Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ωραιόκαστρο: Σε λειτουργία το Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα




Ωραιόκαστρο, 10/2/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα
στο Δήμο Ωραιοκάστρου


Από την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου ξεκίνησε τη λειτουργία του το Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα  στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Πρόκειται για ένα αποτελεσματικό «εργαλείο» στην προσπάθεια του Δήμου Ωραιοκάστρου να συμβάλει στην αντιμετώπιση της ανεργίας στην περιοχή μας και βασίζεται στην κοινή προσπάθεια του Δήμου μας με τους όμορους Δήμους Δέλτα και Χαλκηδόνας για κάλυψη του κενού στην ενημέρωση που αφορά την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. Οι τρεις Δήμοι είναι συμμέτοχοι στο ΚΕΚ «Νεφέλη», που στόχο έχει να υπηρετήσει αυτούς ακριβώς τους σκοπούς.
Το Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα  λειτουργεί στο κτίριο που στεγαζόταν η Δημοτική Αστυνομία, (Χαραβά 5, Ωραιόκαστρο, ΤΚ 57013, τηλέφωνο 2310 809060, φαξ 2310809388), έχει στόχο τη σύζευξη των αναγκών των ανέργων και των επιχειρήσεων της περιοχής και ενδεικτικά παρέχει τις εξής υπηρεσίες:
Προς τους κατοίκους του Δήμου:
-Ενημέρωση για θέσεις εργασίας στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
-Ενημέρωση για εκπαίδευση και επιμόρφωση (σπουδές μετά το Λύκειο, μεταπτυχιακά, επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης κ.α.).
-Ενημέρωση για χρηματοδοτικά προγράμματα που αφορούν τη δημιουργία νέας επιχείρησης.
-Επαγγελματικός προσανατολισμός (τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, σύνταξη βιογραφικού, προετοιμασία για τη συνέντευξη επιλογής προσωπικού κλπ).

Προς τις επιχειρήσεις:
-Δωρεάν καταχώριση αγγελιών στην ιστοσελίδα του Γραφείου.
-Αποστολή βιογραφικών υποψηφίων που πληρούν τα κριτήρια αναζήτησης προσωπικού από επιχειρήσεις.
-Άμεση ενημέρωση κάθε επιχείρησης για τα ενεργά προγράμματα που αφορούν την πρόσληψη προσωπικού (π.χ κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων από τον ΟΑΕΔ).
-Άμεση ενημέρωση για ενεργά προγράμματα χρηματοδότησης μιας επιχείρησης.
-Ενημέρωση και διοργάνωση προγραμμάτων επιμόρφωσης για τους επιχειρηματίες και το προσωπικό.
Το Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα  στο Δήμο Ωραιοκάστρου λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 π.μ. έως τις 20 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες και στην ιστοσελίδα www.kek-nefeli.gr
ή με αποστολή e-mail στη διεύθυνση career@oraiokastro.gr

Όμορφα διόδια – όμορφα ξηλώνονται!

Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko


Ο κ.Χρυσοχοίδης σε ένα ρεσιτάλ κυβερνητικής αξιοπιστίας στη Βουλή, όταν μόλις πριν από μόλις 2 μήνες έλεγε ότι δεν θα υπάρξουν νέες αυξήσεις στα διόδια…


   Ληστεία άνευ προηγουμένου! Για την ακρίβεια: Η άνευ προηγουμένου ληστεία και το χαράτσωμα των λαϊκών στρωμάτων κάθε φορά που διασχίζουν κάποιο τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου, συνεχίζεται. Και εντείνεται!
   Οι μισθοί εξατμίστηκαν, οι συντάξεις λεηλατήθηκαν, αλλά από το 2008 που ιδιωτικοποιήθηκαν οι αυτοκινητόδρομοι τα χαράτσια των διοδίων αυξήθηκαν ακόμη και… κατά 500%, ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος. Πλέον μια διαδρομή με ΙΧ από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη μόνο σε διόδια στοιχίζει 26,45 ευρώ και 52,90 ευρώ μετ’ επιστροφής. Αν περάσεις και από την Αττική Οδό στοιχίζει 58,50 ευρώ. Περισσότερο και από τη βενζίνη…
   Προς δόξαν των δηλώσεων Χρυσοχοίδη ότι δεν θα επιβληθούν αυξήσεις στα διόδια, από την περασμένη βδομάδα παραχωρήθηκε το δικαίωμα στους ιδιωτικούς ομίλους να επιβάλλουν νέες απίθανες αυξήσεις στα χαράτσια των διοδίων που ξεκινούν από 12,50% και φτάνουν το 62,50%.
   Συγκεκριμένα: Στον «αυτοκινητόδρομο Αιγαίου», αύξηση στα διόδια της Πελασγίας 29,63% και Μοσχοχωρίου 33,33%. Στη «Νέα Οδό» αύξηση στα διόδια Αφιδνών 59,52%, Καπανδριτίου 58,33%, Μαλακάσας 61,17%, Οινοφύτων 62,50% και Θηβών 55%. Στην «Ολυμπία Οδό» στα διόδια Ελευσίνας η αύξηση είναι 31,25% και του Ισθμού 12,50%. Και σαν να μην έφτανε αυτό, προστίθενται τρεις νέοι σταθμοί στο τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος (Νέα Πέραμος, Πάχη, Άγιοι Θεόδωροι) και άλλοι τρεις μέσα στην Αττική (Άγιος Στέφανος, Βαρυμπόμπη), που θα επιβαρύνουν ακόμη κι όσους μετακινούνται από τη δουλειά στο σπίτι.