Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Ερώτηση για τις εγκαταλελειμμένες ανεμογεννήτριες και τις επιπτώσεις σε κατοίκους και περιβάλλον

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Τις τεράστιες επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον από τις ανεμογεννήτριες που ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους και δεν απομακρύνονται αναδεικνύει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για ολόκληρες περιοχές της Ελλάδας, όπως τη Νότια Κάρυστο της Εύβοιας, την Αρκαδία, τη Σύρο κ.α υπάρχουν καταγγελίες για εγκαταλελειμμένες, ανενεργές πλέον ανεμογεννήτριες. Οι κάτοικοι των περιοχών, όπου εδώ και χρόνια έχουν τοποθετηθεί ανεμογεννήτριες, παρακολουθούν με ανησυχία τις ανυπολόγιστες συνέπειες στο περιβάλλον. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί αφού σύμφωνα με στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), μέχρι και το 2030 θα λήξουν οι άδειες του 25% των ανεμογεννητριών που υπάρχουν σήμερα, ενώ δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένος σχεδιασμός για την αφαίρεσή τους και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος με ευθύνη των μονοπωλιακών ομίλων που τις νέμονται όπως και του κράτους.

Ολοι τυφλοί

 

Δεν ξέρω. Γίνεται να απαντάς στο Ολοκαύτωμα με Ολοκαύτωμα; Μπορείς να δεις ότι έχει δίκιο ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ που έλεγε πως η πολιτική του οφθαλμός αντί οφθαλμού θα μας αφήσει όλους τυφλούς κι ανέσωστους; Δεν ξέρω γιατί δεν μπορώ να συνηθίσω, πενήντα χρόνια της ζωής μου ως τώρα, ότι ο κόσμος θα προχωράει με την όπισθεν. Πίσω ολοταχώς στις πιο μαύρες μεσαιωνικές σφαγές και δουλείες, με εκατομμύρια ανθρώπους παγιδευμένους και υπόδουλους σε κατοχικούς στρατούς, ψυχές παραδομένες σε φανατικά παπαδαριά, με κοτσίδες, καλυμμαύκια και σαρίκια. Δεν ξέρω γιατί όλοι ξέρουν και παριστάνουν τους ανήξερους, πως αυτό το απόλυτο κακό παραλύει την κρίση, τη γνώση, τον άνθρωπο μπροστά στο κτήνος, και δεν κάνουν τίποτα για να το αποτρέψουν. Δεν ξέρω γιατί με τόση τεχνολογική εξέλιξη και πρόοδο ο κόσμος μικραίνει αφόρητα, αντί ν' απλώνεται σε μια τεράστια αγκαλιά για άτυχους φτωχούς και κατατρεγμένους, για αρρώστους και αδύναμους, παραδίνεται σχεδόν αμαχητί σε εγωπαθή κι αλαζονικά καθάρματα της εξουσίας, σε σκοταδιστές κι εμπόρους του τρόμου, της βίας και της παραπλάνησης.

Εταιρεία λογισμικού στηρίζει το κράτος-σφαγέα του Ισραήλ...

 

 

Οι Παλαιστίνιοι προσπαθούν να υπερασπιστούν την ύπαρξή τους και να αποκτήσουν τη δική τους πατρίδα γιατί εδάφη που τους ανήκουν βρίσκονται υπό ισραηλινή κατοχή και το Ισραήλ με τις πλάτες και την υποστήριξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ πολεμά με τα πιο σκληρά σύγχρονα στρατιωτικά μέσα. Ο Παλαιστινιακός λαός είναι θύμα του Ισραήλ, αλλά θύμα είναι και ο λαός του Ισραήλ. Ζημιωμένοι τελικά είναι οι δύο λαοί.

Προφανώς στα μάτια μιας εταιρείας λογισμικού αμερικανικών συμφερόντων δεν είναι αυτή η αλήθεια...

Η συγκεκριμένη εταιρεία, που προσφέρει λύσεις διαχείρισης πληροφοριών και εργασιών, έχει δημιουργήσει ειδική εσωτερική διαδικασία για την υποστήριξη των πελατών της στο Ισραήλ, που ενδέχεται να έχουν ζητήματα λόγω του πολέμου, απόρροια της έλλειψης ηλεκτροδότησης ή διαδικτύου μεταξύ άλλων.