Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Εφιαλτικός ο λογαριασμός της «απελευθέρωσης» για τα λαϊκά στρώματα



ΑΥΞΗΣΕΙΣ - «ΦΩΤΙΑ» ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ


Ακόμα βαρύτερος κι απ' όσα αρχικά διαρρέονταν θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο «λογαριασμός» που στέλνουν η κυβέρνηση της ΝΔ και η διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ στα λαϊκά στρώματα, καλώντας τα να πληρώσουν τα σχέδια «εξυγίανσης» και «διάσωσής» της, προκειμένου στο πλαίσιο της πολιτικής της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας η εταιρεία να γίνει πιο «θελκτική» στους επενδυτές.


Ενόψει της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, αναμένεται ότι θα παρουσιάσει τη «λυπητερή» για το λαό, όπως και των επίσημων σχετικών ανακοινώσεων που αναμένονται αύριο, μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της επιχείρησης, το σχέδιο που διέρρευσε χτες (μέσω του ΑΠΕ που επικαλείται πηγές του ΥΠΕΝ) σοκάρει, αφού μεταξύ άλλων προβλέπει:

«Κράχτης» προσέλκυσης «επενδυτών» στο έδαφος της αντιλαϊκής πολιτικής


Από το χτεσινό υπουργικό συμβούλιο
INTIME NEWS
Από το χτεσινό υπουργικό συμβούλιο
Στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε χτες το λεγόμενο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, το οποίο τις επόμενες μέρες θα δοθεί σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, προκειμένου βέβαια να ληφθούν υπόψη τυχόν παρατηρήσεις και προτάσεις από τις οργανώσεις των επιχειρηματιών και ενδιαφερόμενους «επενδυτές». Στη συνέχεια η νέα φουρνιά με τις κάθε είδους νομοθετικές ρυθμίσεις θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή με στόχο να έχουν ψηφιστεί μέσα στο Σεπτέμβρη.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, με το διυπουργικό πολυνομοσχέδιο προωθείται μπαράζ αντιλαϊκών παρεμβάσεων, μεταξύ των οποίων:

-- Αρση επιχειρηματικών «εμποδίων» αναφορικά με τον χωροταξικό σχεδιασμό. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η κατάργηση, όπως λένε, της «απαρχαιωμένης κατηγορίας» «μεσαίας όχλησης», ιδίως για βιοτεχνικές και εμπορικές επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

«Εδώ ψηλά να με σκοτώσετε, για να δουν όλοι οι Έλληνες ότι είστε προδότες και εκτελείτε Έλληνες πατριώτες…»



Η εκτέλεση της 28χρονης Ξανθούλας (Κούλα Αγγελή), ηρωικής γραμματέα της ΚΟΒ Κουκακίου ΚΚΕ, και πέντε συντρόφων της, στις 29 Αυγούστου 1944, στη γέφυρα του Ιλισσού στο Κουκάκι, 

Μια από τις αμέτρητες θηριωδίες των Ελλήνων Γερμανοτσολιάδων κατά την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, διαπράχτηκε στις 29 του Αυγούστου 1944, στη γέφυρα του Ιλισσού, στο Κουκάκι. Μετά από καταδίωξη οι προδότες Ταγματασφαλίτες έπιασαν πέντε νέους και μια νεαρή γυναίκα και τους εκτέλεσαν με τα αυτόματα. Τα ηρωικά νιάτα που αψήφησαν τον θάνατο είναι:

Κούλα Αγγελή (Ξανθούλα), του Βασίλη, 28 χρόνων. Στέλεχος του ΚΚΕ, γραμματέας της ΚΟΒ Κουκακίου – Πλάκας – Νέου Κόσμου Αθήνας. Κόρη του βουλευτή του Κόμματος των Φιλελευθέρων του νομού Πέλλας.

Μάρκος Γαβαλάς, του Νικολάου, 22 χρόνων. Ηλεκτρολόγος-μηχανικός, υπάλληλος στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μέλος της ΕΠΟΝ Νέου Κόσμου – Κουκακίου.

Κώστας Δημητριάδης (Πέτρος), του Νικολάου, 22 χρόνων. Φοιτητής Νομικής. Εργαζόταν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στέλεχος της ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ Πλάκας.

Τάσος Ιωαννίδης, ΕΠΟΝίτης.

Πέτρος Καποτάς, του Γεωργίου, 17 χρόνων. ΕΠΟΝίτης, μαθητής Γυμνασίου.

Παύλος Παπακωνσταντίνου, 32 χρόνων. Υπαξιωματικός στο Αβανικό Μέτωπο, στον πόλεμο του 1940. Στέλεχος του ΚΚΕ και του ΕΑΜ Ταύρου Αττικής.

Ο πήχης


Ο «αχός» που σηκώθηκε όλες τις προηγούμενες μέρες, ενόψει της σημερινής επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Βερολίνο, για το αν η κυβέρνηση της ΝΔ ρίχνει ή όχι τον «πήχη» σχετικά με τη μείωση των λεγόμενων πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν συμφωνηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τα επόμενα χρόνια, επιχειρεί να κρύψει ότι η συζήτηση γίνεται για έναν ξένο και εχθρικό για το λαό στόχο. Γιατί, βέβαια, καμία σχέση με τις λαϊκές ανάγκες και την ικανοποίησή τους δεν έχει η συζήτηση για τον «δημοσιονομικό χώρο» που αναζητά το αστικό κράτος για να στηρίξει με νέα προνόμια, φοροαπαλλαγές και φτηνό δανεισμό τους επιχειρηματικούς ομίλους. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει, όπως δείχνουν και τα όσα λέει η κυβέρνηση της ΝΔ, που δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι προϋπόθεση για την όποια επαναδιαπραγμάτευση των στόχων αυτών είναι ο ορυμαγδός των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» που βρίσκονται μπροστά. Το ζήτημα επομένως για το λαό είναι να σηκώσει ο ίδιος τον δικό του «πήχη», σε σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της ΕΕ.