Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Ξετσιπωσιά


Την περασμένη βδομάδα, από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε σε αντιμετώπιση των «γενεσιουργών αιτιών» της προσφυγιάς, εννοώντας τον πόλεμο και τη φτώχεια... Πέρα από το γεγονός ότι η ΕΕ, στην οποία απευθύνθηκε, κάνει από τη φύση της το ακριβώς αντίθετο, πάει πολύ ο πρωθυπουργός να κηρύττει κατά των πολέμων, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναβαθμίζει τη συμμετοχή της χώρας σε όλες τις «γενεσιουργούς αιτίες» του προσφυγικού δράματος, δηλαδή τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους ανταγωνιστικούς σχεδιασμούς για λογαριασμό των μονοπωλίων, που κρατούν αναμμένο το φιτίλι του πολέμου στη γειτονιά μας και ευρύτερα. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας; Την προετοιμασία στον Αραξο για τη «φιλοξενία» όπλων ειδικού «σκοπού» από το ΝΑΤΟ, που σουλατσάρει στο Αιγαίο, ύστερα από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης; Τα χαριεντίσματα και τις συμφωνίες Τραμπ - Τσίπρα; Την άμεση εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ΝΑΤΟικές αποστολές ανά τον κόσμο; Τη συμμετοχή της στις αποφάσεις που εντείνουν τη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ; Από τη μία λοιπόν η κυβέρνηση, στηρίζοντας τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, συμβάλλει στον ξεριζωμό χιλιάδων από τις πατρίδες τους, συμμετέχει στην εξαθλίωση των προσφύγων, με τον διπλό εγκλωβισμό, και από πάνω μοιράζει ανέξοδα ευχές για να σταματήσει ο πόλεμος. Το επόμενο που θα τη δούμε να κάνει είναι να καπνίζει καμιά ...πίπα της ειρήνης, μήπως και σταματήσουν οι προσφυγικές ροές. Για τέτοια εξαχρείωση και ξετσιπωσιά μιλάμε!

ΚΝΕ και ΠΑΜΕ για τα εφάρπαξ άδωρα των Άχτσιων λακέδων του κεφαλαίου σε 97.268 άνεργους νέους, από τους 947.907 εγγεγραμμένους!


 
Η ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κοροϊδεύει κατάμουτρα τη νεολαία
Την κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέναντι στη νεολαία καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή την ανακοίνωση έκτακτου επιδόματος (βλέπε στο τέλος) σε άνεργους νέους. 
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει τα εξής: 
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κοροϊδεύει κατάμουτρα τη νεολαία. Αφού έχει υποθηκεύσει τη ζωή και το μέλλον των νέων, έχοντας ψηφίσει αντιλαϊκά μέτρα που φτάνουν μέχρι το 2060, αφού της στερεί τη ζωή με δικαιώματα συνεχίζοντας στο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το "έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης" παριστάνει τον φίλο των νέων ανέργων.

0,88Χ25 πόσο κάνει; Από την Ευκλείδεια γεωμετρία στην ευκλείδεια αριθμητική



Παφιλης: Μόλις στα 0,88 ευρώ η αύξηση του κατώτατου μισθού στην Πορτογαλία.

Τσακαλωτος: Δε σας πληροφόρησαν καλά, από 508 πήγε στα 530!


Παφιλης: 0,88 × 25 πόσο κάνει;


Το πρόβλημα ωστόσο δεν είναι τα Ευκλείδεια μαθηματικά. Είναι τα μαθηματικά της κυβέρνησης και το αξίωμά της για ένα “σοσιαλιστικό” καπιταλισμό.



Δεν ξέρουμε αν είναι ο Παφίλης που κομπλάρει τον Τσακαλώτο ή αντιστρόφως, ο Τσακαλώτος που εμπνέει τον Παφίλη, αλλά η μεταξύ τους “χημεία” είναι αδιαμφισβήτητη και υπάρχουν μια σειρά περιστατικά ως αποδείξεις.

Κοροϊδία για τους άνεργους νέους



Πρόκληση και θράσος. Μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν οι ανακοινώσεις της υπουργού Εργασίας για το φιλοδώρημα των 400 ευρώ εφάπαξ, που θα πάρουν κάποιοι από τους άνεργους νέους παραμονή Χριστουγέννων. Η κυβέρνηση διαφημίζει τη συγκεκριμένη παροχή ως απόδειξη της «κοινωνικής» της πολιτικής και αποτέλεσμα της «δίκαιης» τάχα ανάπτυξης, όταν με τη βαθιά ταξική πολιτική της, στηρίζει την ανάπτυξη για λογαριασμό του κεφαλαίου που έχει καταδικάσει τους νέους στην ανεργία και την υποαπασχόληση. Για παράδειγμα, η ανεργία των νέων 15 έως 24 ετών βρισκόταν στο 39,5% τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, επαληθεύοντας ότι στο σάπιο σύστημα, που ζει και αναπνέει για τα κέρδη των καπιταλιστών, η ανεργία θα είναι μόνιμος βραχνάς για την εργατική τάξη, πόσο μάλλον για τους νέους και τις νέες. Αυτό το σύστημα υπερασπίζεται και υπηρετεί με την πολιτική της η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες. Γι' αυτήν την «ανάπτυξη» παίρνει αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα, που χτυπούν με ιδιαίτερη αγριότητα τους νέους. Πάει πολύ λοιπόν, μετά απ' όλα αυτά, να εμφανίζεται ως «προστάτης» της νεολαίας και να φοράει παραμονή των εορτών τη μάσκα του Αη Βασίλη, για να κοροϊδέψει τους ανέργους.