Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

-Το Τείχος έπεσε;


Γερμνανός λαϊκός στρατιώτης μπροστά στο τείχος,
εκφράζει την άποψη του για το
καπιταλιστικό καθεστώς
Το δυτικό Βερολίνο προέκυψε λίγο μετά το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου από την ενοποίηση των δυτικών τομέων κατοχής του.

Στις 9 Νοεμβρίου συμπληρώνονται 30 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989 ή του «Τείχους της Ντροπής», όπως το βάφτισε ο τότε δήμαρχος του δυτικού τομέα του Βερολίνου, Βίλλυ Μπραντ, το οποίο από το 1961 χώριζε, όπως μας έμαθαν, τη Γερμανία στα δύο!

Η πτώση του Τείχους ήταν ένα καταλυτικό γεγονός, που επέτρεψε στην Γερμανία να ανασάνει τον καθαρό από κομμουνιστικούς βάκιλους αέρα της επανένωσης, και όλο τον πλανήτη να ανακουφίζεται από το «τέλος της Ιστορίας» με την έννοια της εξελικτικής διαδικασίας και τον θρίαμβο της «ορθότητας της φιλελεύθερης δημοκρατίας». Αυτά τα έγραψε το 1989, αμέσως μετά την πτώση του Τείχους σε ένα άρθρο του στο περιοδικό National Interest και τα επανέλαβε το 1992 στο βιβλίο του με τίτλο «The End of History and the Last Man», ο νεοφιλελεύθερος στοχαστής Francis Fukuyama.

Ούτως ή άλλως, όλες οι «πληροφορίες» παρουσιάζουν τα κράτη της «άλλης» μεριάς του «σιδηρούν παραπετάσματος» ως ολοκληρωτικά, απολυταρχικά υπερ-κράτη, που δρούσαν αρνητικά σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα: δεν επιτρεπόταν αυτό, απαγορευόταν εκείνο, δεν είχαν το άλλο, τρώγανε στα συσσίτια, τους παρακολουθούσαν νυχθημερόν μοχθηροί κατάσκοποι. Χαρακτηριστικό αυτής της προσέγγισης είναι, πως παρουσιάζει τα σοσιαλιστικά κράτη ως ενιαία, μονοκόμματα και στάσιμα.

Μακάρι να ήταν έτσι!

Ανοίξαμε... Ελάτε να σας εξυπηρετήσουμε...


  Πηγή: Eurokinissi

Της Κάλι Καρά

Ανοίξαμε... Ελάτε να σας εξυπηρετήσουμε...

Κάπως έτσι συμπυκνώνονται τα όσα είπε ο πρωθυπουργός της χώρας μας, στο πρόσφατο ταξίδι του, στον πρόεδρο και στους επιχειρηματίες της Κίνας, οι οποίοι μόλις είχαν τραγουδήσει τη Διεθνή (!), πριν καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων!

Στην αποστολή συμμετείχαν περισσότερες από 60 ελληνικές επιχειρήσεις, που εκπροσωπούν δυναμικούς κλάδους της οικονομίας, όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η ναυτιλία και η αγροδιατροφή και προπαγανδίζουν την «ανάπτυξη για όλους»: 

-Πάνω από 1000 μνημονιακοί νόμοι που εγγυώνται τσακισμένους μισθούς, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα, της προηγούμενης κυβέρνησης βρίσκονται σε ισχύ, αφού το «κράτος έχει συνέχεια».

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

 
Εντείνονται οι προετοιμασίες για τα συλλαλητήρια για την Κοινωνική Ασφάλιση
 
Στις 30 Νοέμβρη οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Σε θέση μάχης μπαίνουν συνδικάτα και συνταξιουχικές οργανώσεις για την οργάνωση των κοινών συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα στις 30 Νοέμβρη για την Κοινωνική Ασφάλιση. Με τις κινητοποιήσεις τους απαντούν στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντάς την για λογαριασμό του κεφαλαίου, από εκεί που την έφτασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
 Την πρωτοβουλία για την οργάνωση των κινητοποιήσεων ανέλαβε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη κοινού αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.
 Ανταποκρινόμενο στο κάλεσμά της, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη και απευθυνόμενο σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις τονίζει ότι πρέπει, μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες, να προετοιμάσουν την επιτυχία τους.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στα Προπύλαια στις 10.30 π.μ.
Παράλληλα, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι θα κλιμακώσουν την πάλη με πανσυνταξιουχικό πανελλαδικό συλλαλητήριο και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 14 Δεκέμβρη.