Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Αμερικάνος παίχτης του μπέιζμπολ υπογράφει ιστορικό συμβόλαιο με ομάδα της Κούβας






Από Panos στο Ιάν 26, 2019 Διεθνή
 
Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 

O Matthew McLaughlin επιδιώκει να γίνει o πρώτος Αμερικάνος επαγγελματίας παίχτης του μπέιζμπολ εδώ και έξι δεκαετίες στο εθνικό πρωτάθλημα της Κούβας.

Ο 24χρονος υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα Industriales της Αβάνας, που είναι ισχυρή ομάδα με ταλαντούχους παίχτες. Αγωνίζεται στην θέση pitcher για όσους κατέχουν το άθλημα. Το μπέιζμπολ είναι το μεγαλύτερο και πιo δημοφιλές άθλημα στην Κούβα.

Πάθαμε και μάθαμε – Τώρα συνεχίζουμε με το ΚΚΕ!


Πριν ένα μήνα περίπου, ένας πολύ καλός φίλος και σύντροφος, μου πρότεινε να μιλήσω δημόσια για την εμπειρία μου από την περίοδο που ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ.


Πάθαμε και μάθαμε - Τώρα συνεχίζουμε με το ΚΚΕ 

Έχω αναφερθεί αποσπασματικά σε κάποιες παλιότερες αναρτήσεις, αλλά όχι ολοκληρωμένα, για τον μοναδικό λόγο ότι ήταν κάτι σχετικά πρόσφατο, οπότε χρειάζονταν μια πιο ψύχραιμη ματιά.

Σήμερα, μιας και το μόρφωμα συμπληρώνει τέσσερα χρόνια στην διακυβέρνηση και υπάρχει μια ασφαλής χρονική απόσταση από την αποχώρησή μου, μπορώ να πω μερικά πράγματα.

Εν πρώτοις δεν το μετάνιωσα και ας αποδείχθηκε λάθος.

Ο λαός με το ΚΚΕ, τη μόνη συνεπή δύναμη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς


Με άξονα την προσήλωσή τους στους «εθνικούς στόχους» του κεφαλαίου τοποθετήθηκαν όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις μέσα κι έξω από τη Βουλή για τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ την περασμένη βδομάδα. Ενα ταξικό «αισθητήριο», που επιβεβαιώθηκε και από τη μεταξύ τους αντιπαράθεση, η οποία δεν άγγιξε ούτε κατ' ελάχιστο τις πιο «ευαίσθητες χορδές» του ευρωατλαντικού προσανατολισμού τους. Κι όλα αυτά, πασπαλισμένα με μπόλικο αντικομμουνισμό, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τα υπόλοιπα κόμματα, όπως και με διάφορες ανιστόρητες αρλούμπες που ξεστόμισαν βουλευτές και υπουργοί για τις θέσεις του ΚΚΕ.
 Κοινή συνισταμένη τόσο του «ναι» της κυβέρνησης και των παρατρεχάμενών της, που επιχείρησαν τον εξωραϊσμό της συμφωνίας, όσο και του «όχι» των υπολοίπων, ήταν οι ισχυρισμοί περί «σταθερότητας» που εξασφαλίζεται στην περιοχή λόγω της ισχυροποίησης του ΝΑΤΟ, το «ξέπλυμα» των ιμπεριαλιστών για τα εγκλήματά τους, η επίκληση της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας» στην περιοχή και ο περιορισμός του μεταξύ τους καβγά στη βολική ονοματολογία.