Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Εχθρός μας είναι ο καπιταλισμός, που γεννά κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά


ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη η Διεθνιστική εκδήλωση για το Προσφυγικό που οργάνωσε η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων Κομμουνιστικών Νεολαιών από τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Σερβία και την Τουρκία.
 
Στο πλαίσιο της κεντρικής διεθνιστικής πρωτοβουλίας, το απόγευμα του Σαββάτου, έγινε μεγάλη εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με τίτλο «Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Εχθρός μας είναι ο καπιταλισμός, που γεννά κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά», όπου μίλησε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, και χαιρέτισαν εκπρόσωποι των Κομμουνιστικών Νεολαιών.

Παραμύθια από τα παλιά...Την απάτη του «κοινωνικού κράτους» ξαναθυμήθηκε ο πρωθυπουργός στην προχτεσινή του ομιλία στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, για να «αμπαλάρει» τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία που καταλήχθηκε καταρχήν στο Γιούρογκρουπ της περασμένης Παρασκευής. Μάλιστα επιχείρησε να πείσει ότι τα περιβόητα «αντίμετρα», τα μέτρα δηλαδή που θα παίρνονται όταν από τις σάρκες του λαού θα έχουν πιαστεί τα πλεονάσματα της καπιταλιστικής οικονομίας, και θα δίνονται κατά κύριο λόγο στους επιχειρηματικούς ομίλους, και ορισμένα ψίχουλα στην ενίσχυση των μηχανισμών διαχείρισης της ακραίας φτώχειας, κυρίως για τη διασφάλιση της «κοινωνικής ειρήνης», θα βάλουν τα θεμέλια του «κοινωνικού» αυτού κράτους. Αλλά ακόμα κι αν βγάλει κανείς από τη μέση την απάτη των «αντίμετρων», θα βρει από πίσω μια ακόμα μεγαλύτερη: Εκείνη που προσπαθεί να πείσει ότι το καπιταλιστικό κράτος μπορεί να απαρνηθεί τάχα την ταξική του φύση, ως κράτος της αστικής τάξης, και να γίνει περίπου κράτος «όλης της κοινωνίας». Διασφαλίζοντας τάχα και τα συμφέροντα του κεφαλαίου, τους στόχους της καπιταλιστικής ανάκαμψης και παράλληλα «προστατεύοντας» τους εκμεταλλευόμενους, που η ένταση της εκμετάλλευσής τους αποτελεί προϋπόθεση για την κερδοφορία και την «ανταγωνιστικότητα» του κεφαλαίου. Πρόκειται για παγίδα με χρεοκοπημένα παραμύθια, στην οποία ο λαός δεν πρέπει να πέσει.