Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Επιστρέφει ο φασισμός στην Ευρώπη;

Επιστρέφει ο φασισμός στην Ευρώπη;


φασισμός Ευρώπη

Ο γνωστός συγγραφέας Ταρίκ Αλί και ο καθηγητής Τζιμ Γούλφρεϊς παρουσίασαν μια ακτινογραφία της άκρας δεξιάς και του «νέου φασισμού»
                                  
Ο φασισμός αναπτύσσεται όταν το κράτος φοβάται ότι η Αριστερά μπορεί να διεκδικήσει την εξουσία.
Ταρίκ Αλί

Ήταν ο Τσόρτσιλ λάτρης του Χίτλερ και του Μουσολίνι; Έχει ευθύνες το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα; Υπάρχει κάποιος συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα νεοναζιστικά κινήματα της Ουκρανίας και τις δυνάμεις που επιχειρούν να ανατρέψουν την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Βενεζουέλας;
Μια συζήτηση που επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα κινδυνεύει, θεωρητικά, να οδηγηθεί στο απόλυτο χάος. Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της σχολής SOAS του πανεπιστημίου του Λονδίνου, όμως, ο Ταρίκ Αλί και ο Τζιμ Γούλφρεϊς, καθηγητής ευρωπαϊκής πολιτικής στο πανεπιστήμιο του King’s κατάφεραν να συνδυάσουν εικόνες από το παρελθόν και το μέλλον για να περιγράψουν την πορεία και τις προοπτικές ανόδου ενός νέου φασισμού στην Ευρώπη.

Κόκα Κόλα(3Ε) Θεσ/νίκη.Π​έντε μήνες απεργία. Πώς μπορούμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας;



                                          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ:
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ.
 Τετάρτη 5/3/2014, στις 8μ.μ., στο ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου (Ιωάν. Καποδίστριας)
Συνδιοργάνωση: Πρωτοβουλία Κατοίκων Ωραιοκάστρου,  Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο Ωραιοκάστρου.
 
 

Ηλεκτρονικές κατασχέσεις στέλνει η Εφορία

Τις  ηλεκτρονικές κατασχέσεις στέλνει από την Τρίτη 4/3 η Εφορία προς τις τράπεζες, σε εφαρμογή των μέτρων της αναγκαστικής είσπραξης οφειλών.
Η ηλεκτρονική κατάσχεση αφορά μόνο λογαριασμούς καταθέσεων που τηρούνται από τους οφειλέτες του Δημοσίου στις τράπεζες. Επειδή ο λογαριασμός μισθοδοσίας δεν κατάσχεται μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ, την αποκλειστική ευθύνη, αν θα κατασχεθεί, την φέρει η τράπεζα και όχι η ΔΟΥ.
Οι αρμόδιοι εξηγούν πως πρόκειται για ένα μέτρο «που θα αποδώσει σε βάρος των οφειλετών που δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, αλλά έχουν καταθέσεις στις τράπεζες».
Σε ότι έχει να κάνει τον χρονικό ορίζοντα και την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας, αφού ετοιμαστεί το ηλεκτρονικό κατασχετήριο στη Δ.Ο.Υ., μέσα από μια πρότυπη φόρμα που αλλάζουν μόνο τα στοιχεία του οφειλέτη και το ποσό της οφειλής, με την  ψηφιακή υπογραφή του Εφόρου το κατασχετήριο  αποστέλλεται ηλεκτρονικά μέσα σε 50 δευτερόλεπτα στο σύστημα Τειρεσία, που αυτόματα το μεταβιβάζει σε όλες τις τράπεζες.
Αμέσως "μπλοκάρονται" όλοι οι λογαριασμοί του οφειλέτη και η Τράπεζα είναι υποχρεωμένη να συντάξει άμεσα θετική δήλωση (αν βρεθούν χρήματα στο λογαριασμό) ή αρνητική δήλωση (αν δεν βρεθούν) και μέσα σε 8 μέρες να καταθέσει το προϊόν της κατάσχεσης στη Δ.Ο.Υ. μέσω λογαριασμού που αναγράφεται στο κατασχετήριο και φέρει το χαρακτηριστικό Τ.Ο.Κ. (Ταυτότητα Οφειλής Κατάσχεσης).
Όσο για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, από τη στιγμή που έχει το στοιχείο του απόλυτου αιφνιδιασμού, σίγουρα είναι αποτελεσματικό.
Διότι με το χειρόγραφο κατασχετήριο, επειδή μεσολαβούσε αρκετός χρόνος από την σύνταξή του μέχρι την παράδοση στην Τράπεζα, σίγουρα υπήρχαν διαρροές και ο οφειλέτης του Δημοσίου, μπορούσε να κάνει ανάληψη χρημάτων πριν αλλά και όταν ακόμα έφθανε το κατασχετήριο στην Τράπεζά του.
πηγή: sofokleousin.gr

Η εφορία τού άρπαξε τον πρώτο μισθό

Σύλληψη χρυσαυγίτη γιατρού στην Θεσσαλονίκη για παράβαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων



Είχε αναρτήσει έξω από την πόρτα του ιατρείου του πινακίδα στη γερμανική γλώσσα η οποία ανέφερε ότι οι «Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι». Σε έρευνα, εξάλλου, που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τρία μεταλλικά ξιφίδια, δύο εκ των οποίων φέρουν ναζιστικά σύμβολα 12 μαχαίρια, 64 φαρμακευτικά δισκία, τα οποία στερούνταν της απαραίτητης ιατρικής συνταγής, μία σημαία με ναζιστικά σύμβολα, έντυπο υλικό με περιεχόμενο σχετικό με τη Χρυσή Αυγή, τη δικτατορία και τον Αδόλφο Χίτλερ καθώς και δύο φωτογραφίες του.


Όλα αυτά αφορούν έναν 57χρονο νευρολόγο, ο οποίος συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί φυλετικών διακρίσεων, περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Το Κουτί της Πανδώρας μέσω Οικοδόμος