Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Οι προσπάθειες τρομοκράτησης κατά των κομμουνιστών θα πέσουν στο κενό

 

 

Την κλήση σε δίκη, στις 20 Φλεβάρη του 2023, του Τάσου Τσιαπλέ, μέλους της ΕΠ Θεσσαλίας και εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του, η Μαρία Μπίλλη, περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας, επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής» που στηρίχθηκε το 2019 από την Χρυσή Αυγή και τώρα από τον καταδικασμένο για την υπόθεση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της "Χρυσής Αυγής", Ηλία Κασιδιάρη καταγγέλλει η ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά τη διάρκεια της τηλεσυνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας της 19ης Μαΐου 2021, ο Τάσος Τσιαπλές «προσέβαλλε την Μαρία Μπίλλη, αποκαλώντας την ναζίστρια».

Πολεμάμε το σύστημα, τα αντιδραστικά μέτρα και μεθόδους. Δεν είναι αήττητοι!

 

Τις τελευταίες μέρες, για μια ακόμη φορά, όπως έχει συμβεί άλλωστε πολλές φορές κατά το παρελθόν, αποκαλύφθηκε νέο σκάνδαλο υποκλοπών και παρακολουθήσεων.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη είναι μεγάλες και δεν ακυρώνονται με τις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού και του διοικητή της ΕΥΠ, στον οποίο άλλωστε λογοδοτούσαν άμεσα τα παραπάνω πρόσωπα, ούτε αναιρούν την αναγκαιότητα να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις.

Οι συνακροάσεις - παρακολουθήσεις δεν είναι άγνωστες στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ. Πέφτουν από τα «σύννεφα» κάθε φορά που αποκαλύπτεται σκάνδαλο υποκλοπών και παρακολουθήσεων. Διαγκωνίζονται μάλιστα ότι δήθεν το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκαλο. Τίποτε από όλα αυτά δεν γίνεται, αφού το ίδιο το σύστημα γίνεται πιο επιθετικό και επικίνδυνο για τον λαό, άρα και τα μέσα που χρησιμοποιεί σε βάρος του.

Είναι άλλωστε αυτοί που έχουν συνδιαμορφώσει και με την ψήφο τους σε Βουλή και Ευρωβουλή το σημερινό θεσμικό πλαίσιο για τις παρακολουθήσεις. Καθένας απ' αυτούς έχει να επιδείξει ως κυβέρνηση αύξηση του αριθμού των «νόμιμων επισυνδέσεων», όπως αποδεικνύουν τα στατιστικά της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Ο ιμπεριαλισμός σύνορα δεν (ανα)γνωρίζει

 


Αν όμως ξεθωριάζει η σημασία των εθνικών συνόρων, προφανώς η παλιά διάκριση των χωρών σε ιμπεριαλιστικές και εξαρτημένες επηρεάζεται.

Στο προηγούμενο σημείωμα ισχυριστήκαμε ότι ο ιμπεριαλισμός είναι η σύγχρονη κυρίαρχη φάση του κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής που χαρακτηρίζεται από τα μονοπώλια και όλες τις αλλαγές που αυτά επιφέρουν στην ανισομετρία και τον ανταγωνισμό. Πρόκειται για μια ποιοτική αναβάθμιση που προέρχεται από μια μεγάλη σειρά βίαιων ποσοτικών συσσωρεύσεων, μέσα από κρίσεις και πολέμους.

Στα περίπου 150 χρόνια από την εμφάνιση αυτού του σταδίου του καπιταλισμού έχουν επέλθει μεγάλες αλλαγές, οι οποίες προέκυψαν μέσα από την εξέλιξη του ίδιου του συστήματος. Η συνθήκη όπου όλα τα μονοπώλια με έδρα ή σημείο εκκίνησης μια χώρα ανταγωνιζόντουσαν αντίστοιχα μονοπώλια μιας άλλης χώρας· αυτή η συνθήκη έχει ανατραπεί από τον ίδιο τον ιμπεριαλισμό.

Οι αλυκές του μόχθου

 



Αυτό τον Αύγουστο φυσάει λυσσασμένα. Σε παίρνει και σε σηκώνει. Κι ο πολύπειρος λαός που λέει το γνωστό «από Μάρτη καλοκαίρι και από Αύγουστο χειμώνα», το ξέρει πως ο φετινός χειμώνας τείνει να πάρει και να σηκώσει κυριολεκτικά ζωές στον αέρα. Οι μεγαλοκαρχαρίες άλλωστε του καπιταλισμού δεν σκαμπάζουν και πολλά από εποχές. Μυρίζουν αίμα και ορμάνε.

Ετσι μπορείς να κάθεσαι κατάκοπος στο κυλικείο της Amazon στη Βρετανία για μια ανάσα, και να 'ρχεται εκπρόσωπος του αφεντικού, που είχε πέρυσι είκοσι δισεκατομμύρια λίρες κέρδος μόνον στη χώρα του, και να σου λέει να μην τολμήσεις να μην δεχτείς αύξηση μισή λίρα την ώρα, όταν ζητάς τουλάχιστον δέκα τα εκατό στο μισθό. Επεσε γιουχάισμα, αλλά τώρα πια οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι δε φτάνει. Κι έτσι άρχισε η ανεπίσημη λευκή απεργία. Ολοι στην ώρα τους, αλλά δε σκίζονται κιόλας.

ΡΩΣΙΑ Οι ΗΠΑ δημιουργούν απειλή σύγκρουσης πυρηνικών δυνάμεων

 

 

Σε αύξηση των πυρηνικών κινδύνων και σε μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων οδηγούν οι ενέργειες των ΗΠΑ ανέφερε η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον σε δήλωση που δημοσιεύθηκε στο Telegram δείχνοντας ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος μια πυρηνικής αναμέτρησης. 

«Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ενεργούν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την ασφάλεια και τα συμφέροντα άλλων χωρών, γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση των πυρηνικών κινδύνων. Τα βήματα των ΗΠΑ για περαιτέρω εμπλοκή σε μια υβριδική αντιπαράθεση με τη Ρωσία στο πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης είναι γεμάτη με απρόβλεπτη κλιμάκωση και άμεση στρατιωτική σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων», ανέφερε η ρωσική πρεσβεία.