Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Μαύρο...


Απ' αυτή τη συμφωνία (σ.σ. των Πρεσπών) πήραμε το 110% αυτών που μπορούσαμε να πάρουμε, λέει και ξαναλέει ο Γ. Κατρούγκαλος, αλλά φαίνεται ότι η Χρυσή Αυγή διαφωνεί μαζί του στα ...ποσοστά. Γι' αυτό ο Παναγιώταρος βγήκε την Πέμπτη στην Επιτροπή της Βουλής, όπου συζητούνταν το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ, να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι ο διακαής πόθος του ΝΑΤΟ για διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια «ήταν η ευκαιρία της ζωής σας προκειμένου να κλείσει το μακεδονικό ή σκοπιανό ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε και να είμαστε κερδισμένοι 100%». Εκανε μάλιστα και σεμινάρια διαπραγμάτευσης στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «ήταν στο χέρι σας αν διαπραγματευόσασταν - που δεν διαπραγματευτήκατε ποτέ γιατί δεν μπορείτε και δεν ξέρετε - και το ονοματολογικό να κλείσει, όχι βέβαια με "Δημοκρατία του Ιλιντεν" και διάφορες άλλες τέτοιες αλυτρωτικές βλακείες, αλλά με μια άλλη ονομασία, όπως υπήρχε Δημοκρατία των Κεντρικών Βαλκανίων ή Βαρντάρσκα ή οτιδήποτε άλλο, προκειμένου να έχουν τα οφέλη του ΝΑΤΟ οι Σκοπιανοί, όπως έτσι νομίζουν ότι θα έχουν και σιγά μην έχουν τίποτα απ' όλα αυτά».

... δάκρυ
 
Ποιο είναι επομένως το πρόβλημα της Χρυσής Αυγής με τη συμφωνία; Οχι βέβαια ο ΝΑΤΟικός χαρακτήρας της, αλλά το γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε από την κυβέρνηση για να αποσπάσει η ελληνική αστική τάξη περισσότερα εντός του ΝΑΤΟ! Γι' αυτό ο Παναγιώταρος κατέληξε να λέει με δάκρυα στην κυβέρνηση: «Αντί να διεκδικούμε και να επιζητούμε, όπως κάνουν όλοι οι γείτονές μας, για να μπορέσουμε να πάρουμε κάτι περισσότερο, δεν θα έχουμε τίποτα, αλλά, αντιθέτως, θα δώσουμε και άλλα πράγματα στο μέλλον».

Απαγόρευση της «κομμουνιστικής προπαγάνδας»


 10 Φεβρουαρίου 1925: Νόμος για την απαγόρευση της «κομμουνιστικής προπαγάνδας»

Το 1924, η Ελλάδα εισήλθε στο στάδιο της μερικής σταθεροποίησης του καπιταλιστικού συστήματος. Η είσοδος αυτή έγινε με καθυστέρηση, που οφειλόταν στις συνέπειες από τη μικρασιατική καταστροφή στην οικονομία της χώρας. Η άρχουσα τάξη εφάρμοσε πολιτική σταθεροποίησης, δυναμώνοντας την εξάρτηση της χώρας από το ξένο κεφάλαιο, εντείνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων και το χτύπημα των αγώνων τους,
περιορίζοντας τις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες.

Η ενίσχυση της οικονομικής εξάρτησης συντελέστηκε με τη μορφή κυρίως των δανείων προς το δημόσιο, τα οποία έφτασαν τα 907.800.000 χρυσά φράγκα, που προέρχονταν: από την Αγγλία το 48%, από τις ΗΠΑ (προσφυγικό δάνειο) το 31%, από το Βέλγιο (δάνειο ύδρευσης) το 12%, από τη Σουηδία (δάνειο σιδηροδρόμων) το 6%, από τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ελβετία (παραγωγικό δάνειο) το 3%. Από τα εξωτερικά δάνεια η επιβάρυνση του κάθε Ελληνα έφτασε στα 80 δολάρια, πλησίασε δηλαδή το ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα που ήταν 90 δολάρια.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Fake news η «κλειστή» γέφυρα της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα








Από Panos στο Φεβ 10, 2019 Ατέχνως
 

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 


Την προηγούμενη Τετάρτη 2 κοντέινερ και ένα βυτίο μπλοκάρισε την γέφυρα μεταξύ Κολομβίας και Βενεζουέλας, μεταδίδει η The Guardian και τα άλλα διεθνή ειδησιογραφικά πρακτορεία, για να εμποδίσει να φτάσει στους πεινασμένους της Βενεζουέλας η ανθρωπιστική βοήθεια των ΗΠΑ.


Το ίδιο δείχνουν και τα κανάλια όλου του κόσμου και το διανθίζουν και με λεπτομέρειες ότι ήρθαν στρατιωτικοί της Βενεζουέλας και έβαλαν τα εμπόδια.


Πρόκειται για την γέφυρα Tienditas που άρχισε να χτίζεται το 2014, τελείωσε το 2016 και δεν χρησιμοποιήθηκε ΠΟΤΕ!

Τέσσερα χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ


Eurokinissi
Συμπληρώθηκαν ήδη τέσσερα χρόνια απ' το Γενάρη του 2015, από όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Ενα μέρος των λαϊκών στρωμάτων κατέθεσε τις ελπίδες του στη μεγάλη αλλαγή που θα έφερνε η «πρώτη φορά αριστερά». Τέσσερα χρόνια και μερικά μνημόνια μετά, οι ίδιοι εργαζόμενοι κοιτούν με απογοήτευση τη σημερινή τους κατάσταση. Κάποιοι αισθάνονται «προδομένοι», άλλοι απογοητεύτηκαν, ενώ ορισμένοι επιμένουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τουλάχιστον το μικρότερο κακό.Τελικά τι συνέβη; Τι μας έμαθε η «πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα»;

Ενα - πολύ σύντομο - ιστορικό της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ - μαζί με τους ΑΝΕΛ - ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το Γενάρη του 2015. Μέσα σε περίπου ένα μήνα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην πρώτη συμφωνία και στο πρώτο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, αλλάζοντας απλά την ορολογία... και αποκαλώντας την τρόικα «θεσμούς» και το μνημόνιο που υπέγραψε «πρόγραμμα - γέφυρα».

Το καλοκαίρι του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε νέα μεθόδευση. «Εστησε» ένα κάλπικο δίλημμα για να ρυμουλκήσει τους εργαζόμενους με το δημοψήφισμα, και την επόμενη μέρα, υπερψήφισε, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα, το 3ο μνημόνιο.
Μετά τις νέες εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε να υλοποιεί τα μέτρα των προηγούμενων μνημονίων και άρχισε να προετοιμάζει τα νέα πακέτα μέτρων του 3ου μνημονίου, που έρχονταν σε κύματα μαζί με τις «αξιολογήσεις» των «θεσμών» και τους προϋπολογισμούς.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οι επιστήμονες του οπορτουνισμού σε ρόλο συκοφάντη ενάντια στο ΚΚΕ






Από atexnos3 στο Φεβ 10, 2019 Απόψεις
 
Γράφει ο Νίκος Μόττας //

Το δρόμο που χάραξαν τα δημοσιογραφικά φερέφωνα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ΕφΣΥΝ, Documento κλπ.) επέλεξαν να ακολουθήσουν προσφάτως οι οπορτουνιστές του ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνεχίζοντας από τις σελίδες της εφημερίδας «Πριν» τον πόλεμο λάσπης ενάντια στο ΚΚΕ. Διαστρεβλώνοντας προκλητικά την πραγματικότητα και χωρίς ίχνος επιχειρημάτων, ο συντάκτης του «Πριν» κατηγορεί το ΚΚΕ για «δεξιά στροφή», με αφορμή την πανσαμιακή κινητοποίηση για το Προσφυγικό και τα προβλήματα της Υγείας. 

Δεν θα υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες για τις λαϊκές κινητοποιήσεις σε Σάμο και Λέσβο οι οποίες εκφράζουν δίκαια αιτήματα, προς όφελος των εγκλωβισμένων στα νησιά προσφύγων και μεταναστών, ενάντια στην αντιδραστική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ και τις μισαλλόδοξες ακροδεξιές φωνές. Παραπέμπουμε στο κατατοπιστικό άρθρο του 902.gr και στις ανακοινώσεις του Εργατικού Κέντρου Σάμου και του δήμου Ικαρίας

Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο



Η επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου έγινε από τη σκοτεινή, για την ακρίβεια μεγαλοπρεπώς υποφωτισμένη, Αγιά Σοφιά στην Πόλη. Με το πρωθυπουργικό ζεύγος να υψώνει κεφαλή σε επίκληση, τουλάχιστον επικοινωνιακή, του Παντοκράτορα. Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση της αριστεράς, που διατηρείται στην εξουσία με έρανο βουλευτών, κατέφυγε στον τουρκικό μπαμπούλα όπως κι όλες οι προηγούμενες από τη μεταπολίτευση έως σήμερα, όταν έρχονται τα δύσκολα, είτε ξένα δάχτυλα είτε κάλπες.
Αυτή είναι η εύκολη ανάγνωση σε μια εποχή που οι αγιογραφίες τύπου Τσίπρα - εθνάρχης δεν χρειάζονται φοίτηση σε ειδική σχολή. Δέκα λεπτά να παρακολουθήσει κανείς την εκπομπή Ακριβοπούλου - Καψώχα στην ΕΡΤ και μαθαίνει πως ένα εμπορικό - τουριστικό ταξιδάκι στον εξ ανατολών γείτονα, καλοσχεδιασμένο στα γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, μετατρέπεται σε ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ θρίαμβο.

Η δεύτερη ανάγνωση είναι αυτή που θα δυσκολέψει πολίτες και πολιτικούς, γιατί βασίζεται σε μια κλασική φαιά οργουελική προπαγάνδα διαστρέβλωσης και αναποδογυρίσματος κάθε λέξης, όχι του Συντάγματος, αλλά της καθημερινότητας. Ισως μόνο ένας παραλληλισμός με το θέαμα το πιο δημοφιλές των ημερών, δηλαδή τις εκπομπές μαγειρικής, να βοηθάει στην κατανόηση αυτής της προπαγάνδας, που κινδυνεύει εκτός των άλλων να εκλαϊκεύσει τον αντικομμουνισμό από τ' αριστερά και να ωφελήσει την ενσωμάτωση της ακροδεξιάς στη δεξιά με μόνους κερδισμένους τους φασίστες, τους πετρελαιάδες και τους επενδυτές του αίματος.