Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Ισραηλινός Στρατός: Εκπαιδεύοντας δολοφόνους





Μετά την φετινή «μεγάλη πορεία της Επιστροφής» οι Παλαιστίνιοι μέτρησαν τουλάχιστον από 137 νεκρούς (από τις 30 Μαρτίου). Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να δολοφονεί και όταν δεν το κάνει αντιμετωπίζει τους Παλαιστινίους επιλέγει άλλους τρόπους εξόντωσης: κατεδαφίσεις σπιτιών, ξεθεμελιώσεις χωριών, βίαιη καταστολή από την αστυνομία και τον στρατό.

 Ανάμεσα στους 137 νεκρούς ήταν  η Ραζάν Αλ Ναζάρ, 21 χρονών. Δολοφονήθηκε ενώ φορούσε τη λευκή στολή των παλαιστινιακών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών. Της τρύπησαν το στήθος με μια σφαίρα, ανατολικά της Χαν Γιουνές, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι δεν δολοφονήθηκε «σκοπίμως»… 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής




Την αλχημεία της κυβέρνησης με τη διάταξη που ψήφισε και με βάση την οποία θα αποδίδει τις συντάξεις σε όσους θα συνταξιοδοτούνται από εδώ και στο εξής από τον επόμενο μήνα της κατάθεσης των δικαιολογητικών τους καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ. Καλεί τους συνταξιούχους να μην πέσουν στην παγίδα της προπαγάνδας της κυβέρνησης και να κλιμακώσουν τους αγώνες με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δυναμικότητα, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

«Η αυτοαποκάλυψη της κυβερνητικής απάτης δεν άργησε καθόλου. Την ίδια στιγμή που σηκώνει κουρνιαχτό για τη δήθεν προσπάθειά της να μην εφαρμόσει το νόμο 4387/16 και να μην περικόψει τις συντάξεις, προσπαθώντας να καλλιεργήσει ψεύτικες ελπίδες στους συνταξιούχους, έσπευσε πριν δύο μέρες να ψηφίσει διάταξη σε νόμο που αποδίδει τις συντάξεις σε όσους θα συνταξιοδοτούνται από εδώ και στο εξής από τον επόμενο μήνα της κατάθεσης των δικαιολογητικών τους.

Μέχρι τώρα η απόδοση της σύνταξης ξεκινούσε από την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών. Η μετάθεση για τον επόμενο μήνα σημαίνει πως η κυβέρνηση αφαιρεί από τους εν λόγω συνταξιοδοτούμενους τη σύνταξη ενός μήνα ή το μέρος της που αντιστοιχούσε στις ημέρες από την κατάθεση των δικαιολογητικών μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Κι όλα αυτά για να συνεχίσει να εμφανίζει πλεονάσματα ο ΕΦΚΑ και η κυβέρνηση προς τους ελεγκτές εκπροσώπους των δανειστών, την ΕΕ.

Καταγγέλλουμε την αλχημεία της κυβέρνησης και της στέλνουμε το μήνυμα πως οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα της απατηλής προπαγάνδας της. Θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δυναμικότητα, για να ανατρέψουμε την πολιτική της, συνεχίζοντας το μαραθώνιο των κινητοποιήσεων που ξεκινήσαμε από την αρχή της χρονιάς». 

902gr

Τζούφια τα πυροτεχνήματα


«Παράθυρο για τις συντάξεις από τον Μοσκοβισί»: Αυτό είναι το νέο προπαγανδιστικό πυροτέχνημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια των χιλιάδων συνταξιούχων που θα δουν νέες μειώσεις από το 2019. Ομως, ακόμα και αυτό το κυβερνητικό πυροτέχνημα είναι από μόνο του ...τζούφιο, διότι οι δηλώσεις Μοσκοβισί που επικαλείται η κυβέρνηση είναι αρκετά σαφείς: «Η Ελλάδα αποκτά την ευελιξία» να εφαρμόζει όπως νομίζει τα συμφωνηθέντα μνημόνια. Δηλαδή, «ένα το κρατούμενο» η συμφωνία και για να καταργηθεί η «προσωπική διαφορά» και για να εξανεμιστεί το ΕΚΑΣ. Στην ίδια συνέντευξη - την οποία το Μαξίμου διαβάζει ως «διάσωση συντάξεων» - ο Μοσκοβισί, ερωτηθείς σχετικά, ξεκαθαρίζει ότι «δεν είναι η σωστή στιγμή να το συζητήσουμε». Και ότι τώρα το «συνετό» είναι η ελληνική κυβέρνηση να μη συζητά για «αλλαγές», αλλά να «συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια», δηλαδή τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις. «Ανθρακες ο θησαυρός» λοιπόν, παρά τους πηχυαίους προπαγανδιστικούς τίτλους με τους οποίους ντύνουν τα κυβερνητικά ΜΜΕ τις δηλώσεις στελεχών της ΕΕ. Αλλωστε, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση βλέπει «διάσωση συντάξεων», καταψηφίζει την τροπολογία του ΚΚΕ στη Βουλή, με την οποία θα ακυρώνονταν οι ήδη αποφασισμένες μειώσεις. Οπότε η κοροϊδία γίνεται πια ανοιχτή πρόκληση στους χαμηλοσυνταξιούχους...

ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ Σ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ

ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ Σ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ 

Κήρυξη απεργίας από τους εργάτες της FIAT μετά τη μεταγραφή Ρονάλντο στη Γιουβέντους (απόσπασμα ανακοίνωσης)

"Μας λένε ότι η στιγμή είναι δύσκολη. Και ενώ οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους σφίγγουν όλο και περισσότερο τις ζώνες τους, η εταιρεία αποφασίζει να επενδύσει πολλά χρήματα σε μόνο έναν άνθρωπο! Είναι εντάξει; Είναι φυσιολογικό για ένα άτομο να κερδίζει εκατομμύρια και χιλιάδες οικογένειες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν έως τα μέσα του μήνα;


Είμαστε όλοι εξαρτημένοι από το ίδιο αφεντικό, αλλά σε αυτήν την στιγμή τεράστιας κοινωνικής δυσκολίας, αυτή η άνιση μεταχείριση δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή. Οι εργαζόμενοι της Fiat έχουν υπηρετήσει την εταιρεία για τουλάχιστον τρεις γενιές, πλουτίζοντας όποιον κινείται γύρω στην εν λόγω εταιρεία, και σε αντάλλαγμα έλαβαν πάντα και μόνο μια ζωή δυστυχίας. Η εταιρεία θα μπορούσε να επενδύσει σε μοντέλα αυτοκινήτων που διασφαλίζουν το μέλλον των χιλιάδων ανθρώπων και όχι μόνο σε έναν άνθρωπο. Προτιμούν τον κόσμο του παιχνιδιού, την διασκέδαση για ο,τιδήποτε άλλο. Για τους λόγους που περιγράφονται ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης κηρύσσει απεργία από την Κυριακή (22:00) 15 Ιουλίου μέχρι την Τρίτη (06:00), 17 Ιουλίου 2018".

Σχολιάστε

«Σχολικός εκφοβισμός»: Σοβαρό θέμα όπου δεν χωράνε «σπέκουλες»




Ο τραγικός θάνατος του 14χρονου μαθητή που οδηγήθηκε στην αυτοκτονία, είναι ένα συμβάν που αναμφισβήτητα πέρα από τη θλίψη προκαλεί και μεγάλο προβληματισμό, ιδιαίτερα σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Το ερώτημα, ποιοι είναι οι παράγοντες που οδήγησαν ένα νέο παιδί σε μια τέτοια πράξη απελπισίας, είναι προφανώς μεγάλο και αναπάντητο. Και βέβαια, σωστά η προσοχή στρέφεται και στους κοινωνικούς παράγοντες που σπρώχνουν σε τέτοιες ενέργειες. Από την αρχή της, αυτή η υπόθεση συνδέθηκε, σύμφωνα με το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, με το ζήτημα του bullying ή αλλιώς του «Σχολικού Εκφοβισμού». Ενα πρόβλημα που πράγματι αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο και το όποιο έχει βαθιές αιτίες και για αυτό μια ατομική διαχείριση του προβλήματος - όπως αυτή προβάλλεται από την επίσημη αστική αντίληψη - δεν φτάνει. Το βασικό περιεχόμενο στις περισσότερες «αντι-bullying» καμπάνιες είναι - για να το πούμε λίγο σχηματικά - ότι υπάρχουν οι «νταήδες» και οι «ευαίσθητοι» και η όλη αντιμετώπιση περιορίζεται στο να εκπαιδεύσουμε και τους δύο μέσα από μηχανισμούς συμπεριφοράς, ώστε οι μεν να ελέγχουν την επιθετικότητά τους και οι δε τους φόβους τους. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Οι βαθύτερες κοινωνικές αιτίες που διαμορφώνουν παιδιά επιθετικά και φοβισμένα μένουν στο απυρόβλητο. Πολύ περισσότερο που η επιστήμη της Ψυχολογίας αναγνωρίζει τους στενούς δεσμούς ανάμεσα στην επιθετικότητα και τον φόβο. Δεν είναι επίσης μυστικό ότι το πρόβλημα του bullying αξιοποιήθηκε και αξιοποιείται για να ανοίξει μια συζήτηση που ξεπερνά τα όρια της αντιμετώπισης του προβλήματος και που προσπαθεί να κατηγοριοποιήσει ως αντικοινωνική και βίαιη συμπεριφορά ακόμα και αγωνιστικές δραστηριότητες μέσα στα σχολεία.

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο… «Μουντιάλ» των ΝΑΤΟικών εξοπλισμών






Από atexnos

Γράφει ο Νίκος Μόττας //

Μπορεί η Εθνική Ελλάδας να μην κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που διεξάγεται στη Ρωσία, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ωστόσο έχει φροντίσει η χώρα μας να πρωταγωνιστεί σε ένα άλλου είδους «μουντιάλ»: αυτό των στρατιωτικών εξοπλισμών για το ΝΑΤΟ. 

Η σύνοδος κορυφής της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας που διεξάγεται αυτές τις ώρες στις Βρυξέλλες, μας δίνει την αφορμή να θυμηθούμε πως η Ελλάδα (των 10 εκατ. κατοίκων, της καπιταλιστικής κρίσης, των μνημονίων, της ανεργίας, της σφαγής μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών) συνεχίζει να κάνει «πρωταθλητισμό» στην κούρσα των ΝΑΤΟικών εξοπλισμών. 

Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι η συγκυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου δέχεται τα εύσημα από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για την προσήλωση της στους στόχους της ιμπεριαλιστικής συμμορίας. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις επίσημες εκθέσεις του ΝΑΤΟ η Ελλάδα έρχεται δεύτερη, μετά τις ΗΠΑ, σε ότι αφορά τις στρατιωτικές δαπάνες (σε ποσοστό επί του ΑΕΠ). 

Στο «σφυρί» οι Θερμοπύλες!


Το έγκλημα της εκποίησης του αρχαιολογικού χώρου και των ιαματικών λουτρών αναδεικνύει με Ερώτηση στη Βουλή το ΚΚΕ

Το έγκλημα της εκποίησης του αρχαιολογικού χώρου και των ιαματικών πηγών της περιοχής Θερμοπυλών - Καλλιδρόμου αναδεικνύουν, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας και Θ. Παφίλης.Το κείμενο της Ερώτησης που κατέθεσε το ΚΚΕ, έχει ως εξής:

«Ενα έγκλημα μεθοδεύεται το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε συνεργασία με τη δημοτική και περιφερειακή διοίκηση Λαμίας και Στερεάς Ελλάδας αντίστοιχα και αφορά την πώληση, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, του αρχαιολογικού χώρου και των ιαματικών πηγών της περιοχής Θερμοπυλών - Καλλιδρόμου.

Συγκεκριμένα, το παραπάνω ακίνητο μεταβιβάστηκε το 2013 στην εταιρεία ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ και σήμερα, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, προωθείται η πώλησή του, στο πλαίσιο συνολικότερης επένδυσης που αφορά τη λουτρόπουλη Καμένων Βούρλων, την ιαματική πηγή Κονιαβίτη και την ιαματική πηγή Θερμοπυλών.
Ιδιαίτερα στην περίπτωση της ιαματικής πηγής Θερμοπυλών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επένδυση και να αλλάξουν οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης, μεθοδεύεται ο κατακερματισμός του αρχαιολογικού χώρου του κειμένου ακινήτου και η δόμησή του σε τμήματα που κανονικά χρήζουν απολύτου προστασίας, με δεδομένο ότι αποτελεί τον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο της ιστορικής μάχης των Θερμοπυλών.