Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Μαύρη σελίδα» στην ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου


Πηγή: Associated Press

 

«Ο λαός της Θεσσαλονίκης, ένα δρόμο έχει: Να εκφράσει με κάθε τρόπο ακόμα πιο πλατιά και πιο μαχητικά την στήριξή του στον Παλαιστινιακό λαό, την απαίτηση να σταματήσει το μακελειό και να απεμπλακεί η χώρα από τα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - Ισραήλ», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης, με αφορμή το απαράδεκτο ψήφισμα της παράταξης «Πόλη Ανάποδα» και όσα ακολούθησαν στο δημοτικό συμβούλιο. 

Εξόντωση... και εξαιρέσεις

 


Την τελευταία φορά που ξεκίνησε από κάποια κυβέρνηση «σταυροφορία» κατά της φοροδιαφυγής, δηλαδή την περίοδο πριν τα μνημόνια, αυτό που ήρθε ήταν φοροεπιδρομή ενάντια στα λαϊκά στρώματα. Μαζί με τη μείωση του αφορολόγητου και την εισφορά αλληλεγγύης για τους μισθωτούς, τον ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις του ΦΠΑ, είχαμε επίθεση στα εισοδήματα των μικροεπαγγελματιών, με την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος, την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, όλα για την «καταπολέμηση της φοροδιαφυγής». Σαν αποτέλεσμα, επί κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ γέμισαν με αυτοαπασχολούμενους οι λίστες των οφειλετών, αλλά και των πλειστηριασμών σπιτιών και μαγαζιών. Την ίδια περίοδο, φόρτωσαν στην πλάτη επαγγελματιών και μισθωτών τα ματωμένα πλεονάσματα και τα απανωτά ρεκόρ φορολογικών εσόδων, ενώ οι επιχειρηματικοί κολοσσοί πληρώνουν μόλις το 5% των φόρων, απολαμβάνοντας κάθε είδους φοροαπαλλαγές. Τώρα, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση εξαπολύει πόλεμο στους φτωχότερους ελεύθερους επαγγελματίες, με ένα νέο - πολύ μεγαλύτερο - χαράτσι πάνω στο χαράτσι. Βάζει φορολογική επιβάρυνση πάνω από 2.300 ευρώ τον χρόνο για έναν αυτοαπασχολούμενο, ανεξαρτήτως εισοδήματος, με πάνω από 9 χρόνια στη δουλειά. Την ίδια ώρα, επιχειρηματίες με μεγαλύτερα εισοδήματα, που «δηλώνουν» πάνω από το πλαφόν, θα πάρουν και «χαρτζιλίκι» με τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος, παρότι μπορεί να «κρύβουν» δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Το εξωφρενικό είναι μάλιστα ότι όλα τα παραπάνω γίνονται στο όνομα της ...«φορολογικής δικαιοσύνης», από την οποία όμως εξαιρούνται οι (πανταχού) «παρόντες» επιχειρηματικοί όμιλοι. Οπως για παράδειγμα οι εφοπλιστές, που θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν πάνω από 50 φοροαπαλλαγές συνταγματικά κατοχυρωμένες, ενώ πληρώνουν εθελοντικά κάτι αστεία ...πουρμπουάρ για φόρους, με αποφάσεις της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Εξαιρούνται επίσης οι τραπεζίτες, που μετά από μερικές «ανακεφαλαιοποιήσεις» με τα χρήματα του ελληνικού λαού, δεν αισθάνονταν πολύ καλά και γι' αυτό απολαμβάνουν τους «αναβαλλόμενους φόρους», την ώρα που τα κέρδη τους (της τάξης του 1 δισ. ευρώ) από το γδάρσιμο του λαού και τους πλειστηριασμούς πέφτουν «στο χέρι». Εξαιρούνται ακόμα οι διάφοροι μέτοχοι, που σύμφωνα με όσα γράφει ο προϋπολογισμός, θα πάρουν για του χρόνου μια μικρή ...απαλλαγή 50 εκατομμυρίων ευρώ! Εξαιρούνται τέλος οι βιομήχανοι και οι κατασκευαστικοί, ενεργειακοί και άλλοι όμιλοι, που θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν φοροασυλία και τεράστια προνόμια για τις «εμβληματικές» επενδύσεις τους στο πλαίσιο των αναπτυξιακών νόμων. Ολοι αυτοί προβλέπεται να πληρώσουν του χρόνου ακόμη λιγότερους φόρους, την ώρα που για αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες «χτυπάει η καμπάνα» πρόσθετων βαρών πάνω από 2 δισ. ευρώ! Να τελειώσει λοιπόν η κοροϊδία: Πρόκειται για ένα ακόμα μέτρο εξόντωσης αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, απέναντι στο οποίο έχουν μια μόνο επιλογή: Οργανωμένα να αντιπαλέψουν τη νέα φοροεπιδρομή, να απαιτήσουν να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Για το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στον Πλαταμώνα της ΠΕ Πιερίας

 

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

 

Ερώτηση προς τους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σχετικά με το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στον Πλαταμώνα της ΠΕ Πιερίας κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ. 

Το κείμενο της Ερώτησης, που υπογράφεται από τους βουλευτές του Κόμματος Γιάννη Δελή και Λεωνίδα Στολτίδη, έχει ως εξής:

«Σε μπαράζ κλεισίματος καταστημάτων των ΕΛΤΑ, σε όλες τις περιοχές, έχει προχωρήσει η Διοίκηση των ΕΛΤΑ το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ΕΛΤΑ προχώρησαν στην αναδιοργάνωση του δικτύου τους και τη μείωση του λειτουργικού του κόστους, με την ενοποίηση υποστελεχωμένων και μη κερδοφόρων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, που θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, πρόκειται, όπως τονίζεται, για ένα "φιλόδοξο πλάνο μετασχηματισμού", το οποίο στόχο έχει να ξεκλειδώσει περαιτέρω την αξία των ΕΛΤΑ και τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα.

Φοροεπιδρομή

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Η νέα φοροεπιδρομή που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, είναι ένας ακόμα κρίκος της αντιλαϊκής πολιτικής, που επιβεβαιώνει ότι για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, πρέπει να είναι μόνιμα χαμένος ο λαός.

Καθόλου τυχαία, την ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει νέο «κεφαλικό» χαράτσι 1.200 ευρώ τον χρόνο στους επαγγελματίες «με το που βάλουν το κλειδί» στο μαγαζί τους, ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει νέες φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους, που σταθερά και με όλες τις κυβερνήσεις πληρώνουν κάτω από το 5% των συνολικών φορολογικών εσόδων!

Από τα «νέφη» μάλιστα της φοροασυλίας τους, τα αστικά επιτελεία «δείχνουν με το δάχτυλο» επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους ως συνώνυμο των φοροφυγάδων!

ΠΑΜΕ: Στις 4 και 5 Νοέμβρη τα Συνδικάτα της Ευρώπης να ξεσηκωθούν με πολύμορφες δράσεις και διαδηλώσεις

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

 

 

Κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ευρώπης να σταθούν στο πλευρό του λαού και των συνδικάτων της Παλαιστίνης απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Τους καλεί το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Νοέμβρη να ξεσηκωθούν με πολύμορφες δράσεις και διαδηλώσεις με σύνθημα «Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα. Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ σημειώνει το εξής:

«Συνάδελφοι, αδέλφια μας εργαζόμενοι της Ευρώπης ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, θρησκείας ή πολιτικών πεποιθήσεων. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους σας, ανεξάρτητα από τις διαφορές ή τις διαφωνίες μας.

Καμία πραγματική οργάνωση της εργατικής τάξης δεν μπορεί να παραμείνει αδρανής μάρτυρας των σφαγών του Ισραήλ στην Παλαιστίνη!