Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

ΣΕΒ: Οι συντάξεις φταίνε για τη διόγκωση του δημόσιου χρέους!


Αποκαλυπτικό υπόμνημα κατέθεσε στην Βουλή ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών στηρίζοντας τον ασφαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση
Αποκαλυπτικό των προθέσεων της κυβέρνησης και των …πραγματικών συντακτών του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που ξεκίνησε να συζητείται στην Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη, είναι το υπόμνημα που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών

Το κείμενο κατατέθηκε στο πλαίσιο της ακρόασης φορέων στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής. Εκεί, ο ΣΕΒ ξεκαθαρίζει ότι θεωρεί τις ασφαλιστικές δαπάνες παράγοντα που σχετίζεται με την ανάπτυξη της χώρας, όπως ο σύνδεσμος την αντιλαμβάνεται. Πρέπει να προωθηθεί η ιδιωτική ασφάλιση και αυτοί που φταίνε για τη διόγκωση του δημόσιου χρέους είναι οι …συνταξιούχοι και οι απολαβές τους, υποστήριξε επί της ουσίας ο ΣΕΒ. 

Πρόταση για τον εορτασμό των 200ων χρόνων

 

24-02-2020

Στην εποχή της παραχάραξης δε χωράει τέτοια πρόταση ούτε προσφέρεται. Έτσι το είπα, κυρία Αγγελοπούλου μου και λοιποί συντελεστές.
Αφήστε με να πω κι εγώ μια πρόταση. Φυσικά και δεν με ρώτησε κανείς κι αλίμονο αν με ρωτούσαν κιόλας. Εμείς είμαστε κάποιοι που κάνουν τη δουλειά τους μόνο εμπειρικά, προικισμένοι ίσως εκ φύσεως, που λένε, ακόμα και για κάποιους που απορούν πώς γίνεται -έλα ντε-άνθρωποι σαν εμάς να τα καταφέρνουν χωρίς πολλή θεωρία κλπ, κλπ… Λοιπόν χωρίς πολλά λόγια, λαϊκά και στα ίσια.

Δεν ξέρω τι θα κάνετε και πόσα φράγκα θα ξοδευτούνε για τα αποδέλοιπα και τι μισθοί θα κοπούνε για τους ειδικούς αεριτζήδες αλλά μια θεατρική πρόταση υπάρχει κι ένα έργο την καλύπτει. Εγώ σας το λέω και το κρίμα στο λαιμό σας.

“ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ” του Μήτσου Ευθυμιάδη. Η Αλήθεια για το Εικοσιένα, η πάσα Αλήθεια.

Ξέρω, ξέρω. Στην εποχή της παραχάραξης δε χωράει τέτοια πρόταση ούτε προσφέρεται.

Έτσι το είπα, κυρία Αγγελοπούλου μου και λοιποί συντελεστές.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ» - ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΣΕΕ


«Ούτε να είχαν συνεννοηθεί» κυβέρνηση - ηγετική ομάδα ΓΣΕΕ

 
Πλήρης σύμπλευση κυβέρνησης - εργατοπατέρων 
 
 
Σχεδόν άδεια η αίθουσα κατά την ομιλία της Φώφης Γεννηματά 
Σχεδόν άδεια η αίθουσα κατά την ομιλία της Φώφης Γεννηματά

O τραγέλαφος που οργανώνει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ στο Καβούρι συνεχίστηκε με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και των εκπροσώπων κομμάτων, οι οποίες και διεξήχθησαν σε μια σχεδόν άδεια αίθουσα, με λιγοστούς εργατοπατέρες να πασχίζουν να κρατήσουν τα προσχήματα.

Οι παρεμβάσεις που έκαναν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Π. Πικραμμένος και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, επιβεβαίωσαν πως ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει στην επιχείρηση στοίχισης των εργαζομένων πίσω από τους αντιλαϊκούς στόχους του κεφαλαίου.

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δε θα περάσει



 
«Η κυβέρνηση με την καταστολή και τον τρόμο θέλει να επιβάλει τη θέλησή της ενάντια στο λαό» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ στο spot που έδωσε στη δημοσιότητα.


«Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δε θα περάσει» καταλήγει χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ
 

Ζυγισμένοι - στοιχισμένοι


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

Πλήθος εκλεγμένων συνδικαλιστών και εργαζομένων, με αποφάσεις και καλέσματα εκατοντάδων εργατικών σωματείων, διαδηλώνουν σήμερα στο Καβούρι για «συνέδριο εργατών, όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών».

Καταγγέλλουν τις άθλιες μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που επιχειρεί να στήσει ένα «συνέδριο» - παρωδία, με διαδικασίες - εξπρές και με δεκάδες νόθους αντιπροσώπους και ανθρώπους της εργοδοσίας, πίσω από την πλάτη των εργαζομένων.

Και το κάνει αυτό την ώρα που στη Βουλή ξεκινά η συζήτηση στην Ολομέλεια και ολοκληρώνεται την Πέμπτη η ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου Βρούτση - Κατρούγκαλου, ενώ έπεται συνέχεια με το νόμο για την περιστολή των διαδηλώσεων, τη συνολικότερη κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης.

Για όλα αυτά που απασχολούν και «καίνε» τους εργαζόμενους, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ «κάνει την πάπια» και στηρίζει επί της ουσίας τον σχεδιασμό κυβέρνησης - κεφαλαίου, όπως έκανε και στην τελευταία πανεργατική απεργία για το Ασφαλιστικό.

Κινητοποίηση αυτή την ώρα στο Καβούρι για «να γίνει συνέδριο εργατών! Καμία παρέμβαση κράτους και εργοδοσίας στα συνδικάτα» (VIDEO - ΦΩΤΟ)



Κινητοποίηση αυτή την ώρα στο Καβούρι για «να γίνει συνέδριο εργατών! Καμία παρέμβαση κράτους και εργοδοσίας στα συνδικάτα» (VIDEO - ΦΩΤΟ)



Από την κινητοποίηση στο «Απόλλων» στο ΚαβούριΑπό την κινητοποίηση στο «Απόλλων» στο Καβούρι

Κινητοποίηση πραγματοποιούν από τα ξημερώματα μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων έξω από το ξενοδοχείο «Απόλλων» στο Καβούρι Αττικής απαιτώντας «Να γίνει συνέδριο εργατών! Καμία παρέμβαση κράτους και εργοδοσίας στα συνδικάτα» 
.
Στα πλαίσια της κινητοποίησης κρατούν πανό που αναγράφουν, «Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών» και «Έξω οι εργοδότες από τα Συνδικάτα».

Κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει το ξενοδοχείο, με τους οι συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους να το καταγγέλλουν,  φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα όπως, «Γεια σου Παναγόπουλε εργατοπατέρα, οι εργάτες θα βρίσκονται στο δρόμο κάθε μέρα», «Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών»«Να ποια είναι η δημοκρατία, φέραν εργοδότες μες τα σωματεία», «Στων εργατών τις πλάτες στηνουνε καριέρες να ποιοι είναι οι εργατοπατέρες». (δείτε εδώ video).

Παλιές παγίδες με νέα καμουφλάζ



Ούτε «νέο» ούτε «αριστερό» ούτε «προοδευτικό»... είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που ετοιμάζεται να παρουσιάσει τις επόμενες μέρες, με βάση τα όσα αναφέρθηκαν στην ομιλία του προέδρου του το περασμένο Σάββατο. Οι «τρεις βασικοί πυλώνες» του άλλωστε είναι αποκαλυπτικοί και καθόλου πρωτότυποι.


***
 
Ο «πράσινος μετασχηματισμός της οικονομίας», που αποτελεί τον πρώτο πυλώνα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από τον βασικό στόχο του κεφαλαίου για το άνοιγμα νέων κερδοφόρων πεδίων για επενδύσεις των κεφαλαίων που έχουν συσσωρευτεί και λιμνάζουν. Δεν διαφέρει από το «Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα», που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, με στόχους που εντάσσονται στις αντίστοιχες κατευθύνσεις της ΕΕ για τη λεγόμενη «Πράσινη Συμφωνία». Δηλαδή, πώς η ΕΕ θα γίνει πιο ανταγωνιστική σε τομείς της «πράσινης οικονομίας», όπου προβάδισμα έχουν άλλες δυνάμεις, όπως μονοπώλια των ΗΠΑ.

Τα περί «προστασίας του περιβάλλοντος» είναι προσχηματικά. Η αλλαγή ενεργειακού μείγματος συνοδεύεται από ένταση της εκμετάλλευσης, της εξάρτησης της χώρας από εισαγωγές, τη συμμετοχή σε επιχειρηματικά σχέδια που χώνουν τη χώρα και το λαό πιο βαθιά στο κουβάρι των ανταγωνισμών. Ούτε βέβαια πρόκειται να αντιμετωπιστεί η «ενεργειακή φτώχεια» για ένα μεγάλο κομμάτι του λαού μας.