Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Η Λαγκάρντ λυπάται τα παιδιά του Νίγηρα αλλά τα «σκότωνε»!

Μόλις δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ, αύξησε το μετοχικό κεφάλαιο της κρατικής γαλλικής εταιρείας AREVA, η οποία δραστηριοποιείται στον Νίγηρα, την τρίτη χώρα παγκοσμίως στην παραγωγή ουρανίου.   
Και μόλις το περασμένο Σάββατο η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) δήλωνε στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian», ότι σκέφτεται συνεχώς τα παιδιά στον Νίγηρα, τα οποία, όπως ανέφερε, «διψούν για μόρφωση».
Αλήθεια, πόσο πολύ όμως συμπονά αυτά τα παιδιά η κυρία Λαγκάρντ; Ας είμαστε ειλικρινείς, καθόλου δεν τα λυπάται «η κυρία του ΔΝΤ». Σε σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», ο δημοσιογράφος Παντελής Μπουκάλας εύστοχα σημειώνει: «Μακάρι να είχε κάποια μακρινή έστω σχέση με την αλήθεια η μισή από τις λέξεις που χρησιμοποιήσε η κυρία Λαγκάρντ».

Δήμος Θεσσαλονίκης: Επεισόδια μεταξύ εργαζομένων και αστυνομικών

Οι υπάλληλοι αντιδρούν σε ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας.
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 10 το πρωί έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης όταν δημοτικοί υπάλληλοι που επιχείρησαν να μπουν στο εσωτερικό του κτιρίου εμποδίστηκαν από αστυνομικούς.
Οι εργαζόμενοι που αντιδρούν στην προοπτική ιδιωτικοποίησης της Υπηρεσίας Καθαριότητας του κεντρικού δήμου συγκεντρώθηκαν στις 9:30 το πρωί έξω από το δημαρχείο, στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας που είχε εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ από τις 09:00 έως τις 12:00.
Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ύψους 2,3 εκατ. ευρώ, σχετικά με την ανάθεση της επισκευής των απορριμματοφόρων σε ιδιώτες.