Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Μπουγάδα

 

«Τι θα κάνουν οι ΗΠΑ αν η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα». Με αυτόν τον καρμπόν τίτλο κυκλοφόρησαν χτες σε ουκ ολίγα ΜΜΕ τα σχετικά αποσπάσματα του Αμερικανού πρέσβη από τηλεοπτική του εμφάνιση. Σε αντίθεση βέβαια με τον «πολλά υποσχόμενο» τίτλο που διάλεξαν οι Ευρωατλαντικοί υποβολείς, ο Αμερικανός πρέσβης έριξε άλλο ένα «πανηγυρικό» άδειασμα στην αστική προπαγάνδα, λέγοντας πως... «θα εξακολουθήσουμε να παροτρύνουμε και τους δυο ΝΑΤΟικούς μας συμμάχους να επιλέξουν διπλωματικές οδούς για να επιλύσουν τις διαφορές τους», αφού, όπως σημείωσε σε άλλο σημείο, «η πρωτεύουσα αρχή είναι ότι πρέπει η Ελλάδα και η Τουρκία να συζητήσουν και να επιλύσουν τις διαφορές τους διπλωματικά και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Διακυβεύονται πολλά. Και οι δύο είστε πολύ σεβαστοί σύμμαχοι και πολύ σημαντικά μέλη του ΝΑΤΟ». Τσάμπα και η μπουγάδα, τσάμπα και το ξέβγαλμα, τσάμπα και οι γραφικότητες με τους Αμερικανούς - «ελληνόπουλα»: Τα λερωμένα τα άπλυτα της εμπλοκής δεν ξεβγάζονται με τίποτα. Και «τα πολλά που διακυβεύονται» για ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, όπως και για την αστική τάξη, όχι μόνο δεν αποτελούν εγγύηση ασφάλειας, αλλά οδηγούν τον λαό ολοταχώς σε μεγάλους κινδύνους και τα κυριαρχικά δικαιώματα καταπάνω στο τραπέζι των «επώδυνων διευθετήσεων».

Τράπεζα Πειραιώς: Ιδού ποιους ανακάμπτει (!) το Ταμείο Ανάκαμψης

 

 ΑΠΟ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Τριτη 8 Νοεμβριου 2022 

 

 

Η είδηση έχει ως εξής: Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) προχώρησε στην έγκριση εκταμίευσης της δεύτερης δόσης πόρων ύψους €200 εκπρος την Τράπεζα Πειραιώς ύστερα από την επιτυχή απορρόφηση των αρχικών κεφαλαίων που της είχαν διατεθεί, βάσει της Επιχειρησιακής Συμφωνίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Τράπεζας, ήτοι άλλα 468 εκ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης για να χρηματοδοτήσει επενδυτική σχέδια. Σύνολο 668 εκ. ευρώ έως τώρα! 

Αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα σχετικά με το ποιοι ανακάμπτονται από το Ταμείο Ανάκαμψης… 

Επομένως ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς όταν έλεγε ότι γίνεται  «πόλεμος» για τη μοιρασιά των δισεκατομμυρίων ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης ... βουλωμένο γράμμα διάβαζε! 

Απόλυτη η συνέπεια...

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Από τις 16 Σεπτέμβρη έχει προκηρυχθεί η αυριανή πανελλαδική - πανεργατική απεργία, δηλαδή σχεδόν δυο μήνες τώρα, και μόλις την περασμένη Κυριακή «δέησε» η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, η «Αυγή», να ασχοληθεί με τον κορυφαίο αυτό σταθμό της πάλης των εργαζομένων.

Γιατί άλλωστε να προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ μια τέτοια μάχη, τη στιγμή μάλιστα που μέσα στο εργατικό κίνημα, σε Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα έχει επιλέξει τον δρόμο της υπονόμευσής της; Εδώ υπάρχουν Συνδικάτα, που με ευθύνη συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ακόμα και σήμερα δεν έχουν συνεδριάσει, δεν έχουν δημοσιεύσει μια ανακοίνωση, έστω για τα «μάτια του κόσμου» μπροστά στην απεργία. Υπάρχουν συνδικαλιστικά του στελέχη, που από τη μία καλούν τους εργαζόμενους να περιμένουν τις κάλπες για να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ που τάχα «θα καταργήσει τον νόμο Χατζηδάκη» και από την άλλη στα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων τους συζητούν πώς θα τον εφαρμόσουν (π.χ. το μητρώο φακελώματος, ηλεκτρονικές εκλογές κ.ο.κ.).

Υπάρχει η στάση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ στους εκπαιδευτικούς, που παρά τη συντριπτική αποχή από τις ηλεκτρονικές κάλπες - παρωδία, οι ίδιοι μαζί με τους συνδικαλιστές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν κανονικά, δείχνοντας «απελπιστικά διαθέσιμοι» στο χτίσιμο του «γύψου» για να χτυπηθεί η συνδικαλιστική δράση.

Ακτινογραφία

 

Από την πρόσφατη κινητοποίηση έξω από τη ΔΕΗ στην Αθήνα  
Από την πρόσφατη κινητοποίηση έξω από τη ΔΕΗ στην Αθήνα

 

Την ώρα που ο πληθωρισμός «τρέχει» με ταχύτητες ...ράλι και το «καλάθι του νοικοκυριού» δεν λέει να γεμίσει ούτε με τα απολύτως χρειαζούμενα, κάποιοι ανοίγουν σαμπάνιες στα γραφεία τους για τη «συμβολαιοποίηση» των πρώτων 41 συμβάσεων δανειοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, για επενδύσεις ύψους 1,8 δισ. ευρώ!

Το χρήμα ρέει άφθονο για τους ομίλους που επενδύουν στην «πράσινη» οικονομία, αλλά για τον λαό που στενάζει και αγωνιά για το πώς θα βγάλει τον χειμώνα, δεν υπάρχει ούτε σεντ... Από το συνολικό κόστος των επενδύσεων, τα ίδια κεφάλαια των ομίλων δεν ξεπερνάνε τα 440 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, ούτε το 1/4 της συνολικής επένδυσης!

Ολα τα υπόλοιπα είναι τραπεζικά δάνεια με χλιδάτους όρους και την εγγύηση του κράτους, δηλαδή του λαού, που πληρώνει τους φόρους και τα «πράσινα» χαράτσια.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Προκλητική η στάση στην κινητοποίηση σωματείων και φορέων για την προστασία του παιδιού

 

Από την κινητοποίηση στις 2 Νοέμβρη 
Από την κινητοποίηση στις 2 Νοέμβρη

 

Τη στάση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου, η οποία, παρότι είχε ενημερωθεί έγκαιρα, επέλεξε να μην έχει καμία επικοινωνία και να μη συναντηθεί με εκπροσώπους τους, στη διάρκεια κινητοποίησης στις 2 Νοέμβρη, για την προστασία του παιδιού, καταγγέλλουν σωματεία και φορείς. 

Συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΠΠ «Η ΜΗΤΕΡΑ & ΠΑΙΔΟΠΟΛΕΙΣ», η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων  στην ανακοίνωσή τους μεταξύ  άλλων αναφέρουν: