Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Θ. Παφίλης: Δημιουργούν ένα κράτος πιο αποτελεσματικό στην υλοποίηση της βάρβαρης πολιτικής (VIDEO)





Στους πραγματικούς στόχους που κρύβονται πίσω από τις πομπώδεις διακηρύξεις περί «αποτελεσματικού», «επιτελικού», «φιλικού» κλπ. κράτους αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το νομοσχέδιο για το «επιτελικό κράτος».

Υπογράμμισε πως με αυτές τις αλλαγές θέλουν να κάνουν πιο αποτελεσματικό και πιο συγκεντρωτικό το κράτος για την εφαρμογή όλης αυτής της βάρβαρης πολιτικής που θεσμοθετήθηκε με τα τρία μνημόνια.

Μη γίνεις εργάτης



Είσαι εργάτης;
Ποιος σου είπε ότι ο εργάτης έχει ωράριο;
Ποιος σου είπε ότι τα λάθη συγχωρούνται;
Ποιος σου είπε ότι ο εργάτης είναι άνθρωπος;


Δουλεύεις σε κουζίνα;

Ποιος είπε ότι η κουζίνα έχει ωράριο;
Ποιος είπε ότι εκεί τα λάθη συγχωρούνται;
Ποιος είπε πως δεν θα καείς στις φωτιές;
Ποιος είπε πως δεν θα πάθεις φλεβίτη;
Ποιος είπε ότι ο Μάγειρας είναι εργάτης;

Ο Μάγειρας είναι ένα πάθος, είναι ο ίδιος φωτιά, είναι το ίδιο το φαγητό του.

Αν δεν έχεις το πάθος και κύρια την αγάπη γίνε λογιστής, γίνε δικηγόρος ή φαρμακοποιός.

Ο Μάγειρας πρώτα δουλεύει για την καύλα του και μετά για το κοινό του.

Πρόσχημα


Από 15 έως 20 δισ. ευρώ υπολογίζεται ο τζίρος του λεγόμενου «παρεμπορίου» στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιούν οι ίδιοι οι έμποροι. Είναι φανερό ότι όταν μιλάμε για τέτοια μεγέθη, από πίσω κρύβονται μεγάλα κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος, με διεθνή δράση και ισχυρές διασυνδέσεις μέσα και έξω από τη χώρα, με προσβάσεις και σε κρίκους του κρατικού μηχανισμού. Το ίδιο ισχύει βέβαια και με το εμπόριο των ναρκωτικών. Πάει πολύ επομένως να παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ως πρόσχημα για την κατάργηση του ασύλου η «καταπολέμηση του παρεμπορίου», όταν οι υπαίθριες αγορές των μικροπωλητών - συνήθως μεταναστών - είναι ο «τελευταίος τροχός της αμάξης» σε ό,τι αφορά μία από τις πλέον κερδοφόρες δραστηριότητες του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο παραμένει στο απυρόβλητο, αφού ο προσανατολισμός της αστυνομίας δεν είναι στην πάταξή του αλλά στην καταστολή του λαού. Πολύ περισσότερο που σήμερα υπάρχει η νομική δυνατότητα να αντιμετωπιστεί κάθε ποινικό αδίκημα στα πανεπιστήμια, χωρίς να καταργηθεί το άσυλο. Αλλος είναι επομένως ο στόχος της κυβέρνησης με το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να ψηφίσει στη Βουλή, και όχι η «πάταξη της ανομίας», όπως προκλητικά προπαγανδίζει. Πραγματικός στόχος είναι να σταλεί μήνυμα μηδενικής ανοχής στους αγώνες του λαού και της νεολαίας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι επιχειρηματικοί όμιλοι αυξάνουν τις πιέσεις για πανεπιστήμια «καθαρά» από αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην εμπορευματοποίηση και παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής και στην Παιδεία, που θέλει τα πανεπιστήμια παραμάγαζα των πολυεθνικών, για Ερευνα και εργατικό δυναμικό στην υπηρεσία της κερδοφορίας τους.

Η αλληλεγγύη των αφεντικών και η αλληλεγγύη μας



Ηλίας Μαμαλάκης κι άλλοι επώνυμοι κι ανώνυμοι σεφ στοιχίζονται πίσω από τον Έκτορα Μποτρίνι, προσπαθώντας να βγάλουν συκοφάντη ή τεμπέλη το μαθητευόμενο μάγειρα που κατήγγειλε τα βασανιστήρια σε εστιατόριο του γνωστού τηλεμάγειρα στην Κέρκυρα. 

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του νεαρού μαθητευόμενου μάγειρα στην Κέρκυρα, για το βασανισμό που υπέστη σε εστιατόριο ιδιοκτησίας του γνωστού σεφ Έκτορα Μποτρίνι μπορεί να έχουν αφήσει άφωνο το πανελλήνιο, εκείνοι όμως που βρήκαν γρήγορα τη μιλιά τους περνώντας άμεσα στην αντεπίθεση, είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης καθώς και εκλεκτοί του συνάδελφοι τηλεμάγειρες και διάσημοι σεφ, προσπαθώντας όχι μόνο να βγουν από πάνω, αλλά και να στείλουν σαφές μήνυμα πως θα διασύρουν και θα εκδικηθούν οποιονδήποτε τολμήσει να μιμηθεί το παράδειγμα του νεαρού που βρήκε το θάρρος να προχωρήσει στην καταγγελία.

Ανακοίνωση για τα 74 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι



Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 74 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, αναφέρονται τα εξής:

«Συμπληρώνονται φέτος 74 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, το οποίο στέρησε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και σε χιλιάδες άλλους τα επόμενα χρόνια, λόγω των συνεπειών της ραδιενέργειας.

Η ρίψη των ατομικών βομβών το 1945, στη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε με τη λήξη του Β’ παγκόσμιου Πολέμου είχε ως πραγματικό στόχο τον εκφοβισμό των λαών, αλλά και της Σοβιετικής Ένωσης, του ανερχόμενου τότε σοσιαλιστικού συστήματος και κομμουνιστικού κινήματος.

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»


Από το γήπεδο Ζωγράφου το 1975 ξεκινά ο θεσμός των Φεστιβάλ (ΦΩΤΟ)

 


Το 1975 το ταξίδι του θεσμού του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» ξεκινά... 

To 1o Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έγινε στις 19 - 21 Σεπτέμβρη 1975 στο γήπεδο Ζωγράφου. Οι εκδηλώσεις του ήταν αφιερωμένες στην 7χρονη δράση της ΚΝΕ και τα 7 χρόνια από την έκδοση του πρώτου -παράνομου- φύλλου του «Οδηγητή». Έτσι προέκυψε και η ονομασία του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένη στον «Οδηγητή», η δεύτερη στη διεθνιστική αλληλεγγύη και η τρίτη μέρα στα 7 χρόνια της ΚΝΕ και το Α’ Συνέδριό της. Το Πρόγραμμά του περιελάμβανε κινηματογραφικές προβολές, θέατρο, συναυλίες, συζητήσεις, εκθέσεις κ.ά., ενώ στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και αντιπροσωπείες οργανώσεων νεολαίας από 6 χώρες καθώς και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ).

Ενας μήνας μετά...




Ακριβώς σαν σήμερα, πριν από έναν μήνα, ολοκληρωνόταν η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη.

Ποιος δεν θυμάται την πόλωση και τις αλληλοκατηγορίες, την αντιπαράθεση και τα ψευτοδιλήμματα ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, για το ποιος είναι ικανότερος να κυβερνήσει;

Ποιος δεν θυμάται τον καβγά για το αν η ανάπτυξη θα είναι «βιώσιμη» ή «δίκαιη», για το αν θα υπάρξει «πολιτική αλλαγή» ή «οπισθοδρόμηση», αν θα υπερισχύσει η «πρόοδος» έναντι της «συντήρησης», αν τα άλλα κόμματα - «δορυφόροι» θα συνταχθούν μετεκλογικά με τον έναν ή τον άλλον πόλο;

Σήμερα, τέσσερις μόλις βδομάδες μετά τις εκλογές, οι υψηλοί τόνοι «πήγαν περίπατο» και οι κάλπικες διαχωριστικές γραμμές μπήκαν στο πατάρι...

Προανάκρουσμα της νέας επίθεσης στο Ασφαλιστικό




Με αλλεπάλληλες δηλώσεις του υπουργού Εργασίας και άλλων κυβερνητικών στελεχών, καθώς και μπαράζ δημοσιευμάτων στον αστικό Τύπο, συντηρείται επίμονα η συζήτηση περί «χρυσών συντάξεων» και «χρυσών εφάπαξ», για το αν ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός ή όχι, για το τι θα γίνει με τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, για την «τρύπα» που ενδέχεται αυτές να δημιουργήσουν στα δημοσιονομικά κ.ο.κ.

Ολη αυτή η φιλολογία, βέβαια, ούτε τυχαία είναι ούτε και καινούργια. Κατ' αναλογία θυμίζει παλαιότερες συζητήσεις περί «συντάξεων μαϊμού», περί «βιωσιμότητας» των ασφαλιστικών ταμείων. Θυμίζει ακόμα τον προκλητικότατο ισχυρισμό του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, που το 2013 - και τότε ως υπουργός Εργασίας - είχε ισχυριστεί ότι «το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις».

Ο λαός ωστόσο έχει πλούσια πείρα: Κάθε φορά που σηκώνεται τέτοιος κουρνιαχτός, στην πραγματικότητα αυτό που θέλουν να κρύψουν είναι τα νέα χτυπήματα στα απομεινάρια της Κοινωνικής Ασφάλισης. Τα ίδια που κάνει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ για να καμουφλάρει την προωθούμενη παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης, τα έκανε προηγουμένως ο ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσει το νόμο - λαιμητόμο που... «έβαλε τάξη στα Ταμεία και ενιαίους κανόνες για όλους», τα ίδια ακριβώς έκαναν παλιότερα και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Κάθε κυβέρνηση του κεφαλαίου έρχεται να συνεχίσει το αντιασφαλιστικό έργο της προηγούμενης...

Ανεξίτηλα σύμβολα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας


Την 1η Μάη 1945 η Κόκκινη Σημαία υψώθηκε στη γερμανική Βουλή (Ράιχσταγκ). Τη νύχτα της 8ης προς 9η Μάη η Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων, ενώ και η Ιαπωνία ετοιμαζόταν να υπογράψει ανάλογη συνθήκη. Η Σοβιετική Ενωση από το Μάη του 1945 είχε αρχίσει να μεταφέρει με τον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις στην Απω Ανατολή, για να συμμετάσχει στην τελική επίθεση.
 Το άμεσο τέλος του πολέμου είχε ήδη διαφανεί όταν ο Στάλιν στη Διάσκεψη του Πότσνταμ διαβεβαίωσε τον Τρούμαν ότι η ΕΣΣΔ θα τηρούσε την υπόσχεση που είχε δώσει κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης της Γιάλτας (Φλεβάρης 1945) να συμβάλει με τις δυνάμεις της στον πόλεμο του Ειρηνικού πριν περάσουν τρεις μήνες από τη λήξη των εχθροπραξιών στην Ευρώπη. Και πράγματι, η ΕΣΣΔ κήρυξε τον πόλεμο στην Ιαπωνία και στρατεύματά της εισέβαλαν στη Μαντζουρία και στην Κορέα.

Η ιαπωνική ηγεσία, μην έχοντας κανένα περιθώριο διπλωματικού ή στρατιωτικού ελιγμού, πιεζόμενη από τεράστιες σε μέγεθος στρατιωτικές δυνάμεις σε όλα τα μέτωπα, ήταν έτοιμη για άμεση συνθηκολόγηση. Μάλιστα, μερίδα της πολιτικής ηγεσίας της Ιαπωνίας, μαζί και ο αυτοκράτορας Χιροχίτο, είχαν εκδηλώσει την επιθυμία για εκεχειρία και την παράδοση της χώρας τους, από τον Απρίλη ακόμα του 1945.