάν, επειδή διατηρούσε κάποιες φιλικές σχέσεις με τις κατοχικάς αρχάς), με τα γραφικά τρίκυκλα και την συμμετοχήν δέντρων εις τας εκλογάς. Εν συνεχεία, την 7ετή σταθερότητα των στρατιωτικών μας, με κάποιαν ήπιαν αστυνόμευσιν και βασάνους (επίσης ηπίας), και την τελευταίαν 15ετίαν, τας λοιπάς σταθεράς κυβερνήσεις, ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ (με συστράτευσιν των αγαπητών πατριωτών, Πλεύρη, Βορίδη και Αδώνιδος των καλαθιών), την κυβέρνησιν του αγαπητού μου, τραπεζικού υπαλλήλου κ. Παπαδήμου, την υπέροχην συνέχειαν, με ΣΥΡΙΖΑ (με αυτοθυσίαν δέχτηκαν  βοήθεια του κ. Καμμένου των ανεξαρτήτων, μεταξύ μας, για ποια ανεξαρτησία μιλάμε, λειτουργούσε σαν υπάλληλος του καλού διπλωματικού εκπροσώπου).