Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Κανίβαλοι στην Ομόνοια




Μοιάζει ελπιδοφόρο τα αρρωστημένα φαινόμενα να αποδίδονται σε εξαιρέσεις. Πρόκειται για μια απέλπιδα , ωστόσο ελπίδα. Η μικροαστική βαρβαρότητα είναι ένα εξαιρετικά κανονικό φαινόμενο . Ένα φαινόμενο που αποκρυσταλλώνει την αποτύπωση της ιστορικής οπισθοχώρησης της ανθρωπότητας στα πλαίσια του σύγχρονου κανιβαλικού καπιταλισμού.

γράφει ο Χρήστος Μιάμης

Το κοινό που συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας , στην Ομόνοια , για να καταγράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την απελπισία και την απόγνωση ενός ανθρώπου δυστυχώς δεν συνιστά εξαίρεση. Πρόκειται για τα λύματα του ελληνικού καπιταλισμού , πρόκειται για ένα ιδεότυπο μικροαστού που παράγεται σωρηδόν , αποτελώντας την μαγιά διατήρησης του φασιστικού φαινομένου στην χώρα .

Υψηλές συστάσεις


Ο Ιταλός βιομήχανος και γερουσιαστής Τζ. Ανιέλι διαπίστωνε το 1996 για τη χώρα του ότι «υπάρχουν πράγματα, μεταρρυθμίσεις με κόστος σε κοινωνικό επίπεδο, που μια κυβέρνηση της αριστεράς μπορεί να τα πραγματοποιήσει πιο εύκολα από μια κυβέρνηση της κεντροδεξιάς». Μάλιστα, το 1998 έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Ντ' Αλέμα, λέγοντας ότι «σήμερα στην Ιταλία, μια κυβέρνηση της Αριστεράς είναι η μόνη που μπορεί να εφαρμόσει πολιτικές της δεξιάς». Είκοσι χρόνια μετά, η «πρώτη φορά αριστερά» στην Ελλάδα είναι αυτή που μαζεύει τα εύσημα από τους ιδεολογικούς της υποτίθεται αντιπάλους, για τη χρησιμότητά της στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Και όχι από όποιον κι όποιον, αλλά από τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, ο οποίος, στο πρόσφατο ταξίδι του Ελληνα πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, φέρεται να του εκμυστηρεύτηκε ότι «μόνο μια αριστερή κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει αυτές τις επιτυχίες». Και για να μην πει κανείς ότι οι Αμερικανοί πήραν στο ψιλό τον Τσίπρα, που τους έχει στα «όπα - όπα», θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό, η γερμανική «Frankfurter Allgemeine Zeitung» υποκλινόταν κι αυτή στην αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και με αφορμή τους πλειστηριασμούς αναφωνούσε: «Ορισμένες μεταρρυθμίσεις μπορούν να επιβληθούν καλύτερα από αριστερές παρά από συντηρητικές κυβερνήσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα». Με τέτοιες υψηλές συστάσεις στο βιογραφικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πώς να μην «δαγκώνεται» η ΝΔ που της παίρνουν την μπουκιά από το στόμα...

ΗΠΑ: Στην πιο πλούσια χώρα του κόσμου 2 στους 4 αγωνίζεται για το καθημερινό φαγητό του!






Από Panos στο Οκτ 7, 2018 Διεθνή
 
 Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

H τελευταία έκθεση για τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών, μετά φόρου, στις ΗΠΑ για το δεύτερο τρίμηνο του 2018 αναφέρει πως πρόκειται για κέρδη ρεκόρ, τα μεγαλύτερα από το 2012! Η αύξηση των μετοχών ορισμένων κλάδων οδήγησε τον Τζεφ Μπέζος με 105 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσία, να ξεπεράσει τον Μπίλ Γκέιτς που έμεινε “μόνο” στα 93 δις. Μια ανασκόπηση στις εφημερίδες και στις έρευνες δείχνει πως σχεδόν το μισό του πληθυσμού της χώρας αγωνίζεται να πληρώσει για τις βασικές ανάγκες.




 Μισθό να μπορούμε να ζήσουμε, ζητούν εργαζόμενοι στα McDonalds

Σφίγγει η «θηλιά», κίνδυνος για τους λαούς


Αεροφωτογραφία της κολοσσιαίας βάσης «Bondsteel» των ΗΠΑ στο Κόσσοβο
Αεροφωτογραφία της κολοσσιαίας βάσης «Bondsteel» των ΗΠΑ στο Κόσσοβο
Χρόνο με το χρόνο, το ΝΑΤΟ αναβαθμίζει στρατιωτικά την παρουσία του στα Βαλκάνια, ως αναπόσπαστο τμήμα της στρατηγικής περικύκλωσης της Ρωσίας. Η ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεών του είναι «νύχι - κρέας» με την «πολιτική ανοιχτών θυρών» και «διεύρυνσης» της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας στην περιοχή - σε αυτήν τη φάση με την ΠΓΔΜ - και αποτελεί «κόκκινο πανί» για τη Ρωσία.
 Διόλου τυχαία, άλλωστε, στη Διακήρυξη της Συνόδου της λυκοσυμμαχίας τον περασμένο Ιούλη, σε ενότητα αφιερωμένη ειδικά στα Δυτικά Βαλκάνια, «διευκρινιζόταν» ότι «είναι μια περιοχή στρατηγικής σημασίας, όπως καταδεικνύεται από τη μακρά ιστορία μας συνεργασίας και επιχειρήσεων στην περιοχή. Παραμένουμε πλήρως αφοσιωμένοι στη σταθερότητα και την ασφάλεια των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και στην υποστήριξη των ευρωατλαντικών φιλοδοξιών των χωρών της περιοχής».

Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ με νέες χώρες της Βαλκανικής σημαίνει, πρώτα απ' όλα, ενίσχυση της στρατιωτικής του παρουσίας στην περιοχή, με νέες βάσεις, στρατηγεία, μονάδες ταχείας επέμβασης, που συγκεντρώνουν στα Βαλκάνια τεράστια δύναμη πυρός, βάζοντας τους λαούς στο επίκεντρο μεγάλων κινδύνων, σε περίπτωση στρατιωτικής κλιμάκωσης. Οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, άλλωστε, αποτελούν βάσεις εφόρμησης για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, αλλά και αντίστοιχα τον πρώτο «στόχο» σε ενδεχόμενο πολεμικής εμπλοκής.

Εχε στο νου σου το παιδί



Τριανταέξι χιλιάδες λιγότερες γεννήσεις από θανάτους έχουμε. Κοντά εβδομήντα χιλιάδες παιδιά έχασαν τον κλήρο, το λαχνό του voucher για τον παιδικό σταθμό.
 Το θαύμα να φτιάξεις πάνω από διακόσιους νέους παιδικούς σταθμούς με εφάπαξ καμιά εξηνταριά χιλιάδες ευρώ μέσα στο 18, όχι απλώς δεν συντελέστηκε, αλλά ξεπέρασε σε επικοινωνιακή απάτη και το πάλαι ποτέ νερό του Καματερού. Ξέρω γυναίκα τριανταπεντάρα, αυτοαπασχολούμενη με τρελά ωράρια, που το δίχρονο παιδί της άλλαξε τρεις σταθμούς για να γυρίσει σ' αυτόν που το πήγε πέρυσι, αφού επιστρατεύτηκαν γκρίνια, απειλές, μέσα και παράμεσα.
 
Αλλωστε ο ΣΕΒ θέλει τα μωρά να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες, πριν καλά καλά μιλήσουν, για να εξασφαλίσει νωρίς νωρίς online δουλάκια με κονσερβαρισμένα μυαλουδάκια, μεγαλωμένα σε σταθμούς, που εφτά στους δέκα δεν έχουν αυλή και σχεδόν τρεις στις δέκα τάξεις δεν έχουν καν παράθυρο.