Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Θα δείξει

 

«Δεν διερευνήσαμε καταγγελίες για υποκλοπές επί ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία». Αυτό απαντούσε τον Αύγουστο ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κατρούγκαλος, όταν του ζητήθηκε από δημοσιογράφο να αιτιολογήσει γιατί δεν έγιναν έρευνες επί των ημερών τους για τις συνακροάσεις - υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ, που ξεκίνησαν από τον Δεκέμβρη του 2016. Εκανε «γαργάρα» δηλαδή τις εμπεριστατωμένες καταγγελίες και όλα τα στοιχεία που είχε αναδείξει το ΚΚΕ, απαιτώντας να μην οδηγηθεί η υπόθεση στο κουκούλωμα και στο αρχείο, όπου την «όδευαν» με συνοπτικές διαδικασίες. Μόνο που στην Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις, ο διοικητής της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ είπε - σύμφωνα με πληροφορίες - ότι πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν απέκλεισε εμπλοκή ξένων υπηρεσιών! Το γιατί δεν έλεγε τα ίδια όσο ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος επικεφαλής της ΕΥΠ, ας το απαντήσει ο ίδιος. Εμείς αυτό που καταγράφουμε είναι πως τα λεγόμενά του στην Εξεταστική «θάφτηκαν» γενικά από τον Τύπο, με μια εξαίρεση: Τον γνωστό Κασιμάτη («Πανδώρα») των «Νέων», ο οποίος, με αγχωμένα αντανακλαστικά, έτρεξε ασθμαίνοντας να βγάλει από το κάδρο τις ΗΠΑ, γράφοντας διάφορες αντικομμουνιστικές σαχλαμάρες, όπως ότι οι Αμερικανοί δεν έχουν κανέναν λόγο για να παρακολουθούν το «ξεπερασμένο» και «ακίνδυνο» ΚΚΕ. Πώς πήγε άραγε ο νους του στις ΗΠΑ, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν κατονομαστεί; Βουλωμένο γράμμα διαβάζει ή «καρφώνεται» στην προσπάθειά του να «καθαρίσει» προκαταβολικά την πρεσβεία από κάθε εμπλοκή; Ο χρόνος θα δείξει...

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Καταγγέλλει νέο επεισόδιο αντικομμουνιστικής υστερίας στο ευρωκοινοβούλιο

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

 

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο περιστατικό αντικομμουνιστικού παροξυσμού στο Ευρωκοινοβούλιο. Στο κοινό ψήφισμα των πολιτικών ομάδων σχετικά με «τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο της αναγκαστικής απέλασης Ουκρανών πολιτών και της αναγκαστικής υιοθεσίας παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία», το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Φιλελεύθεροι, οι Πράσινοι και οι ακροδεξιοί «Συντηρητικοί Μεταρρυθμιστές - ECR» συμπεριέλαβαν μία απαράδεκτη παράγραφο, εντελώς άσχετη με το θέμα και το περιεχόμενο του ψηφίσματος, που επιδιώκει ανιστόρητα, διαστρεβλώνοντας προκλητικά την πραγματικότητα να ταυτίσει τη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία με τη Σοβιετική Ένωση, στα πλαίσια της οποίας, για δεκαετίες, οι λαοί της έζησαν ειρηνικά και αδελφωμένοι. Στη συνέχεια επαναλαμβάνουν τις γνωστές ατεκμηρίωτες και ιστορικά χρεωκοπημένες συκοφαντίες περί «σοβιετικής κατοχής και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας», καταλήγουν μέσω της δήθεν «νομικής αξιολόγησής» τους σε προτροπή για νέο γύρο διώξεων της κομμουνιστικής ιδεολογίας, των κομμουνιστών και των ΚΚ, που βρίσκεται σε εξέλιξη σε μια σειρά κράτη-μέλη της ΕΕ.

«Ας μην περιμένουμε το κράτος-πατερούλη να παρεμβαίνει συνεχώς»...

 

Πηγή: Eurokinissi

 

«Ας μην περιμένουμε το κράτος-πατερούλη να παρεμβαίνει συνεχώς»...

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας Αγγ. Συρίγος όταν ρωτήθηκε για το αν η κυβέρνηση θα λάβει κάποιο μέτρο σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί σε νησιά που δεν βρίσκουν σπίτι για να μείνουν. Την ίδια απάντηση επιφύλασσε και για το οξυμένο πρόβλημα της φοιτητικής στέγης.

Οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας είναι και προκλητικές και αποκαλυπτικές κι αυτό γιατί:

- Ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ απάντησαν ποτέ στους εφοπλιστές «να μην περιμένουν το κράτος-πατερούλη». Αντίθετα, μαζί όλα αυτά χρόνια έχουν χτίσει ένα τοίχος φοροαπαλλαγών και προνομίων για τους εφοπλιστές. Εκεί μπορεί να παρεμβαίνει και με το παραπάνω το κράτος-πατερούλης...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Συμπόρευση με το ΚΚΕ σε κάθε μάχη, παντού, όπου χτυπά η καρδιά του αγωνιστή και περήφανου λαού μας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 
 

Με μια μαζική συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός» στη ΔΕΘ, υποδέχτηκαν μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, εργαζόμενοι του χεριού και του πνεύματος, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι φορέων της Θεσσαλονίκης, τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσουμπα, που «άνοιξε» με την ομιλία του στο χώρο αυτό, την διήμερη επίσκεψη του στην πόλη.

«Καμία αναμονή καμία ανοχή! Ο λαός μπορεί να μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής με αγώνα και συμπόρευση με το ΚΚΕ!» διακήρυττε το πανό που δέσποζε στο χώρο, με τον Δ. Κουτσούμπα να κλείνει την ομιλία του ανανεώνοντας το αγωνιστικό ραντεβού με τους παρευρισκόμενους στη μεγάλη πανελλαδική απεργία της 9ης Νοεμβρίου.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν η Θεανώ Καπετη μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Κ. Μακεδονίας, ο Ζ. Λυμπεριδης, μέλος της γραμματείας της ΚΕ, τα μέλη της ΚΕ Κ. Αβραμόπουλος, Θ. Χρηστίδης, Δ. Παπατολιδης, Γ. Γκλιγκόπουλος, Ε. Δημάκης, ο βουλευτής του Κόμματος Γ. Δελής, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Παραθέτουμε την ομιλία του: 

Σε «διαδηλωτοδικείο» σύρεται η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέτζιου

 

ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ


 

Ως κατηγορούμενη σε δίκη για παραβίαση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων κλήθηκε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου, όπως φαίνεται στο κλητήριο θέσπισμα που της κοινοποιήθηκε. 

Συγκεκριμένα, η Αφρ. Ρέτζιου κατηγορείται ότι στη συγκέντρωση υγειονομικών μπροστά από το υπουργείο Υγείας, στις 24/9/20, αρνήθηκε «να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις τους (σ.σ. των αστυνομικών)», «όταν της υπεβλήθη σύσταση να μην καταλάβουν οι διαδηλωτές το οδόστρωμα».

Ακόμα, η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κατηγορείται ότι αρνήθηκε να δηλώσει τα στοιχεία της στις αστυνομικές δυνάμεις.

Μηχανισμός μισθών πείνας

 

 

Την κατεύθυνση να γενικευτεί ως «κανονικότητα» η ζωή με τα ελάχιστα δίνει η Οδηγία της ΕΕ για τους «επαρκείς κατώτατους μισθούς», που εγκρίθηκε την Τετάρτη στο Ευρωκοινοβούλιο και για την οποία ήδη πανηγυρίζουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εργοδοτικές ενώσεις.

Η Οδηγία συζητιόταν εδώ και μήνες, αποκαλύπτοντας από το προσχέδιο ακόμα τον στόχο της να καθιερώσει για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων το «ταβάνι» στον κατώτατο μισθό κάθε χώρας, επομένως και το πλαίσιο για τη διαρκή συμπίεση του μέσου μισθού.

Ποιος βάζει αυτό το «ταβάνι»; Προφανώς όχι οι ανάγκες και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων, αλλά η θωράκιση της ανταγωνιστικότητας και η προστασία της κερδοφορίας του κεφαλαίου από το δίκαιο αίτημα συνδικάτων και εργαζομένων για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, ειδικά στις σημερινές συνθήκες της ακρίβειας και του πληθωρισμού.