Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πανσυνταξιουχική αγωνιστική κινητοποίηση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 23 Απρίλη




Φωτό αρχείου

Κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους της πόλης και του Νομού Θεσσαλονίκηςνα συμμετάσχουν στην πανσυνταξιουχική αγωνιστική κινητοποίηση που διοργανώνει τη Δευτέρα 23 Απρίλη στις 10.30 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Η ΣΕΑ, που συνεδρίασε την Τετάρτη 11 Απρίλη, ασχολήθηκε με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και με αυτά που έρχονται από την εφαρμογή του νόμου 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου), δηλαδή την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς», την οριστική εξαφάνιση του ΕΚΑΣ και τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ, μέτρα που θα οδηγήσουν το σύνολο των συνταξιούχων στην πλήρη εξαθλίωση.

Με βάση τα παραπάνω η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) καλεί όλους τους συνταξιούχους της πόλης και του νομού να συμμετάσχουν στην πανσυνταξιουχική αγωνιστική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Απρίλη στις 10:30 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου, απαιτώντας:
  • Να καταργηθεί τώρα ο νόμος Κατρούγκαλου.
  • Ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων.
  • Δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και δωρεάν φάρμακα.
  • Επιστροφή άμεσα όλων των αυθαίρετα παρακρατηθέντων από τις συντάξεις μας.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών που συγκρούονται για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής και της χώρας μας.

Οργιο καταστολής, άθλιες μεθοδεύσεις και τα αποκαλυπτήρια των ... «άνωθεν»


Eurokinissi
Οι άθλιες μεθοδεύσεις κυβέρνησης και αστυνομίας που ξετυλίχτηκαν λεπτό προς λεπτό και με άνωθεν παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της μεγάλης κινητοποίησης εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία και τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, αποκαλύπτονται.
 
Τα όσα συνέβησαν από το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας και βέβαια όσα ακολούθησαν τις επόμενες μέρες επιβεβαίωσαν πως η κυβέρνηση, με την επίδειξη πυγμής μπροστά στο άγαλμα του Τρούμαν, με την άγρια επίθεση που έθετε σε κίνδυνο τις ζωές των διαδηλωτών, υπερασπιζόταν κάτι πολύ περισσότερο από την «τάξη». Υπερασπιζόταν την επιλογή εμπλοκής της στην επέμβαση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη Συρία. Υπερασπιζόταν τις σχέσεις της με τους δολοφόνους των λαών.

Οι εικόνες μίλησαν μόνες τους. Φοιτητές οδηγήθηκαν σε νοσοκομεία τραυματισμένοι, κάποιοι αρκετά σοβαρά. Τραυματισμένοι νέοι συνελήφθησαν, αφού προηγουμένως είχαν δεχτεί ένα ανελέητο σφυροκόπημα από τις δυνάμεις καταστολής. Οδηγήθηκαν στο δικαστήριο και δικάζονται την Τετάρτη 25 Απρίλη.

Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά τα γεγονότα, για να γίνει κατανοητό το εξής: Την περασμένη Δευτέρα η κυβέρνηση, η αστυνομία, διάφοροι άλλοι μηχανισμοί και οι άνωθεν εντολοδόχοι τους επέλεξαν να δείξουν τι σημαίνει «μηδενική ανοχή» με μια διαφορετικής ...ποιότητας καταστολή.

Business as usual: Χίτλερ και αμερικανικό κεφάλαιο


Ο κοινός αντικομμουνιστικός αγώνας, αλλά κυρίως η ελπίδα διασφάλισης μεγάλων κερδών ήταν τα βασικά αίτια στήριξης των ναζί, η οποία δεν απέκλειε ασφαλώς και την εξίσου σημαντική ή και μεγαλύτερη συνεργασία με τους συμμάχους


Με αφορμή τη γέννηση του Αδόλφου Χίτλερ το 1889 σαν σήμερα, θυμόμαστε μια συγκριτικά λιγότερο προβεβλημένη πτυχή της στήριξης του επιχειρηματικού κόσμου στους ναζί, εκείνη των οικονομικών σχέσεων της Γερμανίας με αμερικανικούς κολοσσούς, η οποία είχε εκδηλωθεί σε μεμονωμένες περιπτώσεις, με γνωστότερη εκείνη του Χένρυ Φορντ ήδη από τη δεκαετία του ’20, για να φτάσει τελικά, βάσει των στοιχείων του ιστορικού Μπέρντ Γκράινερ, στα μέσα της δεκαετίας του ’30 να περιλαμβάνει το 26% των μεγαλύτερων επιχειρήσεων των ΗΠΑ. Ανάμεσα τους το “αφάν γκατέ” της επιχειρηματικής ελίτ της χώρας, στο οποίο περιλαμβάνονταν μεγαθήρια όπως οι:  Standard Oil, General Motors, Ford, IBM, Coca-Cola, Du Pont, Union Carbide, Westinghouse, GeneraI Electric, Goodrich, Singer, Kodak, ITT, J. P. Morgan. Ο κοινός αντικομμουνιστικός αγώνας, αλλά κυρίως η ελπίδα διασφάλισης μεγάλων κερδών, ελπίδα που εν πολλοίς πραγματοποιήθηκε, ιδιαίτερα στη διάρκεια του πολέμου, ήταν τα βασικά αίτια στήριξης των ναζί, η οποία δεν απέκλειε ασφαλώς και την εξίσου σημαντική ή και μεγαλύτερη συνεργασία με τους συμμάχους. Παρακάτω θα σταθούμε συνοπτικά, μέσα από έναν μακρύ κατάλογο, σε ορισμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις εταιρειών και επιχειρηματιών που “διακρίθηκαν” για την αμοιβαία επωφελή σχέση τους με το εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς.

Πολιτισμός θανάτου



1. Με τους πρόσφατους βομβαρδισμούς στη Συρία, μπορούμε με βεβαιότητα να μιλήσουμε για πολιτισμό θανάτου. Την «καθαγιασμένη» βαρβαρότητα της Αμερικής ακολουθεί τώρα η Ευρώπη, που σηκώθηκε από το ντιβάνι του ψυχαναλυτή για να συμμετάσχει σε έναν στιγμιαίο βομβαρδισμό και να γυρίσει πάλι στο ντιβάνι.
 
2. Τι κάνουμε οι Ελληνες στην Ευρώπη; Οι ύψιστες αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού έχουν περάσει στο περιθώριο. Κυνηγάμε τη σκιά μας σε μια κατάσταση παθητικής ταραχής, ικέτες, ελπίζοντας να μας λυπηθούν ακόμα μια φορά. Η μετατροπή της αξιοπρέπειάς μας σε υποταγή έχει συντελεστεί απόλυτα. Και το χειρότερο, κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ξεχάσουμε, να συνέλθουμε από την ταπείνωση ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τη ζωή μας.

Ελλάς – Ελλήνων – Φασιστών




Ελλάς – Ελλήνων – Φασιστών (του Νίκου Μπογιόπουλου)




 
Η ιστορική άγνοια αποτελεί λίπασμα για την πολιτική αφασία. Ο φασισμός γίνεται «ελκυστικός» έτσι: Πατώντας πάντα στο έδαφος της αφασίας και της άγνοιας.

Το κράτος μας με τους θύλακες της αέναης και μηδέποτε συντελούμενης «αποχουντοποίησης», συμπεριλαμβανομένης μερίδας της «τέταρτης εξουσίας» που υπηρετεί τον βούρκο, έχει κάθε λόγο να καλλιεργεί την αφασία και την άγνοια, ώστε έτσι να κρατά πάντα ζεστό τον κόρφο που επωάζει τα «φίδια» του.
Πάνω σε αυτό το έδαφος, της καλλιεργούμενης άγνοιας και της αφασίας, της ιστορικής παραχάραξης και της μαζικού τύπου πολιτικής λοβοτομής, αναπτύσσονται σήμερα (…) οι γνωστές θεωρίες για το «πόσο καλύτερα ήταν τα πράγματα επί χούντας»…