Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Το “αξιοζήλευτο project”του Κ. Μητσοτάκη για την Υγεία – Ένας υποψήφιος πρωθυπουργός-CEO

 


 

Θα πρέπει να έχει κάποιος ασυγκράτητο θράσος, κατακλυσμιαίο κυνισμό και θηριώδη άγνοια για το τι σημαίνει δημόσιο σύστημα υγείας για να δηλώνει(σε πρωϊνή εκπομπή στο Mega) το εξής: Θα ασχοληθώ προσωπικά με το πρότζεκτ ‘νέο ΕΣΥ”!   

Ποιός το είπε; Ο Κ. Μητσοτάκης. 

Πότε το είπε;  Αμέσως μετά την επίσκεψή του στο αντικαρκινικό νοσοκομείο “Αγιος Σάββας, όπου εκεί δεν ντράπηκε να ξεστομίσει: “Θέλω, όμως, με την ευκαιρία της επίσκεψής μου στον Άγιο Σάββα, να καταδείξω ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας παρά τις δυσκολίες, παρά τις αδυναμίες, λειτουργεί. Πολλές φορές λειτουργεί σε επίπεδα τα οποία είναι αξιοζήλευτα και σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο.” (!)

Πριν κηδευτούν οι δύο γυναίκες που πέθαναν στην Κω και στη Νέα Μάκρη.

Λίγες ώρες αργότερα μια ακόμα γυναίκα στη Χαλκιδική έχανε τη ζωή της, επειδή το ασθενοφόρο κατόρθωσε να φτάσει 1,5 ώρα μετά την κλήση  Επειδή ολόκληρη Χαλκιδική διαθέτει μόλις πέντε Κέντρα Υγείας και οι αποστάσεις μεταξύ τους είναι αρκετά μεγάλες.

Το τρίτο θανατηφόρο περιστατικό σε τρεις ημέρες. Ενα την ημέρα δηλαδή. 

Πραγματικά, είναι να ζηλεύει όλος ο κόσμος και ο ντουνιάς!

Τέτοια ποσοστά ούτε στο Μπαγκλαντές. 

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πάρει θέση για τις δίκαιες απαιτήσεις του ελληνικού λαού σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις

 

Επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέστειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, ζητώντας να πάρει θέση για τις δίκαιες απαιτήσεις του ελληνικού λαού σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Η επιστολή των ευρωβουλευτών του Κόμματος Κώστα Παπαδάκη και Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνου έχει ως εξής:

«Προς κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Κυρία πρόεδρε,

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να θέσουμε στην προσοχή σας το πάγιο και διαχρονικό αίτημα του ελληνικού λαού για την απόδοση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Αυτές σχετίζονται με τις πολεμικές επανορθώσεις, την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των λεηλατηθέντων αρχαιολογικών θησαυρών της Ελλάδας, εξαιτίας της εγκληματικής δράσης των ναζιστικών γερμανικών στρατευμάτων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Δεν κοστολογείται η υγεία του λαού, καμιά ανοχή στη βαρβαρότητα της εμπορευματοποίησης!

 

Μήνυμα μαζικής και μαχητικής διεκδίκησης της Υγείας που έχει ανάγκη ο λαός έστειλαν σωματεία και φορείς

 

«Οι καρότσες είναι για τα καρπούζια και όχι για τους ασθενείς», διεμήνυσαν οι διαδηλωτές
«Οι καρότσες είναι για τα καρπούζια και όχι για τους ασθενείς», διεμήνυσαν οι διαδηλωτές
Με μαζική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, χτες το απόγευμα, εργαζόμενοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι έστειλαν το μαχητικό - διεκδικητικό τους μήνυμα στην επόμενη κυβέρνηση ότι απέναντί της θα βρει τους αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για να μπει τέλος στις εγκληματικές πολιτικές, γιατί «η υγεία μας δεν είναι κόστος», όπως έγραφε το σύνθημα στο κεντρικό πανό του ΠΑΜΕ.

Μπροστά στο υπουργείο, οι διαδηλωτές στάθμευσαν συμβολικά δύο αγροτικά αυτοκίνητα, πάνω στα οποία υπήρχαν φορεία, που έφεραν την ταμπέλα «ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ - ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ 2023», για να θυμίζουν τη βαρβαρότητα την οποία ζει ο λαός με την εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Ενώ σε πανό του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας είχε γραφεί το σύνθημα: «Οι καρότσες των αγροτικών είναι για τα καρπούζια και όχι για τους ασθενείς». Με αυτόν και άλλους τρόπους οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τους πρόσφατους απανωτούς θανάτους επειδή δεν υπάρχουν ασθενοφόρα και προσωπικό στο ΕΚΑΒ.

Την αγανάκτηση και την οργή του λαού για τα προδιαγεγραμμένα αυτά εγκλήματα, που φέρουν τις υπογραφές των κυβερνήσεων, εξέφρασαν όλοι οι ομιλητές και οι ομιλήτριες από το βήμα της συγκέντρωσης, καταδικάζοντας τις τραγικές ελλείψεις στην Υγεία, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, όπως, «Δεν υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές, αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές» και «Φάρμακα, γιατροί, δωρεάν Υγεία - τώρα να πληρώσει η εργοδοσία».

Με τη ζωή των πολλών!

 

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

 

Ασθενείς μεταφέρονται σε καρότσες στα νοσοκομεία, πολλοί που θα μπορούσαν να σωθούν δεν τους δίνεται καν η δυνατότητα να παλέψουν για τη ζωή τους και ξεψυχούν ξεροσταλιάζοντας για ένα ασθενοφόρο.

Και όσοι «τυχεροί» φτάσουν στο νοσοκομείο, με το ελάχιστο και κατάκοπο υγειονομικό προσωπικό, πάλι πρέπει να ποντάρουν στην «τύχη» για να μην περιμένουν με τις ώρες, να έχει «τρέξει» η μία ή η άλλη εργολαβία χωρίς καθυστερήσεις, μπας και λειτουργεί π.χ. ο αξονικός τομογράφος, να υπάρχουν όλα τα αναγκαία αναλώσιμα κ.ο.κ.

Αυτή είναι η κατάσταση που τις τελευταίες μέρες ξεπροβάλλει ακόμα πιο επιθετικά, είτε στα αστικά κέντρα, είτε σε νησιά και άλλες περιοχές που κατά τ' άλλα αποτελούν «πρότυπα τουριστικής ανάπτυξης».