Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Προσπάθεια τρομοκρατίας και φίμωσης του κινήματος από την αστυνομία

 

 

Το πρόστιμο των 3 χιλιάδων ευρώ επέβαλε η αστυνομία στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου στον Έβρο, για συμβολική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Νοέμβρη, σε μια ακόμα προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης του κινήματος. 

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής, ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου προχώρησε στη συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας που είχε προαναγγείλει ήδη από την Τετάρτη,  μπροστά από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια, αντιδρώντας στην απόφαση κλεισίματος του υποκαταστήματος και την πολιτική ερημοποίησης της περιοχής.

Δυνάμεις της αστυνομίας βρέθηκαν στο χώρο και απαίτησαν από τα μέλη του συλλόγου να μαζέψουν το πανό τους, γιατί, όπως τους είπαν, «απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις». Όταν ο πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου εξήγησαν πως πρόκειται για συμβολική διαμαρτυρία και αρνήθηκαν να απομακρύνουν το πανό τους, οι αστυνομικοί έφυγαν και απείλησαν πως θα «ακολουθήσουν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

Στις 26 Νοέμβρη κάνουμε lockdown στη βάρβαρη πολιτική τους!


Λίγες μέρες έμειναν μέχρι την Πέμπτη, που εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα δίνουν μια από τις πιο κρίσιμες απεργιακές μάχες των τελευταίων ετών, αφού ο λαός διανύει μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη ζωή και τα δικαιώματά του. Και οι μέρες που απομένουν είναι μέρες δράσης, μέρες προσωπικής και συλλογικής ευθύνης, προκειμένου να είναι επιτυχημένη αυτή η απεργία, να αποτελέσει πραγματικά βήμα αγωνιστικής ανάτασης και κλιμάκωσης, που θα σημαδέψει την εργατική - λαϊκή πάλη για τους επόμενους μήνες.

Είναι μέρες που κρίνονται πολλά περισσότερα από όσα σε άλλους αντίστοιχους απεργιακούς σταθμούς, αφού η πανδημία εξελίσσεται σε ένα τραγικό «σπιράλ» για τον λαό με ευθύνη κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας. Και αυτή η τραγωδία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από τη μέγιστη δράση του λαϊκού παράγοντα, μόνο αν χιλιάδες εργαζόμενοι περάσουν στην όχθη του οργανωμένου συλλογικού αγώνα, για άμεσα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Αυτή είναι η ουσιαστική ατομική ευθύνη σήμερα, η ενίσχυση της συλλογικής πάλης και διεκδίκησης. Αλλωστε, το οργανωμένο εργατικό κίνημα απέδειξε ξανά τις τελευταίες μέρες, με ξεχωριστό σταθμό την αγωνιστική επέτειο του Πολυτεχνείου, ότι σε αντίθεση με το κράτος και την κυβέρνηση μπορεί να τηρήσει ουσιαστικά υγειονομικά πρωτόκολλα, ταυτόχρονα με την οργάνωση της διεκδίκησης.

Η απεργία της Πέμπτης 26 Νοέμβρη δεν είναι μια μάχη σε «κενό αέρος». Αποτελεί τον επόμενο «κρίκο» μιας σειράς αγωνιστικών πρωτοβουλιών, μέσα από τις οποίες ξεκαθαρίστηκε ότι ο λαός δεν σωπαίνει όπως θα ήθελαν η κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία. Πάμε λοιπόν στην απεργία μετά τις μέρες δράσης για την Υγεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και με εφόδιο το κουράγιο που πήραμε από τις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας στις 17 Νοέμβρη.

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2021


Νέοι μποναμάδες στο κεφάλαιο, ο λογαριασμός στο λαό
 
 
Η επέκταση των μέτρων στήριξης του εγχώριου κεφαλαίου σε συνθήκες κρίσης και έντονης αβεβαιότητας, οι εκταμιεύσεις από το «Ταμείο Ανάκαμψης» της ΕΕ, πλάι σε αυτές που ήδη προβλέπονται για τους επιχειρηματικούς ομίλους, σε συνδυασμό με τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και παρεμβάσεις, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή.

Την ίδια ώρα, στο αντιλαϊκό κάδρο προβάλλουν η διόγκωση του κρατικού χρέους και η νέα φουρνιά με τα ελλείμματα, τα οποία έρχονται να χρηματοδοτήσουν τις αυξημένες ανάγκες στην προοπτική ανάκαμψης του κεφαλαίου, με μόνιμη επωδό βέβαια την πάγια φοροληστεία απέναντι στο λαό και την αποψίλωση των κονδυλίων που αφορούν στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

Οι βασικές προβλέψεις

Σε αυτό το περιβάλλον, η εκτίμηση για το ρυθμό βύθισης του ΑΕΠ για το 2020 ανεβαίνει στο 10,5% (από 7,5% στο προσχέδιο) ενώ η πρόβλεψη για ανάκαμψη το 2021 περιορίζεται στο 4,8% (από 7,5%). Σε ονομαστικούς όρους το ΑΕΠ του 2021 αναμένεται στα 171,9 δισ. ευρώ από 162,8 δισ. το 2020 και βέβαια με μεγάλη υστέρηση σε σχέση με τα 183,4 δισ. το 2019.

Το μαύρο - άσπρο από τον πρωθυπουργό για το σύστημα Υγείας

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Να αξιοποιήσει πολιτικά τη μετάβαση εθελοντριών νοσηλευτριών που μετέβησαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, επιχείρησε εκ νέου η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να καλύψει τις εγκληματικές της ευθύνες για το γεγονός πως δεν προχωρά σε προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κι ενώ τα νοσοκομεία έχουν φθάσει στο χείλος του γκρεμού.

Σε τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με εθελόντριες νοσηλεύτριες που μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη χθες, ο πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία να διαφημίσει εκ νέου τις προσλήψεις που έκανε η κυβέρνηση, οι οποίες πάντως είναι σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στις ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω κορονοϊού, αλλά και μπροστά στα 30.000 κενά που υπήρχαν στα νοσοκομεία, προ πανδημίας.

«Εύχομαι» αν είναι να νοσήσετε, να είναι από COVID μόνο...

 

Πηγή: Eurokinissi

 

*Του Άγγελου Νικολάου

Δεν θα σας πω ένα παραμύθι για να σας κοιμίσω, αλλά θα σας παραθέσω ένα γεγονός, μήπως και σας ξυπνήσω.

Πριν από μερικές μέρες η αδελφή κάποιου γνωστού παρουσίασε κάποιο νευρολογικό σύμπτωμα. Την παίρνει και την πηγαίνει σε έναν ιδιώτη νευρολόγο. Αυτός την εξετάζει και ζητά μία αξονική τομογραφία. Την κάνει, ξαναπηγαίνει στο ιατρείο του με την εξέταση και ανήσυχος ο γιατρός της λέει ότι βρέθηκε ένας όγκος στον εγκέφαλο και πρέπει οπωσδήποτε να τη δει νευροχειρουργός και αν μπορεί να τη χειρουργήσει. Κλείνει ραντεβού στο ιατρείο ενός νευροχειρουργού και πηγαίνει να την εξετάσει. Της λέει ότι όντως είναι ένας όγκος που μπορεί να χειρουργηθεί και μάλιστα πρέπει να γίνει η επέμβαση σχετικά σύντομα, γιατί αλλιώς θα πιέσει γειτονικά στοιχεία που θα προκαλέσουν μόνιμες βλάβες ή ακόμη και το θάνατο. Της ανακοινώνει ότι θα της στοιχίσει 10.000 ευρώ.