Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

«Έπος»…


Η κυβέρνηση, που φυλάει τα σύνορα και τους Ελληνες από τους ξένους, είναι η ίδια που λέει ότι η προστασία της α’ κατοικίας (όχι των ξένων, των Ελλήνων) είναι ζημιά για την οικονομία. Και θα τους τα πάρει τα σπίτια υπέρ τραπεζών (ελληνικών και ξένων). Μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που ψήφισε – μαζί με τους άλλους – καθ’ υπόδειξη των ξένων… 

Η κυβέρνηση, που φυλάει τα σύνορα και τους Ελληνες από τους ξένους, είναι η ίδια που μαζί με τους (ξένους) εταίρους της στέλνει τους Ελληνες να παίρνουν (;) σύνταξη (;) στα 72. Αναγκάζει τους (Ελληνες) εργάτες να δουλεύουν με 400 ευρώ. Επιβάλλει στους (Ελληνες) πατεράδες μας – μαζί με τους άλλους – να μετρούν τα κλεμμένα ακόμα και του ΕΚΑΣ. Εφαρμόζει την πολιτική που έστειλε 500.000 παιδιά (των Ελλήνων) στην ξενιτιά… 

«ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ» ΤΟΥ ΟΗΕ


Ανησυχητική η παγκόσμια εικόνα για τα ναρκωτικά
 
 
Στρατιώτες της αμερικανοΝΑΤΟικής ISAF ποζάρουν σε χωράφι με οπιούχες παπαρούνες στο Αφγανιστάν
Στρατιώτες της αμερικανοΝΑΤΟικής ISAF ποζάρουν σε χωράφι με οπιούχες παπαρούνες στο Αφγανιστάν
Η χρήση ναρκωτικών ουσιών και οι συνδεόμενες με αυτήν βλάβες στην υγεία είναι υψηλότερες μεταξύ των νέων, με την κάνναβη να αποτελεί το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο ναρκωτικό.Το 2016 έκανε χρήση κάνναβης το 5,6% ή 13,8 εκατομμύρια νέοι ηλικίας 15-16 ετών. Το υψηλότερο ποσοστό αφορούσε την Ευρώπη (13,9%), ακολουθούμενη από την αμερικανική ήπειρο (11,6%), την Ωκεανία (11,4%), την Αφρική (6,6%) και την Ασία (2,7%).
Επιπλέον, οι Παγκόσμιες Εκτιμήσεις για την Υγεία το 2015 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δείχνουν ότι, ενώ οι θάνατοι από όλες τις αιτίες είναι μόνο 4,8% στην ηλικιακή ομάδα 15-29 ετών, το 23,1% των θανάτων που αποδίδονται στη χρήση ουσιών αφορούν τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που αναφέρονται στην «Ετήσια Εκθεση 2019» της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον έλεγχο των ναρκωτικών, όπως παρουσιάστηκαν την Πέμπτη από το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη φωτιά σε εγκαταστάσεις ΜΚΟ στην περιοχή του Καρα Τεπε στη Μυτιλήνη



Σε ανακοίνωσή του, για τη φωτιά σε εγκαταστάσεις ΜΚΟ στην περιοχή του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη, το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής: 


«Η νέα φωτιά σε εγκαταστάσεις ΜΚΟ, στην περιοχή του Καρά Τεπέ, έχει έντονη οσμή προβοκάτσιας. Έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά γεγονότων, όπως η φωτιά εγκαταστάσεων στη Συκαμιά και τις επιθέσεις κατά εργαζομένων σε ΜΚΟ, που φανερώνουν την ύπαρξη σχεδίου το οποίο υλοποιούν με τη δράση τους ακροδεξιές ομάδες.

Ο στόχος τους δεν είναι να σταματήσει η εμπλοκή των ΜΚΟ στο προσφυγικό, εφόσον η εμπλοκή τους αποτελεί επιλογή της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες που διαβιώνουν στις γνωστές άθλιες συνθήκες. Επιδιώκουν να δημιουργήσουν συνθήκες απόγνωσης και εκρηκτικές καταστάσεις, ώστε να διευκολυνθούν οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης και της ΕΕ και να επιβάλλουν τη δημιουργία των νέων κλειστών hot spot στη Λέσβο και στα άλλα νησιά του Αιγαίου, ακόμα και σε ξερονήσια.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, που ανέχεται την προβοκατόρικη και ύποπτη δράση των ακροδεξιών - ρατσιστικών ομάδων, είναι μεγάλες.

Ο σχεδιασμός να γίνουν τα νησιά του Αιγαίου οι μεγάλες φυλακές της ΕΕ, δεν πρέπει να περάσει. Ο λαός των νησιών μπορεί και πάλι να τον σταματήσει με την αγωνιστική του δράση, καταδικάζοντας κάθε αντιδραστική φωνή και δράση».

902.gr

Τα “αληθινά πυρά” δεν τους κάνουν εντύπωση, γιατί δε θεωρούν αληθινούς ανθρώπους τους πρόσφυγες



Το μόνο που μοιάζει ψεύτικο σαν σκηνικό είναι εκείνη η ταμπέλα “Καλώς ήρθατε” πάνω στα σύνορα…

Είναι από τις ειδήσεις που πέρασαν στα ψιλά, είτε γιατί έμεινε απαρατήρητη μες στον παροξυσμό και τον ορυμαγδό των ημερών, είτε απλά γιατί συνηθίσαμε το τέρας, κι ίσως να μην του μοιάζουμε ακόμα, οπλιστήκαμε όμως με κυνισμό και απάθεια, και δε μας κάνει εντύπωση πια.

Σε ανακοίνωσή του το Δ’ Σώμα Στρατού γνωστοποίησε ότι θα προβεί σε βολές τη Δευτέρα με πολυβόλα, τυφέκια και πιστόλια με πραγματικά πυρά, στον Έβρο όλο το 24ωρο.

Και μοιάζει η αλήθεια μου πελώριο ψέμα. Και ακόμα πιο σχετικά τα όρια μεταξύ αλήθειας και φαντασίας, μεταξύ πραγματικών γεγονότων και προπαγάνδας κάθε απόχρωσης.

Οι πρόσφυγες δεν είναι πρόσφυγες. Είναι υποκινούμενοι πράκτορες του Ερντογάν. Οι νεκροί είναι ψευδείς ειδήσεις της Άγκυρας και των ΜΜΕ της. Τα παιδικά δάκρυα είναι μια φτηνή σκηνοθεσία με δακρυγόνα. Και οι γυναίκες άντρες που έβαλαν περούκες, σε έναν “κόντρα-ρόλο” από τις κωμωδίες του Αριστοφάνη αντεστραμμένες. Αναρωτιέται κανείς αν ο Έβρος υπάρχει αλήθεια ή είναι κομμάτι ενός σκηνικού κι αυτός και κάποιοι κάνουν “πλιτς-πλιτς” για ηχητικά εφέ. Οριακά είναι υπαρκτό γεγονός ο πόλεμος και οι… ροές, αν και ούτε γι’ αυτό είμαστε σίγουροι.

Νύχι - κρέας


Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στον Εβρο και τα νησιά, τα αστικά επιτελεία κάνουν λόγο για εποχή «μεγάλων και ασύμμετρων απειλών», στην οποία έχουμε μπει, και προσθέτουν με νόημα ότι σε αυτές τις συνθήκες χρειάζεται ένα «κράτος που λειτουργεί με επαγγελματισμό και ενίοτε με σκληρότητα», όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε τις προηγούμενες μέρες. Τα ίδια ακριβώς έλεγαν και πριν από έναν περίπου μήνα, όταν με αφορμή την όξυνση στα Ελληνοτουρκικά, παρουσίαζαν ως «ασπίδα» την αναβάθμιση της συμμετοχής στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή, λέγοντας πως για να παίξει ρόλο η Ελλάδα στα σχέδια αυτά, δεν μπορεί παρά να γίνει ένα «light Ισραήλ» σε ό,τι αφορά (και) τα θέματα της «εσωτερικής ασφάλειας». Η επιμονή των αστικών επιτελείων - πάνω στις αντίστοιχες κατευθύνσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ, που προσανατολίζουν σταθερά όλο τον κρατικό μηχανισμό στα επικίνδυνα προτάγματά τους - δεν είναι τυχαία: Οι στόχοι του κεφαλαίου, είτε αφορούν την αντιλαϊκή πολιτική στο εσωτερικό, είτε την «επέκτασή» της στο εξωτερικό, την εμπλοκή δηλαδή στα ευρωατλαντικά σχέδια και τη διαχείριση των συνεπειών τους, όπως με τα καραβάνια των ξεριζωμένων, απαιτούν ένα αστικό κράτος ακόμα πιο «σκληρό» απέναντι στον λαό, ακόμα πιο «θωρακισμένο» απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, που μόνο αυτό με τη δράση του μπορεί να βάλει τέλος στη βαρβαρότητα που γεννάει φτώχεια, πολέμους και ξεριζωμένους.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΓΕ, ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Συνεχίζουμε τον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα των γυναικών στην εργασία, τη μητρότητα, τον ελεύθερο χρόνο, για ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς πολέμους και προσφυγιά


Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, που βιώνουν τη βαρβαρότητα που γεννά ο πόλεμος, που γεννούν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με τη στήριξη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, έστειλε η συγκέντρωση μαζικών φορέων, σωματείων και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, στο Σύνταγμα σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. 

Βροντοφώναξαν συνθήματα όπως: «8 Μάρτη σύμβολο αγώνα, θα μας οδηγεί και τούτο τον αιώνα», «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», «Αλληλεγγύη το όπλο των λαών, ΟΧΙ στο μίσος των εθνικιστών», «Λάστιχο ωράρια, δουλειά τις Κυριακές, είμαστε εργαζόμενες και όχι μηχανές» και «Ένωση και ΝΑΤΟ σφάζουν τους λαούς, για των μονοπωλίων τους ανταγωνισμούς». 

Εξέφρασαν την καταδίκη τους στη βαρβαρότητα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, που εξαπολύουν πολέμους, διαλύουν χώρες, οδηγούν λαούς στην προσφυγιά και τη μετανάστευση.  

Απηύθυναν κάλεσμα αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα των γυναικών στην εργασία, τη μητρότητα, τον ελεύθερο χρόνο, για ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς πολέμους και προσφυγιά.

Αφίσες για την 8 Μάρτη " Όχι μια μέρα γιορταστική - οι γυναίκες στην πάλη για την αλλαγή"



Μερικές αντιπροσωπευτικές αφίσες για την Ημέρα της Γυναίκας, έτσι όπως παρουσιάστηκαν πριν από πολλά χρόνια σε έκθεση που πραγματοποίησε ο Δήμος της Βενετίας,Τομέας Καλών Τεχνών, για να παρουσιάσει το πρόβλημα της γυναίκας, στην ιστορία των τελευταίων εκατό χρόνων.
 
" Γεγονότα, αδικίες και μηχανορραφίες που υπέφεραν οι γυναίκες, αγώνες που υποστήριξαν και κατακτήσεις που πέτυχαν, όλ' αυτά εξιστορούνται σε μια έκθεση αφιερωμένη στα εκατό χρόνια πολιτικής αφίσσας που αναπαράγει πλευρές της κατάστασης και στιγμές της πάλης των γυναικών. Οι καταγγελίες, τα μηνύματα, οι εκκλήσεις διαδέχονται το ένα το άλλο καθώς αναπτύσσεται η έκθεση, εκφρασμένα με εικόνες και κοφτερές λέξεις· και προσφέρονται στο μάτι με την αυθεντικότητα της στιγμής που παρουσιάστηκαν στους τοίχους των πόλεων ή στον τύπο: σα ζωντανές κια διαπεραστικές φωνές..." ( Καμίλα Ραβέρα, Εκατό χρόνια αγώνων).