Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Οι ρουφιάνοι κυβέρνησης – εργοδοτών ξαναχτυπούν



 Δελτίο Τύπου 

ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – 
ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ
 
Την ώρα που το απεργιακό κλίμα όλο και φουντώνει. Την ώρα που δεκάδες ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, εκατοντάδες 1οβάθμια συνδικάτα, η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ έχουν πάρει απόφαση για ΑΠΕΡΓΙΑ για τις 24/09. Την ώρα που εκατοντάδες χώροι δουλειάς στην Θεσσαλονίκη έχουν ενημερωθεί και οργανώνουν την απεργιακή μάχη. 
 

Την ίδια ώρα η γνωστή ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιδίδεται σε εκβιασμούς και απειλές προκειμένου να αλλάξει την ημερομηνία και να διασπάσει το απεργιακό μέτωπο.

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ


«Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος»



Φωτο αρχειου 
Φωτο αρχειου

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, για τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αναφέρει:

«Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος.

Κανένας εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρξει από την εκλογική ήττα του εγκληματικού ναζιστικού αυτού μορφώματος, που το οδήγησε έξω από τη Βουλή, αφού οι αιτίες που το δημιούργησαν εξακολουθούν να υπάρχουν.

Η απροκάλυπτη εφαρμογή του δόγματος "νόμος και τάξη" από την κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το συστηματικό φακέλωμα του λαού, την ωμή επέμβαση στη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων, τα σχέδια για την προώθηση σοβαρών καλπονοθευτικών εκλογικών διατάξεων, την καταστολή και τον διπλό εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στα νησιά μας, τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους αμερικανο-ΝΑΤΟικούς πολεμικούς σχεδιασμούς, αλλά και ο χυδαίος αντικομμουνισμός που αναγορεύεται πλέον, όλο και περισσότερο, σε επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, όπως προκύπτει και από τα ανιστόρητα ψηφίσματα που προωθούνται στο Ευρωκοινοβούλιο, είναι το λίπασμα που τρέφουν το φασισμό πάνω στο έδαφος του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Έξι χρόνια μετά, η δίκη της Χρυσής Αυγής, μέσα από την οποία ήρθαν στο φως συντριπτικά στοιχεία για τη ναζιστική φυσιογνωμία και την εγκληματική δράση της, πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί, με την παραδειγματική τιμωρία όχι μόνο των φυσικών αυτουργών των δολοφονικών επιθέσεων, αλλά και της ηγεσίας της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης.

Το πιο σημαντικό όμως είναι να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων και της νεολαίας για την πλήρη απομόνωσή τους, αλλά και για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος, που τους γεννά και τους θρέφει».

18 Σεπτέμβρη 1980: Η Κούβα καταχτά και το Διάστημα

 
 
18-09-2019
Η πτήση του Αρνάλντο Ταμάγιο Μέντες, του πρώτου Κουβανού, Λατινοαμερικάνου και αφρικανικής καταγωγής ανθρώπου στο Διάστημα.

Το ημερολόγιο γράφει 18 του Σεπτέμβρη 1980. Ο λαός της Κούβας βρίσκεται καθηλωμένος μπροστά στις τηλεοράσεις. Η εικόνα φτάνει ζωντανή στο νησί της επανάστασης από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, στις στέπες του Καζακστάν, στην ΕΣΣΔ. Οι Κουβανοί περιμένουν με κομμένη την ανάσα την απογείωση του διαστημόπλοιου Σογιούζ 38, που θα μεταφέρει για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, έναν συμπατριώτη τους, ένα λατινοαμερικάνο αφρικανικής καταγωγής κοσμοναύτη στο διάστημα.

Ήταν μια διαστημική πτήση με μεγάλη πολιτική και επιστημονική σημασία, στα πλαίσια του προγράμματος «Ιντερκόσμος», που δημιουργήθηκε το 1967 από τη  συνεργασία της ΕΣΣΔ με άλλες σοσιαλιστικές χώρες, με σκοπό να προχωρήσει και να εξελίξει ερευνητικά, επιστημονικά και τεχνικά πειράματα.

Το πλήρωμα του Σογιούζ 38 αποτελείται από τον κοσμοναύτη ερευνητή Κουβανό Συνταγματάρχη Αρνάλντο Ταμάγιο Μέντες και τον Σοβιετικό Συνταγματάρχη Γιούρι Ρομανένκο, που είναι και ο επικεφαλής της αποστολής.

Φθηνή


«Η Ελλάδα είναι φθηνή και προσφέρει μεγάλες αποδόσεις (...) για τους επενδυτές». Η φράση αυτή γράφτηκε στην «Καθημερινή» και αποτυπώνει με κυνικό τρόπο πόσο ψευδεπίγραφο είναι το σύνθημα «ανάπτυξη για όλους». Η «βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος» για την προσέλκυση επενδύσεων, με κριτήριο την κερδοφορία των μονοπωλίων, σημαίνει παραπέρα τσάκισμα των λαϊκών - εργατικών δικαιωμάτων και παράλληλα εξασφάλιση χαμηλής φορολογίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, φθηνές γη και πρώτες ύλες, μικρότερο ενεργειακό κόστος, «διευκολύνσεις» από το αστικό κράτος και πάνω απ' όλα φθηνή εργατική δύναμη. Αυτοί είναι άλλωστε οι δύο πυλώνες όπου πατάει και το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης: Από τη μια, διευκολύνσεις και προνόμια στο κεφάλαιο και, από την άλλη, «ταφόπλακα» στις κλαδικές συμβάσεις, για να πέσει ακόμα πιο κάτω ο μέσος μισθός και νέο χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση, για να περνάει ανεμπόδιστα η αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική. Είτε με την «ανάπτυξη για όλους» της ΝΔ είτε με τη «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν ακριβά την πολιτική που κάνει «φτηνότερη» τη χώρα για τους επενδυτές. Αυτόν τον φαύλο κύκλο μόνο με την πάλη του μπορεί να τον σπάσει ο λαός και με την οργάνωση της αντεπίθεσης για τις σύγχρονες ανάγκες του.

ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ


«Εχασα τον Παύλο και απέκτησα τόσα παιδιά»
 
 
Εξι χρόνια μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, η μητέρα του Μάγδα μίλησε σε σχετική συνέντευξη στην «Εφ.Συν.» για τον Παύλο, που κράτησε τις αξίες και τα ιδανικά του μέχρι και την τελευταία στιγμή. Μάλιστα, όπως λέει, «το θέμα είναι ότι εμείς χάσαμε τον Παύλο από χέρια φασιστών που μέχρι τότε πιστεύαμε ότι αυτό το είχαν σβήσει ήδη οι παππούδες μας, ότι είχε φύγει. Και ξαφνικά χάνεις το παιδί σου από τους ναζιστές αυτής της χώρας, από τη χειρότερη μορφή του φασισμού που υπάρχει».

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Ντελίριο ωμού αντικομμουνισμού και άθλια παραχάραξη της Ιστορίας


  Πηγή: Associated Press

Σε νέα επίπεδα εκτοξεύουν τον αντικομμουνισμό τα κατάπτυστα ψηφίσματα που κατατέθηκαν χτες στο Ευρωκοινοβούλιο από τις ομάδες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (CR) και των Φιλελευθέρων (Renew Europe), ζητώντας με αφορμή την επέτειο από την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και με το βλέμμα στραμμένο στο σήμερα και το αύριο ακόμα πιο σκληρά αντικομμουνιστικά μέτρα, απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων και μέτρα καταστολής κατά των Κομμουνιστικών Κομμάτων, που χαρακτηρίζουν εγκληματικές οργανώσεις! Τα ψηφίσματα θα συζητηθούν σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και θα τεθούν σε ψηφοφορία την Πέμπτη.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, αντιδρώντας άμεσα με επιστολή της προς τους Έλληνες και Κύπριους ευρωβουλευτές, τους καλεί να καταδικάσουν και να καταψηφίσουν τα άθλια αυτά ψηφίσματα.

Συναγερμός!


Από τη σύσκεψη της ΕΕΔΥΕ 
Από τη σύσκεψη της ΕΕΔΥΕ

Η προχτεσινή μαζική σύσκεψη και οι αποφάσεις σωματείων και φορέων, με πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ, για τη διοργάνωση πολύμορφων κινητοποιήσεων και τη συγκέντρωση υπογραφών, δίνουν απάντηση στους σχεδιασμούς κυβέρνησης - ΗΠΑ για ανανέωση και εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας, στο πλαίσιο του «Στρατηγικού Διαλόγου» που συνεχίζεται τον Οκτώβρη στην Αθήνα.

Το κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα που συγκροτήθηκε πρέπει τώρα να φτάσει παντού, σε γειτονιές και χώρους δουλειάς. Να αγκαλιαστούν πλατιά οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, προπάντων από τη νεολαία. Να σημάνει συναγερμός για τους κινδύνους που σηματοδοτούν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, τα σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών μακελάρηδων και η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτά.