Σάββατο 6 Μαΐου 2017

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


Πρόγραμμα δράσης ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης



Από την συνέντευξη ΤύπουΑπό την συνέντευξη Τύπου

To πρόγραμμα δράσης για το επόμενο χρονικό διάστημα παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Παρασκευή οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα καλούν τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, στις 7 Μάη, στις 10 π.μ. στη διασταύρωση Ιωλκού με την Ερμού. Θα συμμετάσχουν επίσης στην πανελλαδική απεργία στις 17 Μάη ή όποτε κατατεθούν τα μέτρα στη Βουλή, ενώ θα προχωρήσουν σε περιοδείες και εξορμήσεις ενημέρωσης.

Την Παρασκευή 26 Μάη θα πραγματοποιηθεί Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου στις 11 π.μ. με τη συμμετοχή και των αντιπροσώπων από τη ΣΕΑ, ενώ στις 13 Ιούνη θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Μπαράζ αντιλαϊκών παρεμβάσεων σε βάθος χρόνου


Δεκάδες αντιλαϊκές παρεμβάσεις και δέσμευση όλων των αστικών κομμάτων περιγράφουν πηγές της Ευρωζώνης, ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα για το κεφάλαιο «σε βάθος χρόνου»

«Ψαλίδι» στην πρόβλεψη για το ρυθμό ανάκαμψης του ελληνικού ΑΕΠ το 2017 βάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ ταυτόχρονα υψηλόβαθμος παράγοντας επιβεβαίωσε χτες ότι για το 2018 υπάρχει συμφωνία και για νέα αντιλαϊκά μέτρα, ως προανάκρουσμα βέβαια του νέου πακέτου στο 2% του ΑΕΠ ή πάνω από 3,8 δισ. σε ετήσια βάση, που θα κλιμακωθεί από το 2019.

Ο ίδιος παράγοντας επιβεβαίωσε επίσης το γεγονός ότι η πλευρά του ΔΝΤ έχει ζητήσει από τη Νέα Δημοκρατία, αν γίνει κυβέρνηση, να μην προχωρήσει σε απόσυρση των μέτρων που θα «προνομοθετηθούν», για το οποίο άλλωστε υπάρχει ρητή αναφορά και στα προς υπογραφή «επικαιροποιημένα» μνημόνια.

Ιαπωνία: «Καρόσι», θάνατος από εξαντλητική εργασία

 
 


Ιαπωνία: «Καρόσι», θάνατος από εξαντλητική εργασία



Στις ημέρες μας κυριαρχεί ο απάνθρωπος και στυγνός καπιταλισμός. Δεν κομίζει κανείς κάτι καινούργιο λέγοντάς το. Κι όπως ξέρουμε στο σύστημα της ελεύθερης αγοράς κυριαρχεί η ανεργία. Το δικαίωμα στην εργασία δηλαδή πάει περίπατο.

Όμως στον καπιταλισμό, ανθεί και ένα άλλο φαινόμενο και μάλιστα σε μια ισχυρότατη καπιταλιστική χώρα του, την Ιαπωνία.

Το φαινόμενο «καρόσι», ο θάνατος από εργασιακή υπερκόπωση!

Εμφανίστηκε πριν από αρκετά χρόνια και το υπουργείο υγείας της Ιαπωνίας, αναγνώρισε το «καρόσι» ως κοινωνικό φαινόμενο.

«Λαϊκισμός» και «ρεαλισμός»


Οταν η ΝΔ ήταν στην κυβέρνηση, ως «υπεύθυνη δύναμη» και με «ρεαλισμό», εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για «λαϊκισμό» επειδή «υποσχόταν ψίχουλα για τους πιο αδύναμους». Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τη ΝΔ για «κρεσέντο λαϊκισμού γύρω από το πλεόνασμα», όπως γράφει η χτεσινή «Αυγή» σχολιάζοντας την πρόταση Μητσοτάκη να διαμοιραστεί το 0,5% του πλεονάσματος, όπως προβλέπεται από τα μνημόνια. Ακόμα και οι διατυπώσεις που χρησιμοποιούν, τους κάνουν να μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, αφού η στρατηγική που υπηρετούν είναι κοινή. Γι' αυτό ο «ρεαλισμός» τους, δηλαδή το τσάκισμα του λαού για να ανακάμψει το κεφάλαιο, εναλλάσσεται με το «λαϊκισμό», την προσπάθεια δηλαδή με ανέξοδες υποσχέσεις και ψευτοπαροχές να κρατούν το λαό εγκλωβισμένο σε φρούδες προσδοκίες και προσδεμένο στους στόχους του κεφαλαίου.

Η «μηχανική» της εξαπάτησης
 
«Πλέον περνάμε σε μια νέα φάση του κυβερνητικού έργου, όπου τα πολύ δύσκολα είναι πίσω μας και πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στην κοινωνική ατζέντα, αλλά και στην ανάπτυξη...», δήλωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στον «Flash», για να καλλιεργήσει στο λαό προσμονή για καλύτερες μέρες.