Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Η Ταϊπέι (Ταϊβάν) χορηγός ελληνικών σχολείων. Συγχαρητήρια!

Η Ταϊπέι (Ταϊβάν) χορηγός ελληνικών σχολείων. Συγχαρητήρια!

Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη

Μεταφέρουμε το δημοσίευμα από το http://www.Dou.gr.

 

Τον Πρέσβη της Ταϊβάν φιλοξένησε στην Καρδίτσα ο Κ. Τσιάρας

__________ 2

Ο βουλευτής Καρδίτσας και Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, κ. Κώστας Τσιάρας, υποδέχθηκε την Παρασκευή 16 Μαΐου στην Καρδίτσα τον  Επικεφαλής του Γραφείου Αντιπροσωπείας της Ταϊπέι (Ταϊβάν) στην Ελλάδα, Πρέσβη Paul K. Chang. Αφορμή για την επίσκεψη στάθηκε η δωρεά της Αντιπροσωπίας ηλεκτρονικού υλικού προς το 1ο Λύκειο και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, ως αποτέλεσμα των πολύ καλών σχέσεων που διατηρεί ο κ. Τσίαρας με τον κ. Chang. Σε δύο πολύ συγκινητικές τελετές, παρουσία του εκπαιδευτικού προσωπικού, εκπροσώπων των μαθητών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, έγινε η παράδοση του υλικού που θα ενισχύσει τον εξοπλισμό των δύο σχολείων, διευκολύνοντας τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες στη νέα ψηφιακή εποχή. Οι διευθυντές των σχολείων παρέλαβαν με ικανοποίηση τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ευχαρίστησαν τόσο τον κ. Chang για την δωρεά του, όσο και τον κ. Τσιάρα για την πρωτοβουλία του να προτείνει τα δύο σχολεία. Με την σειρά του ο πρέσβης της Ταϊβάν δεν έκρυψε την χαρά του για τη θερμή υποδοχή την οποία του επεφύλαξαν γονείς, δάσκαλοι και μαθητές στα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα, εξέφρασε το θαυμασμό του για την περιοχή και δήλωσε ότι παραμένει πολύ καλός φίλος και «διεθνής πρεσβευτής» της Καρδίτσας. Υπογράμμισε επίσης, την πολύ καλή συνεργασία που είχε και έχει η Αντιπροσωπεία της Ταϊπέι με τον κ. Τσιάρα τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Εξωτερικών όσο και στην παρούσα του θέση ως Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών.
Διαβάζοντας το παραπάνω δημοσίευμα και βλέποντας στις φωτογραφίες τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να καμαρώνει και να χαμογελά ευχαριστημένος για την «πρωτοβουλία» που πήρε, μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες.
Για ποιο λόγο καμαρώνει ο κύριος βουλευτής;
Μήπως επειδή η κυβέρνηση, της οποίας πριν λίγο καιρό ήταν μέλος, έχει εγκαταλείψει τα σχολεία στο έλεος της μοίρας τους, ανίκανη να καλύψει τις ανάγκες σε εξοπλισμό ώστε να χρειάζονται οι ταϊβανέζικες δωρεές για να λειτουργήσουν;
Μήπως επειδή η χρηματοδότηση των σχολείων, με απόφαση της κυβέρνησης, βρίσκεται στον πάτο στης σχετικής κατάταξης μεταξύ των ευρωπαίων φίλων μας;
Μήπως επειδή η κυβέρνησή του κατάντησε τα σχολεία στο να εύχονται κάποιος βουλευτής ή υπουργός να έχει φοιτήσει σ’ αυτά μπας και «τσιμπήσουν» κανένα ταϊβανέζικο δωράκι; Και για τα υπόλοιπα σχολεία της Καρδίτσας που δεν είχαν την τύχη, κύριε βουλευτά, να είστε πρώην μαθητής τους; Κανένα δωράκι; Ούτε ένα ραδιοφωνάκι; Ούτε ένα κομπιουτεράκι, έστω, για να υπολογίζουν οι διευθυντές τους δείκτες της αυτοαξιολόγησης;
Για ποιο λόγο είναι χαρούμενος ο κύριος Τσιάρας;
Μήπως επειδή η κυβέρνηση, αντί να εξασφαλίζει τον άρτιο εξοπλισμό των σχολείων, φροντίζει για το πώς θα σώσει τις τράπεζες και, στον ελεύθερο χρόνο της, για το πώς θα κάνει συζητήσεις με τη χρυσή αυγή;
Μήπως επειδή ο κύριος Πρέσβης της Ταϊβάν θα γίνει διεθνής πρεσβευτής της Καρδίτσας με τα σχολεία που περιμένουν τους δωρητές για να εξοπλιστούν και τους ευχαριστούν σε συγκινητικές εκδηλώσεις ευγνωμοσύνης.
Κύριε βουλευτά, πιστεύω πως η «πρωτοβουλία» σας θα είχε πραγματική αξία και περιεχόμενο, αν δεν τη μάθαινε κανείς. Αν απουσίαζαν οι δημόσιες εκδηλώσεις, οι φωτογραφήσεις και οι φιλοφρονήσεις. Νομίζω πως αυτή σας η «πρωτοβουλία», εξυπηρετούσε, αποκλειστικά και μόνο την προσωπική σας προβολή και το χτίσιμο δημοσίων σχέσεων που θα φανούν χρήσιμες για την μελλοντική πολιτική σας καριέρα.
Άλλωστε η παροιμία λέει «Κάνε το καλό και ρίξτο στο γυαλό» και όχι «Κάνε το καλό και φώναξε και τους φωτογράφους»
Αλήθεια, οι γονείς οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που παραβρέθηκαν στις δύο συγκινητικές τελετές για ποιο λόγο συγκινήθηκαν;
Για τη μεγαλοψυχία του εμπνευστή και των δωρητών ή για τις ελλείψεις των σχολείων τους;

Κινδυνεύει η...υδρόγειος ( Cogito ergo sum )

"Θα ήταν λάθος να αφήσουμε να δημιουργηθεί αστάθεια ξανά, εξαιτίας των ευρωεκλογών. Γιατί η αστάθεια μπορεί να έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες...Χρειάστηκαν πολλές θυσίες για να σηκωθεί η Ελλάδα στα πόδια της. Αλλά θα αρκούσε ένα "ατύχημα" ή μια χαλαρή στάση στην εκλογική αναμέτρηση για να πάνε όλα στράφι. (...)"

Αυτά είναι λόγια που βγήκαν από το στόμα πρωθυπουργού ευνομούμενης και δημοκρατικής χώρας. Αν μη τι άλλο, ο πρωθύ παραδέχεται -εμμέσως πλην σαφώς- ότι αυτό το κωλοπολίτευμα που λέγεται "δημοκρατία" -και πρέπει να το φυλάμε ως κόρη οφθαλμού επειδή υποτίθεται πως είναι "το καλύτερο πολίτευμα του κόσμου"- έχει κι αυτό τα προβληματάκια του.

Η "δημοκρατία", λοιπόν, είναι κλάσεις ανώτερη από τον κομμουνισμό διότι σ' αυτήν γίνονται εκλογές όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα με την ψήφο του. Δυστυχώς, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος ο πρωθύ, η ελεύθερη έκφραση των πολιτών μπορεί να οδηγήσει σε αστάθεια και καταστροφή. Δηλαδή, ενώ θεωρητικά οι πολίτες έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν ό,τι γουστάρουν, κατά βάση μάλλον δεν πρέπει να ψηφίζουν ό,τι γουστάρουν, διότι ενδέχεται η ψήφος τους να προκαλέσει ατύχημα. Με άλλα λόγια, καλή-χρυσή η δημοκρατία αλλά όχι και να κάνουν οι πολίτες τού κεφαλιού τους!

Επίτρεψέ μου να σου θυμίσω, καλέ μου ψηφοφόρε, τις άφθες που βγάλανε πριν τριάμισυ χρόνια όλοι οι δημοκράτες ευρωπαίοι ηγέτες στο άκουσμα και μόνο τής ιδέας που είχε ο Γιωργάκης να κάνει δημοψήφισμα. Σίγουρα δεν έχεις ξεχάσει ούτε τα όσα του είχαν σούρει όλοι τότε (με πρίμο σεγόντο τα κρωξίματα των τηλεαναλυτών παπαγαλίσκων) ούτε το ότι εκείνη η ιδέα για δημοψήφισμα (δηλαδή, για προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία, γεγονός που -θα έπρεπε να- συνιστά την πεμπτουσία τής δημοκρατίας) ήταν που τον έστειλε στα αζήτητα και οδήγησε στο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα Παπαδήμου.

Έτσι είναι, αγαπητέ μου ψηφοφόρε. Τί σημαίνει ότι σιχάθηκες τον Σαμαρά και τους μεταρρυθμιστές του; Τί σημαίνει το ότι σιχάθηκες τον Βενιζέλο κι όλο του το κόμμα; Τι σημαίνει ότι σιχάθηκες το κωλοαστικό τους σύστημα στο σύνολό του και το μόνο που θες είναι να του δώσεις μια να το γκρεμίσεις;  Σιχάσου όποιον θέλεις κι όσο θέλεις αλλά σκέψου τι θα ψηφίσεις διότι μπορεί η ψήφος σου να προκαλέσει "ατύχημα", να πέσει η κυβέρνηση και να χάσεις όσα σου έχουν απομείνει (επειδή δεν πρόλαβαν ως τώρα να σου τα πάρουν κι αυτά).

Άσε, λοιπόν, τις χαλαρότητες και τα πειράματα, καλέ μου ψηφοφόρε. Το νου σου μη προκαλέσεις ατύχημα! Έχεις ιστορικές ευθύνες! Κινδυνεύει η δημοκρατία, όπως λέει κι ο Βενιζέλος. Κινδυνεύει η χώρα, όπως λέει κι ο Σαμαράς. Κινδυνεύει η...υδρόγειος, όπως λέει κι ο Χάρης Ζάβαλος: