Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Ο Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο αριστερός, όσο ήταν το ΠΑΣΟΚ σοσιαλιστικό…»


Bogiopoulos1413sk

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ • 6 Φεβρουαριου 2016

Ο Νίκος Μπογιόπουλος ήταν καλεσμένος την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, στην εκπομπή της ΕΡΤ «studio3», που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Μαριλένα Κατσίμη και Σεραφείμ Σίλας. Η συζήτηση αρχίζει με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου του Ν. Μπογιόπουλου «Την άλλη φορά… Αριστερά» και εξελίσσεται στην επικαιρότητα, αλλά και μέχρι το ρεαλισμό της κομμουνιστικής κοινωνίας. 


Το «χαρτί της διαπραγμάτευσης»...

Ριζοσπάστης Σάββατο 6 Φλεβάρη 2016
 



Οποιος είδε το χτεσινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» με κύριο τίτλο «Δεν αντέχει άλλο η κοινωνία», δεν μπορεί παρά να σκέφτηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «μας κάνει πλάκα», κοροϊδεύοντας κατάμουτρα και με θράσος τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, φτωχούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους που απήργησαν και διαδήλωσαν προχτές μαζικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της, που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα για να ενισχύει το κεφάλαιο στην προσπάθεια ανάκαμψης και θωράκισης της κερδοφορίας του.

Αλλά αυτή η ιστορία έχει και μια πολύ πιο ουσιαστική πλευρά, που συνεχίζουν να κρύβουν και τα άλλα αστικά πολιτικά κόμματα και βέβαια τα ΜΜΕ, τα οποία επιλέγουν να εστιάζουν στην «κοροϊδία» της κυβέρνησης και, μάλιστα, λέγοντας ότι τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε το λαό γιατί «του υποσχέθηκε πράγματα που δεν γίνονται». Στοχεύουν δηλαδή με τη σειρά τους να πείσουν τους εργαζόμενους ότι πρέπει να στριμώξουν ακόμα περισσότερο τις σύγχρονες ανάγκες τους στις επιταγές της καπιταλιστικής κερδοφορίας.