Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Οι καλοί οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται

 

Οι καλοί οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται. Την ώρα λοιπόν που ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση για την εμπρηστική πολιτική της κυβέρνησης, που πρόσθεσε άλλα 100.000 καμένα στρέμματα στον απολογισμό της καταστροφής, μαζί με 100 επιπλέον σπίτια και δυο νεκρούς, οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δήλωναν πως δεν είναι ώρα να αποδοθούν ευθύνες και πως αυτό θα γίνει «στην ώρα του»! Πότε δηλαδή; Οταν φτάσει η επόμενη φωτιά στο κέντρο της Αθήνας;

Δεν είναι βέβαια τυχαία η στάση τους, που θυμίζει το «θα λογαριαστούμε μετά» του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο της πανδημίας. Τότε που ζητούσε υπουργό Υγείας «κοινής αποδοχής» με την κυβέρνηση της ΝΔ, όχι για να διαχειριστεί το σύστημα την πανδημία και την κρίση, αλλά τη λαϊκή οργή που φούντωνε. Τι να πουν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για τις πυρκαγιές, όταν έχουν γράψει τις δικές τους μαύρες σελίδες στην καταστροφή του περιβάλλοντος, των δασών, της περιουσίας του λαού; Οταν και η δική τους πολιτική βαρύνεται με τόσα θύματα από πυρκαγιές και άλλες φυσικές καταστροφές; Πώς να αντιπολιτευτούν σήμερα τη δική τους εγκληματική πολιτική;

* * *

Ούτε στις δικαιολογίες, στα προσχήματα και στην αναζήτηση άλλοθι δεν τους ξεχωρίζει κανείς από τη ΝΔ! Μια μικρή αναδρομή αρκεί για να διακρίνει κανείς τις ίδιες «πιπίλες» που χρησιμοποιούν μετά από κάθε καταστροφή.

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η εγκατάλειψη και η έλλειψη αντιπυρικών μέτρων «έβαλαν» τη φωτιά Ανακοίνωση της ΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ

 

Ανακοίνωση για την πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Δευτέρας σε εγκαταλελειμμένο κτίριο εντός του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, στην Πολίχνη του δήμου Παύλου Μελά, εξέδωσε η ΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, κλιμάκιο της οποίας είχε βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο σημείο με επικεφαλής τον Γραμματέα της, Γρηγόρη Κλιγκόπουλο.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «η πυρκαγιά στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής εγκατάλειψης του χώρου στη μοίρα του και της παντελούς έλλειψης μέτρων αντιπυρικής προστασίας σε έναν από τους λίγους χώρους πρασίνου στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Είναι η 2η πυρκαγιά που ξεσπάει στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, αφού αντίστοιχη πυρκαγιά είχαμε και το 2021, πάλι από φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο.

Οι ευθύνες και για τη χτεσινή πυρκαγιά είναι γνωστές και τις έχουν αναδείξει με τις παρεμβάσεις τους όλα τα προηγούμενα χρόνια οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στη Βουλή, στην Περιφέρεια και στον δήμο Παύλου Μελά. Για τη χτεσινή πυρκαγιά δεν ευθύνονται ούτε τα "ακραία καιρικά φαινόμενα", ούτε "η κλιματική αλλαγή", ούτε η "παρατεταμένη ξηρασία". Και είναι πρόκληση να τα επικαλούνται, όταν όλα αυτά ήταν γνωστά στον κρατικό μηχανισμό, ο οποίος και δεν πήρε κανένα μέτρο πέρα από ευχολόγια "μην τύχει και ξεσπάσει πυρκαγιά".

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Συνεχίζεται αμείωτη η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού

 

Ασταμάτητα συνεχίζεται η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Οι επιδρομές του ισραηλινού στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας, που σημειώθηκαν κυρίως σε νότια και κεντρική Λωρίδα της Γάζας ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 39.965 και των τραυματιών σε 92.294.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 36 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 54 τραυματίστηκαν, από τις επιθέσεις του κράτους δολοφόνου. Ανάμεσα στους νεκρούς, είναι και τα δύο δίδυμα μωράκια που σκοτώθηκαν από χτύπημα ισραηλινού drone στο σπίτι τους την ώρα που ο πατέρας τους είχε πάει να βγάλει τα πιστοποιητικά γεννήσεως τους...

Ο πατέρας των διδύμων κρατά τα πιστοποιητικά γεννήσεως που έβγαλε την ώρα που βομβαρδιζόταν το σπίτι του από το κράτος δολοφόνο
Ο πατέρας των διδύμων κρατά τα πιστοποιητικά γεννήσεως που έβγαλε την ώρα που βομβαρδιζόταν το σπίτι του από το κράτος δολοφόνο

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ξεδιάντροπες δικαιολογίες και χρεοκοπημένα άλλοθι

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Σύσκεψη με αντικείμενο την επόμενη μέρα από τη νέα καταστροφή που έπληξε τον λαό της Αττικής έγινε χτες το απόγευμα στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, υπό την προεδρία του Κυρ. Μητσοτάκη και με συμμετοχή υπουργών, υφυπουργών, του περιφερειάρχη Αττικής και υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά πληροφορίες συζήτησαν για την κατάσταση και κατόπιν διέχεαν ότι τα κτίρια που υπέστησαν ζημιές (σπίτια, επιχειρήσεις, αγροικίες, αποθήκες κ.λπ.) είναι λιγότερα από 100, όπως και ότι από την καμένη έκταση λιγότερο από 10% ήταν δάσος!

Ο, δε, Μητσοτάκης φέρεται να εμφανίστηκε ...ικανοποιημένος και να μίλησε για «σημαντική προσπάθεια που έγινε στο πεδίο» και για «βελτιωμένο συντονισμό» μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών, προσθέτοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε να γίνει αποδόμηση της σημαντικής προσπάθειας που έχει γίνει και στην Πολιτική Προστασία». «Προσπαθούμε κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι με τις συνθήκες ολοένα και δυσκολότερες», φέρεται να πρόσθεσε, προκαλώντας εύλογα την απορία τι παραπάνω θα καιγόταν δηλαδή αν δεν τα είχαν καταφέρει τόσο ...καλά όσο ισχυρίζονται.

ΔΕΗ Εκτίναξη των κερδών ενώ ο λαός υποφέρει από τους υπέρογκους λογαριασμούς

 

 

Εκτίναξη των κερδών της μέσα σε ένα εξάμηνο, καταγράφει η ΔΕΗ φθάνοντας τα 228 εκατ. ευρώ από 84 εκατ. ευρώ πέρυσι και των λειτουργικών κερδών στα 927 εκατ. με αύξηση 57%, την ώρα που ο λαός υποφέρει και στενάζει για την πληρωμή των πανάκριβων τιμολογίων ρεύματος. 

Μάλιστα, η διοίκηση της ιδιωτικοποιημένης εταιρείας αναφέρει πως «οι επενδύσεις σε “πράσινα” έργα, καθώς και σε έργα διανομής και ψηφιοποίησης συνέχισαν την αυξητική τους πορεία», αποδεικνύοντας ότι η διαβόητη «πράσινη μετάβαση» ωφελεί τους μονοπωλιακούς ομίλους και μόνο ενώ δεν επέφερε καμία μείωση της τιμής του ρεύματος, όπως ισχυρίζονταν, κοροϊδεύοντας τον λαό, όλα τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου.

Τα εντυπωσιακά κέρδη εξαμήνου, συνοδεύουν μια νέα μεγάλη εξαγορά στη Ρουμανία και η ένταξη στον δείκτη βιώσιμης ανάπτυξης του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, κινήσεις στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας που επιφέρει αμύθητα κέρδη στους μονοπωλιακούς ομίλους.