Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Κινητοποίηση υγειονομικών για την πολιτική υποστελέχωσης των δημόσιων δομών Υγείας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

  Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

 

Την εγκληματική πολιτική υποστελέχωσης των δημόσιων δομών Υγείας που συνεχίζεται, ενώ την ίδια ώρα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας επιφορτίζονται και με την ευθύνη του εμβολιασμού του πληθυσμού, κατήγγειλαν οι υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης, με τη συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το πρωί στα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ, στο κέντρο της πόλης. Κάλεσαν την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους για μαζικές προσλήψεις, εξοπλισμό και χρηματοδότηση, να προχωρήσει σε επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Σωματείων των νοσοκομείων και της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), που κατήγγειλαν τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και την επιλογή της κυβέρνησης αντί να κάνει προσλήψεις να προχωρά σε μετακινήσεις από άλλες υγειονομικές περιφέρειες, ανέδειξαν ότι η περίθαλψη των χρονίως πασχόντων παραμένει σε «αναστολή» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινή νοσηρότητα, ενώ εξακολουθούν να μη λειτουργούν εξωτερικά ιατρεία και τακτικά χειρουργεία.

Με τη σφραγίδα των μονοπωλίων της Ενέργειας

 

Χτες ολοκληρώθηκε με ονομαστική ψηφοφορία η διήμερη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών για τον «καθορισμό του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου». Στην εξέλιξη της διαδικασίας περίσσεψαν οι τυμπανοκρουσίες για την απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο.

Περισσότερο από τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς, όμως, τα χέρια τους τρίβουν από ικανοποίηση κάποιοι μεγάλοι ενεργειακοί όμιλοι, οι οποίοι βάζουν ήδη στο χέρι τα οικόπεδα στην περιοχή του Ιονίου, για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

* * *

Το ΚΚΕ ξεκάθαρα έχει επισημάνει ότι η χώρα μας, όπως και όλα τα κράτη, έχει δικαίωμα σε αιγιαλίτιδα ζώνη έως τα 12 ν.μ., με βάση τον καθορισμό της, στη βάση της μέσης απόστασης, της μέσης γραμμής, όπου αυτό χρειάζεται και είναι απαραίτητο.

Εχει επίσης ξεκαθαρίσει ότι η οριοθέτηση πρέπει να συνδέεται άμεσα:

Πρώτον, με την οικοδόμηση σχέσεων αμοιβαίου οφέλους μεταξύ των γειτονικών κρατών και λαών.

Δεύτερον, με την εκμετάλλευση του θαλάσσιου πλούτου, με κριτήριο τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες.

Τρίτον, με την αποδέσμευση της χώρας από ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, που έχουν εχθρικούς σχεδιασμούς για τους λαούς, και οπωσδήποτε σε όλα αυτά κουμάντο να κάνει ο λαός στη χώρα του.

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Τ. ΖΕΡΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ : Η αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας φέρει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

 

Σε άρθρο, για την Κοινωνική Ασφάλιση και τους νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, ο Τάσος Ζερβός, πρόεδρος του Συλλόγου Ασφαλιστικών Ταμείων, μέλος της Επιτροπής του ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση, αναφέρει τα εξής:

«Τα συνταξιοδοτικά συστήματα της χώρας μας, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο αναπτύχθηκαν μέσα από σκληρούς και πολλές φορές αιματηρούς αγώνες της εργατικής τάξης. Η αστική τάξη αναγκάστηκε να "συνδράμει" στην ανάπτυξή τους και κάτω από την πίεση που άσκησαν οι κατακτήσεις των εργαζομένων στις σοσιαλιστικές χώρες. Φυσικά, σε κάθε χώρα πήραν διαφορετικά χαρακτηριστικά και ως προς τη χρηματοδότησή τους και ως προς τις παροχές τους.

Από το 1992, μετά τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, τις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες, άρχισε η σταδιακή αντεπίθεση της αστικής τάξης να πάρει πίσω ό,τι είχε παραχωρήσει, με σημεία αιχμής τη σταδιακή απαλλαγή των εργοδοτών και του κράτους από τα συνταξιοδοτικά συστήματα και τη μετατροπή τους σε ατομική υπόθεση και παράλληλα οι εισφορές των εργαζομένων να κατευθυνθούν σε ιδιωτικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις. Φυσικά βάφτιζαν όλες αυτές τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις και νομοθετήσεις ως προσπάθεια διάσωσης του ασφαλιστικού συστήματος.

Όταν ο Μαΐλης αρνήθηκε δήλωση «νομιμοφροσύνης» στον Πρετεντέρη (vid)

 


«Δε συμφωνούμε με το σύνταγμα και το έχουμε καταψηφίσει, δεν κατάλαβα…»

Μπορεί η έκφραση «μεγάλη απώλεια» να ακούγεται τετριμμένη και κλισέ, δύσκολα όμως μπορεί να βρει λέξεις ταιριαστές για να περιγράψουν το κενό που αφήνει πίσω του ο Μάκης Μαΐλης.

Πολλά μπορούν να γραφούν για την τεράστια αγωνιστική του προσφορά, αλλά και την πλουσιότατη και πολυσχιδή συγγραφική του παραγωγή με άρθρα και μελέτες ολόκληρες φωτίζοντας μια σειρά ιδεολογικά και ιστορικά ζητήματα.