Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Σιγά την αποκάλυψη!


Τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και οι χαρακτηρισμένοι απολογητές της καπιταλιστικής εξουσίας

 

Μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ στον Γράμμο
Μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ στον Γράμμο
Τις τελευταίες μέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου μια ανάρτηση του Sergey Radchenko, καθηγητή στο πανεπιστήμιο John Hopkins, ο οποίος έχει αναρτήσει 4 αποχαρακτηρισμένα έγγραφα από τα Ρωσικά Κρατικά Αρχεία που αφορούν τη στήριξη του ΚΚΕ από την ΕΣΣΔ και τις άλλες χώρες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης κατά τη διάρκεια του αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ).

Τα έγγραφα χρησιμοποιήθηκαν από διάφορους ακροδεξιούς (και όχι μόνο) του διαδικτύου, προκειμένου να επαναφέρουν τη γνωστή προπαγάνδα ότι το ΚΚΕ επιδίωκε να αποσπάσει μέρος της Ελλάδας για να το παραδώσει σε ξένες δυνάμεις.

Το ίδιο υποστηρίζει λίγο έως πολύ και ο γνωστός και μη εξαιρετέος Φαήλος Κρανιδιώτης με το άρθρο του «Με όπλα από τον Στάλιν το ΚΚΕ σκότωνε Ελληνες», που δημοσιεύτηκε στη «Δημοκρατία», ενώ η «Εστία» κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο άρθρο με τον παραπλανητικό τίτλο «Το ΚΚΕ ήθελε να καταλάβει την Β. Ελλάδα με "δανεικά" όπλα από τους ναζί» και το newsbeast.gr με την ανάρτηση «Εγγραφο - Ντοκουμέντο: Ζαχαριάδης και Βαφειάδης επεδίωκαν το 1947 την απόσπαση σοβαρού κομματιού από τη Βόρεια Ελλάδα».

Αλλα site και εφημερίδες βρήκαν ευκαιρία να χύσουν το αντικομμουνιστικό τους δηλητήριο, επισημαίνοντας κυρίως τη σοβιετική βοήθεια σε όπλα προς τον ΔΣΕ.

Πίσω από τους ... σκυλοκαβγάδες

     

  Πηγή: Eurokinissi

 

Ο νέος «αναπτυξιακός» νόμος της ΝΔ, που συζητείται στη Βουλή, «στρώνει τραπέζι» στους επιχειρηματικούς ομίλους για ένα ακόμα τρελό «φαγοπότι» εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδοτήσεις, προνόμια, φοροαπαλλαγές και κίνητρα, την ώρα που οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες χτυπιούνται αλύπητα από την ακρίβεια και τη φοροαφαίμαξη.

Ο νόμος της ΝΔ είναι συνέχεια του αντίστοιχου που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016, τον οποίο πλαισίωσε στη συνέχεια και με άλλα «αναπτυξιακά εργαλεία», όπως η συγκρότηση της «Ελληνικής Αναπτυξιακής Εταιρείας», ο νόμος για τις Στρατηγικές Επενδύσεις, το σχέδιο για την «Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική», τα Περιφερειακά Χωροταξικά Πλαίσια κ.ά.

Σε όλα αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται τώρα να προσθέσει ένα νέο μπαράζ επιδοτήσεων, «κινήτρων» και φοροαπαλλαγών, «ζεστό» χρήμα στις επιχειρήσεις για να καλύπτουν το «κόστος της δημιουργούμενης απασχόλησης», χρηματοδότηση «επιχειρηματικού κινδύνου» για βέβαιη κερδοφορία.

Πώς άκουσαν οι Ελληνες τη νίκη του Στάλινγκραντ

 

Γενάρης 1943. Η Ευρώπη ολόκληρη και μαζί μ' αυτή και η Ελλάδα στενάζει κάτω από τη χιτλεροφασιστική σκλαβιά.

Στα βουνά βέβαια, το αντάρτικο έχει αρχίσει να φουντώνει και ο θρυλικός ΕΛΑΣ διαμορφώνει σιγά - σιγά τη Λεύτερη Ελλάδα. Στις πόλεις όμως βαριά αντηχεί ακόμα η γερμανική μπότα.

Τα βράδια μαζεμένοι σε κάποιο ραδιόφωνο, που λειτουργεί παράνομα, περιμένουμε με μύριες προφυλάξεις να ακούσουμε την εκπομπή της Μόσχας.

Εξω άγρια δέρνει η βαρυχειμωνιά. Κι είναι τούτη τη χρονιά βαρύς και ατελείωτος ο χειμώνας. Η πόλη έρημη και κατασκότεινη. Και ξαφνικά από το μακρινό βορρά έρχεται φως και ελπίδα.

«Μιλάει η Μόσχα»! «Μιλάει η Μόσχα»! Ακούγεται η κοφτή και ξάστερη φωνή του εκφωνητή του ραδιοσταθμού. Ακολουθεί ο σοβιετικός εθνικός ύμνος και οι χαιρετιστήριες ομοβροντίες που προαναγγέλλουν την ημερήσια διαταγή του Στάλιν.

Ο κόσμος μαθαίνει το χαρμόσυνο άγγελμα

Και τότε ο κόσμος όλος μαθαίνει το χαρμόσυνο άγγελμα. Τη μεγάλη χειμερινή σοβιετική επίθεση στα βόρεια της 6ης γερμανικής στρατιάς, που βρίσκεται παγιδευμένη στο Στάλινγκραντ.

Ο Κόκκινος Στρατός διασπά σε βάθος τις γερμανικές γραμμές στον τομέα του Βορονέζ και ορμητικά ξεχύνεται προς τα μπρος. Και η προέλαση συνεχίζεται σε σχήμα τεράστιας λαβίδας, που μέσα στο σιδερένιο της κλοιό θα περικλείσει τη στρατιά του Φον Πάουλους.

Την ορμή, τη μαζικότητα και τη δύναμη της επίθεσης του Κόκκινου Στρατού δεν μπορεί πια να αποκρύψουν τα υπό γερμανικό έλεγχο έντυπα της εποχής εκείνης και φυσικά ούτε και η ελληνική εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού του Βερολίνου με τον διαβόητο εκφωνητή της, Κυριάκη.

Η Πορτογαλία και τα «μηνύματα»

 

  Πηγή: Associated Press

 

Περίσσεψαν και στη χώρα μας τα πανηγύρια όλου του φάσματος της σοσιαλδημοκρατίας για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Πορτογαλία, με την αυτοδυναμία για το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) του Αντ. Κόστα, πρωθυπουργού της χώρας από το 2015.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, ο οποίος είχε στείλει και προεκλογικό μήνυμα στήριξης που παιζόταν στις συγκεντρώσεις των σοσιαλδημοκρατών, συνεχάρη τον Κόστα «για τη μεγάλη νίκη στις εκλογές απέναντι στις δυνάμεις της συντηρητικής Δεξιάς», προσθέτοντας ότι η νίκη αυτή αποτελεί σημαντικό θετικό μήνυμα για τις «προοδευτικές δυνάμεις» σε όλη την Ευρώπη.

Αντίστοιχα, ο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης, συγχαίροντας το PS και τον Κόστα, ανέφερε ότι «μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε να αλλάζουμε την Ευρώπη»...

Τα παραπάνω συνοδεύτηκαν με μια σειρά από τοποθετήσεις και «αναλύσεις» για τα «μηνύματα» για την Ευρώπη και την Ελλάδα από τις πορτογαλικές εκλογές, προσθέτοντας μάλιστα στον «θετικό» λογαριασμό την «προοδευτική κυβέρνηση» της Ισπανίας, την εκλογή του Γερμανού σοσιαλδημοκράτη Σολτς, τη διαφαινόμενη ανάκαμψη των Εργατικών στη Βρετανία κ.ά.

Αγέλες καθαρμάτων και δολοφόνων πολλαπλών χρήσεων…

 

Μια αγέλη δολοφόνων αφαίρεσε τη ζωή από ένα 19χρονο παιδί… Μια συμμορία φονιάδων με αυτοσχέδιο δρεπάνι πήρε το ρόλο του Χάρου και βγήκε …παγανιά στο Χαριλάου.

Αυτή η αγέλη όπως και άλλες πολλές που βρίσκονται σε πολλές γωνιές της χώρας, δεν δημιουργήθηκε από παρθενογένεση. Τα συστημικά ΜΜΕ που έσπευσαν να μιλήσουν για «οπαδική βία», για «χουλιγκανισμό» και κάποια που εντελώς ανερυθρίαστα μίλησαν για «λάθος σημείο… τη λάθος στιγμή» αναφερόμενα στο άγριο φονικό επιχειρούν να κουκουλώσουν ότι αυτές οι αγέλες είναι απότοκες ενός συστήματος που τις γεννά και τις αναπαράγει…

Πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν για …«οπαδικά κίνητρα». Αυτά τα καθάρματα όμως δεν μπορεί να χαρακτηριστούν ούτε καν οπαδοί. Αυτά τα κωλόπαιδα μπορεί να μην έχουν παίξει ποτέ ποδόσφαιρο στη ζωή τους. Δεν μπορεί να έχουν μπει σε γήπεδο να έτρεξαν, να είδαν τον τραυματισμό ενός αθλητή και τον πόνο και να τώρα να σφάζουν ακόμα και όταν ακούν την ικεσία …«σας παρακαλώ μην με χτυπάτε άλλο». Αυτά τα τσογλάνια. Αυτές οι αγέλες δολοφόνων δεν έχουν καμιά σχέση με τα αισθήματα της άδολης αγάπης για το ποδόσφαιρο και την ομάδα. Είναι ποτισμένες με μίσος για οτιδήποτε …διαφορετικό. Από το χρώμα στο κασκόλ, μέχρι το χρώμα στο δέρμα…