Γράφει ο Νίκος Μόττας //
Στις διπλές κάλπες του Μάη (δημοτικές/περιφερειακές και ευρωεκλογές), όσο και στις βουλευτικές εκλογές όποτε κι’ αν αυτές γίνουν, τα κριτήρια ψήφου πρέπει να είναι ενιαία. Όπως ενιαία είναι και η πολιτική που υλοποιείται από κόμματα και παρατάξεις σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής, από την κυβέρνηση μέχρι την τοπική διοίκηση. 

Έπειτα από δέκα χρόνια συνεχούς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, τέσσερα μνημόνια, τέσσερις διαδοχικές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), εκατοντάδες αντιλαϊκούς-αντεργατικούς νόμους, δεν υπάρχει χώρος για αυταπάτες και δικαιολογίες. Η πολιτική της αστικής διαχείρισης δοκιμάστηκε – τόσο απ’ τα δεξιά, όσο και απ’ τα αριστερά- και τα αποτελέσματα τα βίωσαν και τα βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, οι συνταξιούχοι, η συντριπτική πλειοψηφία του λαού. 

Όσοι ένιωσαν και νιώθουν στο πετσί τους την βαθιά αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μπορούν να αντιληφθούν το προφανές: Πως ακόμη κι’ αν δεν συμφωνούν σε όλα με τις θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ, ακόμη κι’ αν διατηρούν τις όποιες επιφυλάξεις και διαφωνίες τους με την κομμουνιστική ιδεολογία, είναι αναμφίβολα προς το συμφέρον τους η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές.