Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΒΙΟΜΕ: Αυτοί - που την χρεοκόπησαν - ζητούν τώρα να αναλάβουν την προσωρινή της διοίκηση

Η διορισμένη σύνδικος της πτωχευμένης μητρικής Φίλκεραμ, Α. Σεμερτζίδου, με αίτηση στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης ζητά ουσιαστικά να επανέλθει η προηγούμενη διοίκηση στο εργοστάσιο
Την αναβολή της δίκης ενάντια στους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ για τις 8 Ιουλίου αποφάσισε σήμερα το δικαστήριο.

Από νωρίς, αλληλέγγυοι βρέθηκαν έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, αν και οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν πως έχει εκτάκτως οριστεί δικάσιμος για την Πέμπτη το πρωί, μόλις χθες το βράδυ.

Σε ανακοίνωση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της Βιο.Με., με τίτλο ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟ.ΜΕ!, που αναρτήθηκε χθες στο blog της, διαβάζουμε:

Με πρωτοφανή ταχύτητα για τα δεδομένα των ελληνικών δικαστηρίων ορίστηκε για αύριο εκτάκτως δικάσιμος για να οριστεί προσωρινή διοίκηση στη Βιο.Με ΑΕ. Η διορισμένη σύνδικος της πτωχευμένης μητρικής Φίλκεραμ Α. Σεμερτζίδου με αίτηση στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης ζητάει ουσιαστικά να επανέλθει η προηγούμενη διοίκηση στο εργοστάσιο.
Η εξωφρενική αυτή πρόταση ζητά από το δικαστήριο να ορίσει στην προσωρινή διοίκηση τη Χριστίνα Φιλίππου, η οποία έχει καταδικαστεί πρωτόδικα 23 και 123 μήνες αντίστοιχα με δύο δικαστικές αποφάσεις , σε φυλάκιση λόγω χρεών προς τους εργαζόμενους!
Ζητάει δηλαδή να αναλάβει διοίκηση αυτή, που εγκατέλειψε την επιχείρηση βουτηγμένη μες στα χρέη και τους εργαζόμενους με απλήρωτα δεδουλευμένα ετών.
Όπως αναφέρεται χωρίς ντροπή στην ίδια αίτηση, ο σκοπός τους είναι να οδηγήσουν την επιχείρηση σε πτώχευση άρα και τους εργαζόμενους σε απόλυση χωρίς αποζημίωση. Είναι σαφές ότι δεν ενδιαφέρονται για τους εργαζομένους τόσο της Βιο.Με όσο και της Φίλκεραμ, αλλά ξεδιάντροπα για το δικό τους πορτοφόλι και μόνο. Η επιδίωξη τους είναι να βρουν πλάγιους τρόπους να αποφύγουν τα χρέη προς τους εργαζόμενους, στο ΙΚΑ, στο δημόσιο και προς τρίτους. Αν η προηγούμενη διοίκηση επανέλθει στο τιμόνι της επιχείρησης, τότε είναι σίγουρο ότι η πρώτη τους επιδίωξη θα είναι να εκδιωχθούν οι αγωνιζόμενοι εργάτες και να εκκενωθεί το εργοστάσιο.
Βλέπουμε για μια ακόμη φορά, πως κρατικοί λειτουργοί δρουν υπέρ των εργοδοτικών συμφερόντων και προσπαθούν να πλήξουν τον ελπιδοφόρο αγώνα της Βιο.Με. Όμως λογαριάζουν χωρίς εμάς. Ο παραδειγματικός αγώνας των εργαζομένων της Βιο.Με, που έχει συγκινήσει και έχει βρει τη συμπαράσταση χιλιάδων ανθρώπων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, θα νικήσει! Το πρόταγμα της αυτοδιαχείρισης στην παραγωγή και της άμεσης δημοκρατίας στη βάση είναι ο μόνος δρόμος για να τσακίσουμε τον εργοδοτικό και δικαστικό αυταρχισμό. Είναι ο μόνος δρόμος να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟ.ΜΕ
ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ Η ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΑΙΤΗΣΗ

Διαβάστε παρακάτω απόσπασμα από την κατάπτυστη αίτηση της συνδίκου, καθώς και τα ονόματα που προτείνονται για προσωρινή διοίκηση!
Τα ονόματα που αναφέρονται στο έγγραφο: Μαρία Φιλίπου, Χριστίνα Φιλίππου, Ιωάννης Γκύλης.

Πληροφορίες: biom-metal.blogspot.gr, alterthess.gr
 
πηγή:  thepressproject.gr

Ψωμί τυρί δεν έχουμε, ραπανάκια για την όρεξη…

Ψωμί τυρί δεν έχουμε, ραπανάκια για την όρεξη…

Wi-Fi έχουμε, λεφτά για εισιτήριο δεν έχουμε!
«Δίκτυο Wi-Fi εγκαταστάθηκε και λειτουργεί σε επτά σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού. Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ μελετά και προγραμματίζει τη σταδιακή επέκταση του δωρεάν δικτύου σε όλους τους σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού καθώς και στις στάσεις του Τραμ, από τις 15 Ιουλίου».
Το μέτρο δεν είναι κακό κι αφού μπορεί να γίνει, ας αξιοποιηθεί από τους ενδιαφερόμενους. Ωστόσο, το πρόβλημα με τις συγκοινωνίες της Αθήνας δεν ήταν και δεν είναι η πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Είναι το εισιτήριο που για μεγάλες ομάδες πληθυσμού, άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους, φοιτητές, αποτελεί δυσβάσταχτο βάρος όταν θέλουν να μετακινηθούν. Ακόμη και για τους εργαζόμενους του μισθού των 580 ευρώ και του μισθού των 400 ευρώ (για νέους έως 25 ετών), το εισιτήριο των 2.80 ευρώ σε καθημερινή βάση είναι ένα υψηλό έξοδο.
Οι παρεμβάσεις των κυβερνώντων, στοχεύουν στον εντυπωσιασμό, και δεν απαντούν στις πραγματικές ανάγκες του λαού και των λαϊκών στρωμάτων. Και η ανάγκη αυτή τη στιγμή, είναι η ανακούφιση του λαού και των ευπαθών ομάδων από τα χαράτσια που καλούνται να πληρώνουν καθημερινά. Ακόμη και για τη μετακίνησή τους για να βρουν δουλειά οι άνεργοι, ή για να πάνε στο γιατρό οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ή για να πάνε στα μαθήματά τους οι φοιτητές και στις δουλειές τους οι εργαζόμενοι.
Γι' αυτό πρέπει να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που θέτει το ταξικό λαϊκό κίνημα για μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50%, δωρεάν μετακίνηση ανέργων, μαθητών, σπουδαστών, ΑμΕΑ, και αύξηση του συγκοινωνιακού έργου με βάση τις ανάγκες του λαού.
 Απο 902 μέσω