Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΑΣ: Θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν κομμάτι της υπηρεσίας καθαριότητας

 

Το σχέδιο απόφαση για την υπηρεσία αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων
Το σχέδιο απόφαση για την υπηρεσία αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων

«Θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν κομμάτι της υπηρεσίας καθαριότητας» καταγγέλλει η ΔΑΣ εργαζόμενων στο Δήμο Θεσσαλονίκης τονίζοντας πως «χρήματα υπάρχουν μόνο για τις ιδιωτικές εταιρίες!»

Επικαλείται εισήγηση της διοίκησης του Κ. Ζέρβα που δείχνει ότι σκοπεύει να παραχωρήσει σε ιδιωτική εταιρία την περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων.

Όπως αναφέρει η εισήγηση: «εγκρίνεται η ανάθεση της υπηρεσίας αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων σε τρίτους, στις δημοτικές κοινότητες Β και Ε, καθώς και η αποκομιδή τους από σημειακές αποθέσεις, για λόγους επείγουσας υγειονομικής παρέμβασης και για χρονικό διάστημα 2 μηνών».

ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Μαχητική κινητοποίηση για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες (ΦΩΤΟ)

 

 

Μαχητική κινητοποίηση για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες πραγματοποίησαν σήμερα φορείς και κάτοικοι της Χαλκιδικής, στην περιοχή της Νικήτης ενώ θα προχωρήσουν σε νέα, αύριο Δευτέρα, στις 11.30 π.μ., στο δημαρχείο Σιθωνίας στη Νικήτη.

Σήμερα φορείς και κάτοικοι της περιοχής, συγκεντρώθηκαν στο δημοτικό στάδιο της Νικήτης, όπου μέσα από παρεμβάσεις τους ανέδειξαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο λαός στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες του τόπου του, καθώς εμπόδιο μπαίνει το επιχειρηματικό κέρδος με τα beach bar και τα ξενοδοχεία μα εκμεταλλεύονται κάθε σπιθαμή γης. Και ανέδειξαν την απόφασή τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Διαβολικό ... σπιράλ

 

«Ναι, να έρθουν βάσεις των ΗΠΑ και στα νησιά, αλλά τι ανταλλάγματα θα πάρουμε;»: Κάτι τέτοια ακούγονται για μια ακόμα φορά, με αφορμή την αμερικανική τροπολογία για νέες βάσεις και στα νησιά του Αιγαίου. Και ακούγονται από όσους δεν κρατιούνται να μετατραπεί κάθε σπιθαμή της χώρας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, όμως ψάχνουν και προσχήματα μπας και καθησυχάσουν τον λαό, που δικαίως ανησυχεί από τους κινδύνους που προσελκύουν τέτοιες πολεμικές εγκαταστάσεις. Ομως, το τι σημαίνει «ανταλλάγματα» αποκαλύπτεται από σχετικά δημοσιεύματα που ομολογούν ότι οι ίδιες οι ΝΑΤΟικές βάσεις αποτελούν το ...αντάλλαγμα. Γράφεται για παράδειγμα ότι η απόφαση των ΗΠΑ για να σπείρουν στα νησιά τέτοιες εγκαταστάσεις έρχονται ως «ικανοποίηση» σχετικού αιτήματος της κυβέρνησης της ΝΔ, δηλαδή ως «αντάλλαγμα» για τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε λιμάνι ανεφοδιασμού του ΝΑΤΟ για τον πόλεμο στη Ρωσία! Μιλάμε δηλαδή για ένα σπιράλ εμπλοκής, που ξεκινάει από τη συμμετοχή της χώρας στην ιμπεριαλιστική πολεμική θηριωδία της Ουκρανίας και καταλήγει, στο όνομα αυτής της κατάπτυστης συμμετοχής, να επεκτείνονται οι βάσεις που ενισχύουν ακόμα περισσότερο την ίδια την εμπλοκή! Πραγματικά «διαβολικό», θα σκεφτεί κανείς, αλλά όπως έλεγαν και οι εμπνευστές της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας, μάλλον είναι για ...καλό.

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ 78 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΧΙΡΟΣΙΜΑ-ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ

 

Σχεδόν 8 δεκαετίες μετά, οι ιμπεριαλιστές συνεχίζουν να στέλνουν τους λαούς στη σφαγή

 

 

Σε ανακοίνωσή για τα 78 χρόνια από το πυρηνικό έγκλημα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει τα εξής:

«78 χρόνια πέρασαν από το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει διαπράξει ο ιμπεριαλισμός διεθνώς, τις επιθέσεις των ΗΠΑ με πυρηνικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι της Ιαπωνίας στις 6 και 9 Αυγούστου 1945 αντίστοιχα, που σκόρπισαν τον θάνατο ακαριαία σε 180.000 ανθρώπους και προκάλεσαν ανυπολόγιστο αριθμό θανάτων αργότερα, λόγω της έκθεσης στη ραδιενέργεια.

Είχαν ήδη περάσει 3 μήνες από τη μέρα που η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο “καρφώθηκε” στην καρδιά του ναζιστικού τέρατος, στο Ράιχσταγκ και τη συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας, ενώ και η Ιαπωνία είχε ουσιαστικά ηττηθεί στρατιωτικά και βρισκόταν ήδη πολύ κοντά στην παράδοση. Επομένως οι πυρηνικές επιθέσεις των ΗΠΑ δεν εξυπηρετούσαν καμία στρατιωτική σκοπιμότητα, αλλά ήταν μια επίδειξη ισχύος των ΗΠΑ, με ιδιαίτερο αποδέκτη τη Σοβιετική Ένωση και το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα και με το βλέμμα στη διαμόρφωση και τη διαπάλη του μεταπολεμικού κόσμου.

Η υπουργός Μενδώνη ενοχλήθηκε γιατί ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων φιλοξένησε εκδήλωση για το ναυάγιο-έγκλημα της Πύλου!

 


 

 

Κι όμως συνέβη! Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εγκάλεσε (!) τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) για εκδήλωση που φιλοξενήθηκε σε δικό του χώρο, με θέμα “Δικαιοσύνη στο έγκλημα της Πύλου “.

Στην επιστολή του υπουργείου Πολιτισμού, η υπουργός Μενδώνη, επικαλείται πως το ακίνητο στο οποίο φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού και έχει παραχωρηθεί προς τον ΣΕΑ αποκλειστικά για τη στέγαση των γραφείων του, καθώς και ότι δεν είχε δοθεί σχετική άδεια. Φτάνει,μάλιστα, στο σημείο να ζητά εξηγήσεις από τον Σύλλογο  εντός συγκεκριμένης προθεσμίας!

Ο ΣΕΑ απαντά  με επιστολή, σημειώνοντας πως το να ζητά το Υπουργείο «εξηγήσεις» για θέματα «που άπτονται της λειτουργίας του ΔΣ ή άλλων οργάνων του Συλλόγου δεν είναι μόνον άκομψο και αντιθεσμικό, αλλά και εμπίπτει στις απαγορευτικές διατάξεις» του σχετικού νόμου (Ν. 1264). Εκτός αυτού δίνει συγκεκριμένες απάντησεις σε όσα αδιανόητα γράφει η υπουργός!

Ακολουθούν οι επιστολές: