Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Η αλήθεια... ανάποδα

 

Κόρινθος, Σεπτέμβρης μήνας, χωρίς «ακραία καιρικά φαινόμενα» και χωρίς άλλη μεγάλη πυρκαγιά την ίδια μέρα...

Eurokinissi

Κόρινθος, Σεπτέμβρης μήνας, χωρίς «ακραία καιρικά φαινόμενα» και χωρίς άλλη μεγάλη πυρκαγιά την ίδια μέρα...
«Κανείς δεν φαίνεται ικανός να σταματήσει τον Νετανιάχου», λέει ο Μπορέλ, «πρωτοβουλίες για εκεχειρία» αναλαμβάνουν κάθε τόσο οι ΗΠΑ, για τη «χαμένη τιμή της ΕΕ», που δεν μπορεί να σταματήσει την κλιμάκωση, θρηνούν σοσιαλδημοκράτες και οπορτουνιστές. Η υποκρισία όχι απλά χτυπάει «κόκκινο», αλλά «ντύνεται στο χακί» για να υπηρετήσει τους δολοφονικούς σχεδιασμούς, αναποδογυρίζοντας την πραγματικότητα. Ποια είναι αυτή; Οτι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ αναπαράγουν όλα τα fake news, τις αθλιότητες και τα προσχήματα για το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» του κράτους - δολοφόνου, έχοντας μπλοκάρει έως και ψηφίσματα - για τα μάτια του κόσμου - στον ΟΗΕ! Εχουν δώσει χιλιάδες τόνους πολεμικού υλικού και δεκάδες δισ. για να στηρίξουν την ισραηλινή πολεμική μηχανή και το μακελειό. Εχουν συγκεντρώσει στην περιοχή τεράστια δύναμη πυρός, «ασπίδα» στο Ισραήλ για να κάνει τα ανοσιουργήματά του. Αυτά στα φανερά... Γιατί στα κρυφά η εμπλοκή τους είναι άμεση και «επί του πεδίου», στηρίζοντας το Ισραήλ, το οποίο παρουσιάζουν στη συνέχεια ως «άτρωτο»! Βρίσκουν μάλιστα το θράσος να καλούν σε «αυτοσυγκράτηση» και «αποκλιμάκωση», έχοντας σπείρει μπαρούτι και φωτιά σε όλη την περιοχή! Προφανώς για τα ...«γούστα» (και για τα συμφέροντά) τους, η «αποκλιμάκωση» αφορά μόνο τους αντίπαλους του Ισραήλ.

Το βασικότερο βέβαια που κρύβουν είναι το εξής: Το σχέδιο - που παρουσίασε ως «ευλογία» προ ημερών ο Νετανιάχου - να χαραχτούν στην περιοχή νέοι δρόμοι για το εμπόριο και την Ενέργεια, σε αντιπαράθεση με τους σχεδιασμούς αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, είναι αυτό που «οδηγεί» τις εξελίξεις και επιβάλλει να «ευθυγραμμιστεί» απόλυτα το «status quo» στη Μέση Ανατολή με τα ευρωατλαντικά συμφέροντα. Αυτό συγκαλύπτει και η ελληνική κυβέρνηση, που μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα βάζουν την υπογραφή τους στη βαθύτερη εμπλοκή: Από τις φρεγάτες στην Ερυθρά και στα ανοιχτά του Λιβάνου, έως τις πιέσεις για να «τρέξουν» οι ΝΑΤΟικής κοπής «διευθετήσεις» και τα ευρωατλαντικά ενεργειακά σχέδια, από τα οποία προσδοκούν κομμάτι και οι ντόπιοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Οι εξελίξεις διαγράφονται πολύ επικίνδυνες για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς. Οι κινητοποιήσεις σε Αγ. Θεοδώρους και Ανδραβίδα, για καμιά εμπλοκή στο μακελειό, καμιά στήριξη στο κράτος - δολοφόνο, δείχνουν την απάντηση που πρέπει να τους δώσει ακόμα πιο μαζικά ο λαός.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ

 

Κι ενώ ένα  χρόνο τώρα  οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνεχίζουν το γενοκτονικό τους έργο στη Γάζα, πάντα με το πρόσχημα της αυτοάμυνας του Ισραήλ, ο πρωθυπουργός του Μπ. Νετανιάχου στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, εμμέσως παραδέχτηκε την αδυναμία του, ένα χρόνο τώρα,  να νικήσει τη Χαμάς, εφόσον με περισσό θράσος δήλωσε ότι ο πόλεμος αυτός μπορεί να τελειώσει μόνο αν παραδοθεί η Χαμάς. Παρόλο λοιπόν που η  πολεμική του μηχανή επιδίδεται σε αδιάκριτες και μαζικές δολοφονίες,  σε σκόπιμη στόχευση εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και καταυλισμών προσφύγων και σχολείων και ακολουθείται μια πολιτική πείνας και αποκλεισμού, ο λαός της Παλαιστίνης δεν υποκύπτει. Γιατί  φυσικά το Ισραήλ  με τον παλαιστινιακό λαό πολεμά και ας  κατονομάζει ως εχθρό του τη Χαμάς. Την οποία με κάθε λόγο και καταγγελία του την ταυτίζει με το λαό της Γάζας, ακυρώνοντας στην πράξη την κατηγορία του χαρακτηρισμού της σαν τρομοκρατικής οργάνωσης, ομολογώντας ότι αντιμετωπίζει ως τρομοκράτες όλον τον παλαιστινιακό λαό.  Κι αν όλες οι αντιστασιακές οργανώσεις στην Παλαιστίνη έχουν ισλαμικά χαρακτηριστικά είναι γιατί η ίδια η Δύση, με προεξάρχουσες τις ΗΠΑ, δεν άφησε άλλη επιλογή στους λαούς του ισλαμικού κόσμου, αφού βοήθησε στην απαξίωση και διάλυση κάθε κομμουνιστικής ή αριστερής επιλογής.
 
          Επειδή όμως είναι οι άνθρωποι και  όχι τα όπλα που συνεχίζουν να παραμένουν καθοριστικοί για την έκβαση μιας σύγκρουσης,  γι’ αυτό και  δεν μπορεί να ανεχτεί το Ισραήλ τη βοήθεια και την προστασία του λαού προς τις δυνάμεις αντίστασης. Οι πράξεις αντίστασης  που εμπόδισαν την ισχυρή στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ να κυριαρχήσει στηρίζονται κάθε φορά στην λαϊκή υποστήριξη και συνεργασία. Η τεχνολογία, όσο εξελιγμένη ή θανατηφόρα κι αν είναι, δεν μπορεί να νικήσει μια αποφασιστική λαϊκή αντίσταση, γιατί  οι αντιστασιακοί αντλούν τη δύναμή τους από τις συμπάθειες και τη συνεργασία του λαού. Οι θριαμβολογίες για τη δολοφονία του αρχηγού της Χεζμπολάχ, του  Νασράλα υποτιμούν καταστροφικά το θάρρος του λαού του οποίου η υποστήριξη στην αντίσταση και η προθυμία για θυσίες δεκαετίες τώρα αποδεικνύεται ότι γίνονται ισχυρότερες. Ακόμη και ελλείψει ενός συνεκτικού πολιτικού προγράμματος, ο λαός της Μέσης Ανατολής δεν αμφέβαλλε ποτέ για την ανάγκη να αντισταθεί στην ξένη κατοχή, κι αρνείται να εκφοβιστεί από τα σύνεργα υψηλής τεχνολογίας και την εκπληκτική φονικότητα των αμερικανικών όπλων με τα οποία είναι εξοπλισμένοι οι Ισραηλινοί.  

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΝΗΛΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» Αντί για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των παιδιών με όλες τις αναγκαίες δομές και προσωπικό, η κυβέρνηση φωτογραφίζει τις οικογένειες


 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σε σχέση με την αντιμετώπιση της «ανήλικης παραβατικότητας»: 

«Αντί η κυβέρνηση να αναλάβει τις δικές της τεράστιες ευθύνες, παίρνοντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους με όλες τις αναγκαίες κρατικές δομές και προσωπικό, επιμένει πάλι να φωτογραφίζει -και σχεδόν αποκλειστικά- τις οικογένειες. Όσο δε για την εξαγγελία νέων ποινών και πιο αυστηρού κατασταλτικού πλαισίου, η ίδια η πείρα έχει δείξει ότι ούτε τις βαθύτερες αιτίες χτυπούν, ενώ ταυτόχρονα ταυτίζουν επικίνδυνα (με τον νόμο για τη δήθεν αντιμετώπιση του bullying) την παραβατικότητα με τις δίκαιες διεκδικήσεις των μαθητών.

Την ίδια στιγμή που τα υπαρκτά φαινόμενα ανήλικης παραβατικότητας συνειδητά υπεπροβάλλονται, “θάβονται” τα θετικά παραδείγματα δράσης μαθητών και εκπαιδευτικών που ορθώνουν συλλογικό τείχος αλληλεγγύης, και δημιουργούν αντισώματα αξιών και στάσης ζωής.

Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να στηριχτούν οι διεκδικήσεις μέτρων προστασίας απέναντι στην κακοποίηση και στη φτώχεια αλλά και για να φουντώσει η δίκαιη πάλη για ένα σχολείο που δεν θα είναι αρένα ανταγωνισμού αλλά χώρος δημιουργίας, για μια κοινωνία όπου “κανείς κανέναν δεν θα υποβαθμίζει, κανείς ελπίδα δεν κλέβει κανενός”».