Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Γ. Γκιόκας: Πολιτικός τυχοδιωκτισμός, υποκρισία και πολιτικά παιχνίδια σε βάρος του απόδημου ελληνισμού (VIDEO)

 

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ


 

Τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό, την υποκρισία και τα πολιτικά παιχνίδια που παίζουν κυβέρνηση της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και τα άλλα αστικά κόμματα σε βάρος των αποδήμων, που τους αντιμετωπίζουν ως κουκιά για ψηφοθηρικούς λόγους, κατήγγειλε ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής του ΚΚΕ και ειδικός αγορητής του Κόμματος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού».

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση της ΝΔ αποφεύγει να απαντήσει, παρά τις επανειλημμένες Ερωτήσεις του ΚΚΕ γιατί γίνεται σήμερα η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο των αποδήμων, την ώρα που υπάρχει ήδη ψηφισμένος  -πρόσφατα-  νόμος, με την ψήφο όλων των κομμάτων.

Κατήγγειλε ότι με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, ποτέ δεν επιλύθηκαν, αντίθετα οξύνθηκαν τα προβλήματα του απόδημου ελληνισμού, φέρνοντας ως παραδείγματα την αποψίλωση και τις ελλείψεις προσωπικού σε πρεσβείες και προξενεία που έχουν ως αποτέλεσμα γραφειοκρατικά εμπόδια για να υπονομευτεί η εφαρμογή του ψηφισμένου νόμου. Έφερε επίσης ως παράδειγμα της πολιτικής αυτής τη μείωση των κονδυλίων κατά 80% για την ελληνόγλωση εκπαίδευση από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.  

Η «διευθέτηση» του ωραρίου στους νοσοκομειακούς γιατρούς

 

Φωτό από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις Σωματείων ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα 
Φωτό από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις Σωματείων ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα

 

Της Μαίρης Αγρογιάννη, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας και του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, μέλους της ΤΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΚΚΕ

Η κυβέρνηση της ΝΔ παρουσίασε και ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση το νομοσχέδιο για τα Εργασιακά, το οποίο, βασιζόμενο στις Οδηγίες της ΕΕ για «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας, φέρνει συντριπτικό χτύπημα στο 8ωρο. Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουμε εμπειρία, καθώς είμαστε από τους πρώτους κλάδους όπου εξειδικεύτηκαν και νομοθετήθηκαν οι αντιδραστικές αυτές Οδηγίες.

Συγκεκριμένα, τον Νοέμβρη του 2017 η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ νομοθέτησε εν μέσω κινητοποιήσεων τη «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών. Το ΚΚΕ προειδοποιούσε από τότε ότι ανοίγει ο δρόμος ώστε μετά τους γιατρούς να πάρουν σειρά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Να λειτουργήσει το θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ» με ευθύνη του δήμου ως ανοιχτός καλλιτεχνικός χώρος

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Ερώτηση σχετικά με την επιχείρηση καταστολής στο θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ», κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Θανάσης Παφίλης προς την υπουργό Πολιτισμού.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν να λυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του θεάτρου και να λειτουργήσει ως πολιτιστική δομή ανοιχτή για τους καλλιτέχνες που το λειτούργησαν όλη αυτή την περίοδο, όπως και για άλλους συλλογικούς φορείς στο χώρο του πολιτισμού, με σκοπό να παραμείνει ένα ζωντανό κύτταρο καλλιτεχνικής δημιουργίας που θα απευθύνεται πλατιά στο λαό.

Αναλυτικά:

 

Συσκέψεις - συζητήσεις διοργανώνουν οι ΚΟ του ΚΚΕ

 

Σε σύσκεψη στο Μενίδι μίλησε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Σε σύσκεψη στο Μενίδι μίλησε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Καθημερινές είναι οι συσκέψεις, οι εξορμήσεις και οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς και συνοικίες, με τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ να διακινούν πλατιά το κάλεσμα μαζικής και μαχητικής συμμετοχής στις συγκεντρώσεις του Κόμματος. «Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα - Η εκμετάλλευση δεν "διευθετείται" - Καταργείται. Με το ΚΚΕ περνάμε στην αντεπίθεση»: Με το σύνθημα αυτό είναι σε εξέλιξη η πλατιά πολιτική συζήτηση με τον εργατόκοσμο, τους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία.

Στην Αττική, όλες οι συνοικίες έχουν «κοκκινίσει», με εκατοντάδες μέλη και φίλους του Κόμματος να οργανώνουν πανεξόρμηση προπαγάνδας με αφίσες, πανό, συνθήματα σε κεντρικά σημεία και έξω από χώρους δουλειάς.

Ταυτόχρονα, κάθε απόγευμα γίνονται συσκέψεις - συζητήσεις σε όλη την Αττική. Πλούσια ήταν η συζήτηση σε σύσκεψη με εργαζόμενους και κατοίκους του Μενιδίου, με τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, να αναλύει τις στοχεύσεις του νέου νομοσχεδίου για την ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, την πολιτική των άλλων κομμάτων και τη στρατηγική της ΕΕ γύρω από τον εργάσιμο χρόνο. Οι συγκεντρωμένοι μετέφεραν τον προβληματισμό τους, την πείρα τους από την προσπάθεια να απλωθεί το κάλεσμα του Κόμματος σε κάθε χώρο δουλειάς και συνοικία, όπως και τα ερωτήματα που συναντούν από τους εργαζόμενους.

Συνολικό πλαίσιο διεκδίκησης για το Μετρό Θεσσαλονίκης και την προστασία των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου

 

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ, που τάχθηκε υπέρ της απόσπασης των αρχαιοτήτων και απέρριψε τις προσφυγές

 

Οι αρχαιότητες στον σταθμό Βενιζέλου
Οι αρχαιότητες στον σταθμό Βενιζέλου
Τη θέση της για προστασία των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου με διατήρησή τους στον χώρο, χωρίς απόσπαση και επανατοποθέτησή τους, και καμία σκέψη για παράδοση του Μετρό Θεσσαλονίκης στους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω Συμπράξεων Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα ή άλλου είδους παραχώρηση, παρουσιάζει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Τις προηγούμενες μέρες έγινε γνωστό ότι το Συμβούλιο Επικρατείας, με οριακή πλειοψηφία 13 έναντι 12, τάχθηκε υπέρ της απόσπασης των αρχαίων από τον σταθμό Βενιζέλου και της επανατοποθέτησής τους, απορρίπτοντας τις προσφυγές που είχαν καταθέσει φορείς κατά του συγκεκριμένου τρόπου κατασκευής. Μια απόφαση που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το επόμενο διάστημα και είναι εναρμονισμένη με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, που στηρίζουν τόσο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας όσο και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Επίσης, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη από την «Αττικό Μετρό» η διαδικασία επιλογής χρηματοοικονομικού συμβούλου, ο οποίος θα προετοιμάσει τον διεθνή διαγωνισμό για τη λειτουργία και συντήρηση της γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης με ΣΔΙΤ. Δηλαδή, θα εξετάσει και θα υποδείξει τον τρόπο και τον μηχανισμό πληρωμής του ιδιώτη, τη διάρκεια της σύμβασης, τον επιμερισμό των κινδύνων, αλλά και το πλαίσιο λειτουργίας και τη μορφή της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού που θα συσταθεί.

Ευκαιρίες

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

 

Με «παχιά λόγια» περί «εκτίναξης του ελατηρίου» και «ευκαιρίας μιας γενιάς», η κυβέρνηση της ΝΔ, με «τέλειους παρτενέρ» τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και τις άλλες αστικές δυνάμεις, καλλιεργούν προσδοκίες στον λαό ότι ο «μνημονιακός κύκλος κλείνει», ότι τα δύσκολα πέρασαν και πως τώρα, αυτό που προέχει είναι να μη χαθεί η ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα αναμορφώσει την οικονομία, θα μεγαλώσει την πίτα, κι από αυτό να ωφεληθούν εξίσου το κεφάλαιο, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

Τα πράγματα, βέβαια, μόνο έτσι δεν είναι για τον λαό... Και για να το διαπιστώσει κανείς, δεν έχει παρά να αναζητήσει απαντήσεις σε ερωτήματα που προκύπτουν από τις ίδιες τις εξελίξεις:

Αφού, όπως λένε, τα «μεγάλα επενδυτικά πρότζεκτ» που βρίσκονται προ των πυλών, θα δημιουργήσουν «πολλές και καλές θέσεις δουλειάς», γιατί φέρνουν για ψήφιση το αντεργατικό τερατούργημα που βάζει ταφόπλακα στο 8ωρο; Τι σόι «ευκαιρίες» δημιουργούνται για τους εργαζόμενους με τα 10ωρα, τις αμέτρητες ώρες επιπλέον δουλειάς χωρίς πληρωμή, την καθήλωση των μισθών, όπως γίνεται με την εφαρμογή του νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου και όλου του αντεργατικού πλαισίου, που διαμόρφωσαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις;