Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ Νεκροί και τραυματίες Παλαιστίνιοι σε καθημερινή βάση από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

 

 

Νεκροί και τραυματίες Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, καταγράφονται σε καθημερινή βάση από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, βομβαρδισμούς και επιθέσεις.

Τουλάχιστον 12 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Χαν Γιούνις στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι οι σοροί 11 ατόμων μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Συγκρότημα Nasser στο Χαν Γιούνις, μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε διάφορα σημεία της πόλης.

Εξάλλου, τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σπιτιού στο κέντρο του Χαν Γιούνις. Ενώ, πέντε άμαχοι, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή με στόχο την περιοχή Mawasi δυτικά του Χαν Γιούνις.

Επίσης, δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν στον βομβαρδισμό της κατοχικής γειτονιάς αλ-Αμούρ στην πόλη αλ Φουχάρι, ανατολικά του Χαν Γιούνις, ενώ ένας πολίτης σκοτώθηκε επίσης από ισραηλινά πυρά ελεύθερου σκοπευτή κοντά σε σχολείο στην πόλη al-Qarara ανατολικά του Khan Yunis.

Τεφαρίκι

 

Το νέο πουλέν των ΜΜΕ στην Ελλάδα είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, Τιμ Γουόλς, τον οποίο παρουσιάζουν ως τον «άσο στο μανίκι» των Δημοκρατικών απέναντι στον «τραμπισμό». Κι ενώ ο ίδιος ανταλλάσσει χαρακτηρισμούς και κατηγορίες με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, αποδεικνύεται ότι ως κυβερνήτης της Μινεσότα είχε άριστη συνεργασία με τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ. Κι όχι όπου κι όπου, αλλά σε ζητήματα που αφορούν την καταστολή του λαού! Οπως προκύπτει από ηχητικό ντοκουμέντο, ο Τραμπ εκθειάζει σε τηλεφωνική επικοινωνία τον Γουόλς επειδή το 2020 ενεργοποίησε την Εθνοφρουρά για να καταστείλει τις μαζικές διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζ. Φλόιντ, χωρίς να χρησιμοποιήσει την ομοσπονδιακή βοήθεια που είχε προσφέρει ο Τραμπ. Ο τότε Πρόεδρος χαρακτηρίζει τον Γουόλς «εξαιρετικό τύπο» και εκφράζει τον θαυμασμό του για την άγρια καταστολή: «Αυτό που συνέβη στη Μινεσότα ήταν φανταστικό. Μπήκαν μέσα και κυριάρχησαν. Και δεν δίστασαν. Συμφωνώ απόλυτα με το πώς χειρίστηκε την κατάσταση». Μάλλον η Χάρις πρόλαβε τον Τραμπ και του πήρε το κελεπούρι μέσα από τα χέρια...

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Μόνο σε σύγκρουση με αυτήν την πολιτική μπορεί ο λαός να πάρει ανάσες ανακούφισης από την ακρίβεια

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Σε σχόλιό του σχετικά με την ακρίβεια, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει τα εξής: 

«Η παρατεταμένη ακρίβεια, οι υπέρογκοι λογαριασμοί ρεύματος και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια “φωτιά”, είναι η άλλη όψη των τεράστιων κερδών των διαφόρων ομίλων και της προκλητικής κυβερνητικής πολιτικής στήριξής τους. Το ίδιο προκλητικά είναι και τα όποια κυβερνητικά μέτρα, που κατά καιρούς ανακοινώνονται ή …αναμένονται από Σεπτέμβρη, όπως και οι προτάσεις των άλλων κομμάτων, γιατί δεν αμφισβητούν ούτε τα κέρδη ούτε φυσικά τα ασφυκτικά πλαίσια της "δημοσιονομικής σταθερότητας".

Μόνο σε σύγκρουση με αυτήν την πολιτική μπορεί ο λαός να πάρει ανάσες ανακούφισης κι αυτό ακριβώς υπηρετούν οι προτάσεις του ΚΚΕ για κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς κατανάλωσης, των ειδικών φόρων σε καύσιμα και ενέργεια, φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις κ.ά.». 

Οι «μαύρες» φυλακές της CIA και οι ισραηλινές κόπιες


Πηγή φωτο: in. gr

Την προηγούμενη βδομάδα δημοσιεύτηκε στον «Guardian» η πρώτη φωτογραφία κρατουμένου από τις λεγόμενες «μαύρες τοποθεσίες» (black sites) της CIA, τις μυστικές και παράνομες φυλακές των Αμερικανών, όπου κρατούνται και βασανίζονται εδώ και χρόνια εκατοντάδες κρατούμενοι του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», χωρίς να έχουν περάσει από δίκη. Πρόκειται για τη φωτογραφία ενός γυμνού άνδρα, του Αμάρ Αλ-Μπαλούτσι. Είναι ένας από τους 5 που κρατούνται στη «μαύρη» φυλακή των Αμερικανών στη στρατιωτική βάση του Γκουαντάναμο, με την «κατηγορία» - δεν έχουν δικαστεί ακόμα - ότι σχεδίασαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Μπαλούτσι συνελήφθη για πρώτη φορά στο Καράτσι του Πακιστάν, τον Απρίλη του 2003, και στη συνέχεια κρατήθηκε κρυφά μεταξύ πέντε «μαύρων τοποθεσιών» από τον Μάη του 2003 έως τον Σεπτέμβρη του 2006. Κατέληξε στο Γκουαντάναμο, χωρίς να έχει καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα.

Μεταξύ 2002 και 2008, τουλάχιστον 119 ακόμα «ύποπτοι» κρατήθηκαν και βασανίστηκαν σε αυτές τις μυστικές φυλακές της CIA σε όλο τον κόσμο, ενώ 39 από αυτούς υποβλήθηκαν σε αυτό που η κυβέρνηση Μπους αποκάλεσε «ενισχυμένες τεχνικές ανάκρισης». Το 2014, κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων, η αμερικανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί τα βασανιστήρια, με τον τότε Πρόεδρο Ομπάμα να ομολογεί ότι «βασανίσαμε μερικούς ανθρώπους». Οι εγκληματικές πρακτικές τους βέβαια δεν άλλαξαν ούτε στο ελάχιστο.