Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Το «στύψιμο» του λαού προϋπόθεση για να ανακάμψει η κερδοφορία των ομίλων

 

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2022 - 2025


Eurokinissi

Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής συζητείται από χτες το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022 - 2025, με το οποίο η κυβέρνηση προδιαγράφει την παραπέρα γενναία κρατική στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων για να ανακάμψει η κερδοφορία τους, «στύβοντας» ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους, συνολικά τον λαό. Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου στην Ολομέλεια αναμένεται να γίνει την Πέμπτη 1η Ιούλη.

Το ΚΚΕ από την αρχή καταψήφισε και κατήγγειλε το Μεσοπρόθεσμο. Οπως ανέδειξε η ειδική αγορήτρια του Κόμματος Διαμάντω Μανωλάκου, καταρρίπτοντας το αφήγημα που προσπάθησε να καλλιεργήσει η κυβέρνηση της ΝΔ όλες τις προηγούμενες μέρες ότι θα φέρει ευδαιμονία σε όλους, «τα ίδια τα νούμερα είναι μαρτυριάρικα, ξεφωνίζουν ότι είναι κομμένο και ραμμένο στο πώς θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες του κεφαλαίου για ανάπτυξη της κερδοφορίας τους».

Παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονές του, ανέδειξε:

-- Πρώτον, ότι διασφαλίζει πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο για να χρηματοδοτηθούν οι παρεμβάσεις στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων μέσω των κρατικών προϋπολογισμών, σε συνδυασμό με τον πακτωλό των εκταμιεύσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ. Δηλαδή ο προσανατολισμός και οι δαπάνες είναι υπέρ των επενδυτών και όχι των λαϊκών αναγκών.

28/6/1979: Καταδίκη της αντεργατικής και αυταρχικής πολιτικής


Συγκεντρώσεις και πορείες των οικοδόμων σε όλη τη χώρα

Οι εργατοϋπάλληλοι αποφασισμένοι να δυναμώσουν την πάλη

Εμπραχτη αποδοκιμασία της πολιτικής της ένταξης της ΕΟΚ

ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ πενήντα χιλιάδες εργαζόμενοι σ' όλη τη χώρα πήραν μέρος χθες σε απεργίες, αγωνιστικές συγκεντρώσεις και μαχητικές πορείες και διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην αντεργατική και αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης. Διατράνωσαν, επίσης, την απόφασή τους να δυναμώσουν την πάλη τους για να πετύχουν τη λύση των οξυμένων προβλημάτων και δίκαιων αιτημάτων τους. Οι αγωνιστικές εκδηλώσεις που συνέπεσαν με τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την επικύρωση της συμφωνίας ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ, αποτέλεσαν έμπραχτη καταδίκη της πολιτικής για την ενσωμάτωση της Ελλάδας στο συνασπισμό αυτό των μονοπωλίων. Το σύνθημα «Οχι στην ΕΟΚ των μονοπωλίων» αντήχησε μυριόστομο (...)

Με μαχητική πορεία χιλιάδων οικοδόμων από την οδό Ιπποκράτους προς το υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών και δεύτερη ογκώδη συγκέντρωση στην οδό Αριστοτέλους, κορυφώθηκαν οι χθεσινές αγωνιστικές εκδηλώσεις όλων των εργαζομένων στις οικοδομές στην Αθήνα και στον Πειραιά. Η 24ωρη απεργία στο κέντρο της Αθήνας, στις συνοικίες, στον Πειραιά και σ' όλη τη χώρα σημείωσε πλήρη επιτυχία (...)

Το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία κυμάνθηκε από 95% μέχρι 100%. Αγωνιστική και επιβλητική ήταν η συγκέντρωση που συγκροτήθηκε από τις 9 το πρωί στο θέατρο «ΔΙΑΝΑ». Χιλιάδες οικοδόμοι κατάκλυσαν ασφυκτικά το θέατρο και τις στοές (...)

Το σύνθημα «ΟΧΙ στην ΕΟΚ των μονοπωλίων» κυριάρχησε σ' όλες τις εκδηλώσεις, ακριβώς τη στιγμή που συνεχίζεται στη Βουλή η μεθοδευμένη και τυπική συζήτηση για την επικύρωση της συμφωνίας για την ένταξη (...)

Ως εδώ!

 

 

Ποιον νομίζει ότι κοροϊδεύει η κυβέρνηση με τη νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό, λέγοντας στους νέους ασφαλισμένους ότι τους περιμένουν μεγαλύτερες επικουρικές συντάξεις και στους παλιότερους ότι δεν έχουν κανένα λόγο να μπλεχτούν σε ξένα χωράφια, επειδή τίποτα δεν αλλάζει τάχα γι' αυτούς; Οτι πρέπει όλοι να στηρίξουν, αντί να ξεσηκωθούν ενάντια στο νομοσχέδιο;

Η «αγωνία» της κυβέρνησης για τη «βιωσιμότητα» δεν αφορά τα Ταμεία και τις συντάξεις, αλλά την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Γι' αυτό το Ασφαλιστικό αντιμετωπίζεται απ' όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις ως δημοσιονομικό ζήτημα και ως «κόστος» για την εργοδοσία, όχι ως εργατικό - λαϊκό δικαίωμα και ανάγκη.

Αλλωστε, το επιχείρημα της βιωσιμότητας, σε συνάρτηση με το δημογραφικό, παραμένει ίδιο τα τελευταία 30 τουλάχιστον χρόνια, απ' όταν δηλαδή η κατάσταση στα Ταμεία ήταν πολύ καλύτερη.

Υποτιμούν τη νοημοσύνη των νέων και δεν θα τους βγει σε καλό…

 


Thumb_Politiki_Ypotimoun_Neolaia

 

Αρκετές δόσεις της γνωστής λογικής της «ατομικής ευθύνης» στην πιο εκφυλισμένη μορφή της, αλλά και υποκρισίας περιλάμβανε η ενημέρωση της κυβέρνησης για το μέτρο της προπληρωμένης κάρτας ύψους 150 ευρώ (freedom pass) για κάθε νέο και νέα, 18-25 ετών, που εμβολιάζεται. Ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί, θυμίζοντας και λίγο τους θείους που έρχονται στα οικογενειακά τραπέζια «να κάτσουν εδώ με τη νεολαία», κάλεσαν τους νέους και τις νέες να… «τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν» με το εμβόλιο, για να πάρουν τη συγκεκριμένη παροχή.

Ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά τη δημόσια υγεία και το κοινωνικό σύνολο, όπως είναι αυτό του εμβολιασμού, αντιμετωπίζεται με «δωράκια» και όρους «ανταποδοτικότητας». Πάλι καλά να λέμε, βέβαια, που δεν αντέγραψαν επακριβώς τις σάπιες πρακτικές που ακολουθούνται στις αγαπημένες τους ΗΠΑ, όπου ανάλογα με την Πολιτεία, τάζουν σε όποιον εμβολιαστεί από μπέργκερ με τηγανιτές πατάτες μέχρι «μπάφους».