Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Επίθεση στη δομή ασυνόδευτων ανηλίκων της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο Ωραιόκαστρο


Επίθεση στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος σημειώθηκε χθες βράδυ, στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της δομής, Θοδωρή Καραγιάννη, άγνωστοι συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο με μαχαίρια, καδρόνια και σιδερολοστούς, φώναξαν αρχικά «ρατσιστικά» όπως τα χαρακτήρισε συνθήματα και στη συνέχεια επιχείρησαν να εισβάλουν στο χώρο όπου φιλοξενούνται τα προσφυγόπουλα.

Αύριο, Δευτέρα, όπως ανέφερε ο κ. Καραγιάννης, θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια εισαγγελία. «Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τα ανήλικα απέναντι σε ανθρώπους που με σχέδιο υποκινούνε μίσος και προπαγάνδα και δεν φοβούνται να ασκήσουν βία με κίνδυνο ζωής σε παιδιά 12-15 ετών», υπογράμμισε.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Να μην γίνει ο εμβολιασμός το πλυντήριο που θα ξεπλύνει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΤΤΙΚΟΝ»
 

Πηγή: Eurokinissi

 

«Αν δεν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα στελέχωσης του ΕΣΥ, προστασίας σε χώρους δουλειάς και ΜΜΜ και ελλείψεων στα Μέσα Ατομικής Προστασίας και η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται και ο εμβολιασμός θα υπονομεύεται», αυτό τονίζει μεταξύ άλλων το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αττικόν», για την έναρξη των εμβολιασμών την Κυριακή.

Με αφορμή το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός θα εμβολιαστεί στο «Αττικόν», το Σωματείο αναφέρει:

«Το υγειονομικό κίνημα απαιτεί πρόγραμμα μαζικού και δωρεάν εμβολιασμού, με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, τις αναγκαίες προσλήψεις στις εμβολιαστικές δομές και την ασφάλεια στη μεταφορά και διατήρηση τους.

Το/α εμβόλιο /α πρέπει να είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα.

Προς «σερίφη» Χρυσοχοΐδ

 


Η κυβέρνηση και ο υπουργός της, απασχολημένοι καθώς είναι

  • να κουνάνε το δάκτυλο στο λαό,
  • να εκδίδουν φιρμάνια απαγόρευσης των συναθροίσεων καθ’ άπασαν την επικράτειαν (!),
  • να χτυπούν διαδηλωτές στις επετείους μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου,

Χρέος


«Χρέος να προετοιμαστούμε για τρίτο κύμα, χρέος και να προσέξουμε», ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού από τη Βέροια, όπου βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη. Ακούγοντάς τον, θα νόμιζε κανείς ότι η κυβέρνηση άκουσε επιτέλους τα αιτήματα υγειονομικών, σωματείων και φορέων, που δέκα μήνες τώρα φωνάζουν ότι η πανδημία θα είναι εδώ για πολύ καιρό ακόμα και ότι χρειάζεται ακόμα και τώρα να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, με έμφαση σε χώρους δουλειάς, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σχολεία κ.α. `Η θα μπορούσε να υποθέσει ότι η κυβέρνηση «είδε το φως το αληθινό» και «μέτρησε» το γεγονός ότι ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα δεν έκανε τίποτα από τα παραπάνω, αφήνοντας το λαό απροστάτευτο, έχοντας μάλιστα ανοίξει τον Τουρισμό χωρίς καμιά ουσιαστική πρόληψη και προστασία. Τίποτα απ' αυτά δεν ισχύει όμως. Το «να προσέξουμε» του πρωθυπουργού αφορά τις μετακινήσεις στις γιορτές, δηλαδή την «ατομική ευθύνη» τήρησης των περιορισμών μέσα στην καραντίνα. Και το «να προετοιμαστούμε» δεν έχει να κάνει με την ευθύνη του κράτους και της κυβέρνησης να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα, μπροστά στο ισχυρό ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας, αλλά να το «χωνέψει» ο λαός ότι αυτό θα είναι ίδιο και χειρότερο! Είναι ώρα επομένως και ο λαός να κάνει το χρέος του: Να προσέξει τις παγίδες που του στήνει η κυβέρνηση, προσπαθώντας να συγκαλύψει τις ευθύνες της για το χάλι που ζούμε σήμερα και να προετοιμάζεται για νέο ...κύμα διεκδικήσεων, κάνοντας δική του υπόθεση τον αγώνα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του.