Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Ναζισμός – φασισμός: Οι «άγνωστες λέξεις» της «αριστείας»


Oι διορθώσεις και οι λέξεις που… έλειπαν από το μήνυμα («έκθεση ιδεών» για κάτω από τη βάση) της υπουργού Παιδείας, Ν. Κεραμέως για την 28η Οκτωβρίου

Θα ήταν γελοίο και κωμικό το μήνυμα της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, εάν δεν αφορούσε ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την ανθρωπότητα τον 20ο αιώνα. Το μήνυμα της «άριστης» υπουργού Παιδείας, της «άριστης» κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την 28η Οκτωβρίου ήταν κάτι σαν «έκθεση ιδεών» (για κάτω από τη βάση). Απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς με ένα κείμενο, το οποίο θα «ταίριαζε» σε κάθε περίσταση, και γράφει για κάποιους καλούς και κάποιους κακούς… Εδώ όμως μιλάμε για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το ναζισμό και τον φασισμό, λέξεις που απουσίασαν από το μήνυμα της υπουργού Παιδείας. 

Ο Μητσοτάκης, οι τραπεζίτες και η «καλύβα του Χότζα»…


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι τραπεζίτες προφανώς πιστεύουν πως μπορούν να περιπαίζουν τον ελληνικό λαό. Προφανώς γιατί μας θεωρούν «πρωταγωνιστές» στο γνωστό ανέκδοτο του Νασρεντίν Χότζα με τον οικογενειάρχη και τα ζώα που αφού πρώτα τα έβαλε στην καλύβα και «πνιγήκαμε» αμέσως μετά τα έβγαλε και «ανασάναμε»…

Μια καρικατούρα της ιστορίας του Χότζα στήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Μητσοτάκης κάλεσε τους τραπεζίτες της χώρας σε σύσκεψη. Εκεί, σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, τους κάλεσε να πάρουν πίσω τις ληστρικές (ο χαρακτηρισμός δικό μας, δεν θα μίλαγε έτσι ο πρωθυπουργός στους «πυλώνες» της οικονομίας)  χρεώσεις που επέβαλαν στους πολίτες για τις τραπεζικές συναλλαγές.

Της πατρίδας μου η σημαία… Ποια σημαία όμως;



Όσο και να μοιάζουν, δεν είναι καθόλου ίδιες…

Αυτή που υπεράσπιζαν οι Έλληνες φαντάροι το 1941 στο οχυρό του Ρούπελ; Ή αυτή που ήταν πίσω από τα γραφεία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της φασιστικής κυβέρνησης, όταν υπέγραφαν την παράδοση της χώρας στους Γερμανούς, πριν ακόμα νικηθεί ο ελληνικός στρατός;

Αυτή που σήκωναν οι ΕΛΑΣίτες που ορκίζονταν να χύσουν το αίμα τους για την απελευθέρωση της πατρίδας και του λαού; Ή αυτή που σήκωναν οι φασίστες ταγματασφαλίτες που ορκίζονταν πίστη στον φύρερ και το τρίτο ράιχ κι εκτελούσαν πατριώτες;

Μια ωραία ατμόσφαιρα...


Eurokinissi
«Tο βασικό πλαίσιο, το θεσμικό, σε ό,τι αφορά το αναπτυξιακό μέρος, τον νόμο για τις στρατηγικές επενδύσεις, την αναπτυξιακή τράπεζα (...) αλλά και το νομοσχέδιο που είχαμε ετοιμάσει εμείς για τα εθνικά προγράμματα ανάπτυξης, αυτή είναι η βάση του νομοσχεδίου (...) Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου δημόσια, διότι ο κ. Γεωργιάδης τήρησε το λόγο του, σεβάστηκε το έργο το οποίο αφήσαμε».
 «Παρέλαβα από τον προκάτοχό μου συγκροτημένη εργασία, την αναγνώρισα από την πρώτη βδομάδα που πήγα στο υπουργείο και είπα ότι ένα μεγάλο τμήμα του νομοσχεδίου προέρχεται από προηγούμενα σχέδια νόμου που παρέλαβα (...) προτιμώ να βλέπω την πολιτική σαν συνέχεια».

Τα παραπάνω... γλυκόλογα ανάμεσα στον πρώην υπουργό Ανάπτυξης και αντιπρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δραγασάκη, και στον διάδοχό του, Αδ. Γεωργιάδη, για το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο - κόλαφο για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, που ψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή, αποτελούν μια ακόμα κορυφαία στιγμή της «δομικής» αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και της «συνέχειας του κράτους» σε ό,τι αφορά τους στρατηγικούς στόχους του κεφαλαίου.

Εκρηκτικές οι ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (VIDEO - ΦΩΤΟ)





Τις δομές φιλοξενίας προσφύγων στα Λαγκαδίκια του δήμου Λαγκαδά και το Βαϊοχώρι του δήμου Βόλβης επισκέφθηκαν την Παρασκευή οι βουλευτές του ΚΚΕΓιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης αντίστοιχα.

Οι βουλευτές του Κόμματος, συνεχίζοντας τον κύκλο επισκέψεων στις δομές φιλοξενίας προσφύγων, συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους, οι οποίοι τους ξενάγησαν στους χώρους και τις εγκαταστάσεις των δομών και τους ενημέρωσαν για τα ζητήματα και τα προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία τους, καθώς και τους όρους διαβίωσης των προσφύγων.

Και στις δύο δομές, διαπιστώθηκε πως η μέριμνα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων και ειδικά των παιδιών, αλλά και άλλων ευπαθών ομάδων όπως οι έγκυες γυναίκες είναι μηδαμινή. Η κατάσταση έχει γίνει ακόμα χειρότερη στο μαρτύριο που ζουν οι κατατρεγμένες ψυχές που έχουν φυλακιστεί στη χώρα μας από την συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας μετά και την απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ να πάψει την χορήγηση ΑΜΚΑ στους πρόσφυγες. Παράλληλα, σοβαρές ελλείψεις σημειώνονται και στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.