Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΑΣ Μεγαλη διαδηλωση στην Αθηνα για μετρα προστασιας του λαου (VIDEO - ΦΩΤΟ) 13:16




Τις φωνές τους και τις διεκδικήσεις τους ένωσαν εργαζόμενοι, σωματεία και φορείς της Πάτρας και της Αττικής, σε μια μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα, βάζοντας στο επίκεντρο των διεκδικήσεων την προστασία της ζωής τους και την απαίτηση για σύγχρονα δικαιώματα. 

«Τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα κατακτιούνται! Δεν θα γίνει η ζωή μας θυσία για τα κέρδη των λίγων», το μήνυμα που ακούστηκε δυνατά στο Σύνταγμα. 

Χιλιάδες εργαζόμενοι και φορείς της Πάτρας, μετά από κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής και του Εργατικού Κέντρου ξεκίνησαν με όλα τα μέσα από την πόλη για να διαδηλώσουν στην Αθήνα. Στην πλατεία Συντάγματος συναντήθηκαν με χιλιάδες εργαζόμενους και φορείς της Αττικής, οι οποίοι διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα να μη κινδυνεύουν όταν χιονίζει, όταν έχει ζέστη ή όταν βρέχει, παλεύουν να μη χαθεί κανένα μεροκάματο από τις μέρες που η κυβέρνηση ανακήρυξε ως «αργία», για να σπάσει στην πράξη η εργοδοτική αυθαιρεσία που τις ημέρες της κακοκαιρίας σε πολλές περιπτώσεις καλούσε τους εργαζόμενους για εργασία αγνοώντας τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες.

Ανοιχτή επιστολή σχετικά με το Ψήφισμα του ΚΚ Ισπανίας



 
 
 ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αναφορικά με την αντιπαράθεση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη Ρωσία

Τις τελευταίες μέρες οξύνεται η αντιπαράθεση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη Ρωσία. Οι κινήσεις μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη την περιοχή από τη Βαλτική έως τη Μαύρη Θάλασσα συνοδεύονται και από διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε αυτές τις δυνάμεις. Διαπραγματεύσεις που έχουν και στοιχεία «μυστικής διπλωματίας» και στις οποίες ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ επιδιώκουν να παρουσιαστούν ως «προστάτες» της «κυριαρχίας» της Ουκρανίας, της δήθεν «κυρίαρχης επιλογής» της να επιλέξει συμμαχίες, καθώς και ως «προστάτες» της εδαφικής της ακεραιότητας από τη «ρωσική επιθετικότητα».

Από τη μεριά της, η Ρωσία εκτιμά πως το θέμα δεν είναι απλώς η Ουκρανία, αλλά οι γενικότερες «εγγυήσεις ασφάλειάς» της από τις ΗΠΑ, καθώς και το ΝΑΤΟ, το οποίο διαρκώς επεκτείνεται προς τα σύνορά της. Ετσι η εγκατάσταση στην Ανατολική Ευρώπη, έως και σε πρώην σοβιετικά εδάφη ΝΑΤΟικών αντιβαλλιστικών πυραύλων περιορίζει τις δυνατότητές της να απαντήσει σε τυχόν πρώτο πυρηνικό χτύπημα από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Το ΚΚΕ και άλλα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα παρακολουθούν τις εξελίξεις. Το Κόμμα μας τοποθετήθηκε με Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του, που δημοσιεύτηκε στον «Ριζοσπάστη» στις 22/1/22, ανάλογα έπραξαν μια σειρά άλλων κομμάτων.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Σήμερα η παρέμβαση για να μην ιδιωτικοποιηθεί το Στρατόπεδο Κόδρα


 

Παρέμβαση στη Βιολογική Αγορά, έξω από το πρώην Στρατόπεδο Κόδρα, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιήσουν σήμερα Σάββατο, 29 Γενάρη, οι Κομματικές Οργανώσεις Καλαμαριάς του ΚΚΕ απαιτώντας να μην παραχωρηθεί ο χώρος τους Στρατοπέδου σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις, «ο χώρος του πρώην στρατοπέδου Κόδρα ανήκει σε όλους εμάς, στο λαό της Καλαμαριάς! Έπρεπε να είχε ήδη δοθεί και να αξιοποιούνταν για τις λαϊκές ανάγκες εδώ και δεκαετίες, να αποτελεί ανάσα πρασίνου και χώρος αναψυχής».

Υπενθυμίζουν πως τόσο η προηγούμενη, όσο και η νυν δημοτική αρχή, «που κόμπαζαν για την παραχώρηση μέρους του στρατοπέδου στον Δήμο, έχουν ευθύνη, για το ότι δεν έχουν διεκδικήσει την αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αποτέλεσμα: αυτός ο σημαντικός πνεύμονας πρασίνου για την Ανατολική Θεσσαλονίκη να ρημάζει, αφού τον αντιμετωπίζουν ως "φιλέτο" για επενδύσεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε αντίθεση με τις ανάγκες του λαού της περιοχής. Και βέβαια τα όποια "συμφέροντα" έχουν το βλέμμα στραμμένο στο Παλατάκι και στην πλαζ για την οποία μάλιστα ζητούν ενοίκιο».

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 29-30 Γενάρη - Θα κυκλοφορήσει εκτάκτως και την Δευτέρα

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 29-30 Γενάρη:

 

  • Λαϊκή οργή και αγανάκτηση για «αφύσικες» καταστροφές – πανδημία – ακρίβεια: Ο λαός θα σώσει τον λαό! Στον δρόμο του οργανωμένου αγώνα, της διεκδίκησης, της ανατροπής! Όλοι στο συλλαλητήριο που οργανώνουν εκατοντάδες σωματεία και φορείς της Αττικής το Σάββατο 29/1, στις 11.30 π.μ. στο Σύνταγμα. Διεκδικούμε σύγχρονες υποδομές, προστασία της ζωής του λαού. Καμία αναμονή από αντιλαϊκές κυβερνήσεις, παλιούς και νέους «σωτήρες»! Εν έτει 2022 οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν δωρεάν, σύγχρονες, ασφαλείς υποδομές και υπηρεσίες, σχολεία, νοσοκομεία και δρόμους, αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας! Ο ένοχος για την ταλαιπωρία στον χιονιά, για τα δεινά της πανδημίας, για την επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, έχει όνομα! Είναι το αντιλαϊκό κράτος, που «δουλεύει» για τα κέρδη των λίγων, γι' αυτό και είναι εχθρικό για τον λαό και τις ανάγκες του. Είναι η πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων, που αντιμετωπίζει ως «κόστος» την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού.

ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΪΑΤ Πανηγυρίζει για τα υπερκέρδη που θα φέρει στα μονοπώλια των ΗΠΑ ο σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη


Πηγή: gastrade.gr 
Πηγή: gastrade.gr

 

Με πανηγυρισμούς υποδέχθηκε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ την ανακοίνωση της Τελικής Επενδυτικής Απόφασης (FID) για την κατασκευή του πλωτού Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη, καθώς ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή του έργου που αναμένεται να αποφέρει τεράστια κέρδη στις αμερικανικές εταιρείες LNG, σε μία περίοδο που η ζήτηση για εναλλακτικές ροές αυξάνεται, λόγω της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.

Ειδικότερα, μέσω Twitter, ο πρέσβης Πάιατ εξέφρασε τα συγχαρητήρια του και χαρακτήρισε την Απόφαση «ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την ενεργειακή ασφάλεια και το κλίμα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», έννοιες πίσω από τις οποίες βρίσκεται ο στόχος των Αμερικανών να μειώσουν τις ρωσικές εξαγωγές.