Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΟΙ ''ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ'' ΚΑΙ....Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟ ΤΑ LIDL !!!

 

 
Αν οι Πατρινοί γνώριζαν τι έχουν πληρώσει τόσα χρόνια και που πήγαιναν τα λεφτά τους δεν θα την έβγαζαν καθαρή τόσοι.…νοικοκυραίοι που πέρασαν από το δήμο και μιλούσαν στον κόσμο για ανάπτυξη.
 
Την....''ανάπτυξη'' τη χρυσοπλήρωσαν οι δημότες, αλλά ανάπτυξη δεν είδαν!
 
 
Πριν 15 χρόνια έστησαν το Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) για να εγκατασταθούν, κυρίως, μεσαίες επιχειρήσεις. Έβαλαν μπροστά το δήμο όπου έγινε βασικός μέτοχος. Τότε έλεγαν πως ο ΒΙΟΠΑ θα φέρει μεγάλη ανάπτυξη στην πόλη και, φυσικά, θα ρέει πολύ χρήμα!
Σήμερα, ο ΒΙΟΠΑ ουσιαστικά έχει πτωχεύσει, απειλείται με κατασχέσεις και αντιμετωπίζει πλειστηριασμούς για χρέη 3.500.000 ευρώ.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ


Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή επικίνδυνων σχεδιασμών
 
 
Βασικό θέμα στη ΝΑΤΟική Σύνοδο ο έλεγχος των «κρίσιμων υποδομών» (φωτ. από την αποβίβαση αμερικανικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλη)
Βασικό θέμα στη ΝΑΤΟική Σύνοδο ο έλεγχος των «κρίσιμων υποδομών» (φωτ. από την αποβίβαση αμερικανικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλη)
Με την ελληνική αστική τάξη στην πρώτη γραμμή των ολοένα και πιο επικίνδυνων σχεδιασμών της λυκοσυμμαχίας, κόντρα σε άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, συνήλθε Πέμπτη και Παρασκευή (σε τηλεδιάσκεψη) η Σύνοδος των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με όσα είπε σχετικά, δίνοντας την ατζέντα της Συνόδου, ο γγ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ, οι μετέχοντες εστίασαν σε «ζητήματα - κλειδιά για τη Συμμαχία», συγκεκριμένα: Την «ενίσχυση της αποτροπής και της άμυνάς μας», την «ενίσχυση της ανθεκτικότητας των κοινωνιών μας», τη «δίκαιη κατανομή βαρών» και τις ΝΑΤΟικές αποστολές σε Αφγανιστάν και Ιράκ.

Τονίζοντας ότι η πανδημία της Covid-19 «δεν έχει καταργήσει άλλες προκλήσεις», ο Στόλτενμπεργκ επέμεινε ότι «παραμένει ζωτικής σημασίας να επενδύσουμε στην άμυνά μας». Σε αυτήν τη βάση, έδωσε στη δημοσιότητα τις εκτιμήσεις για τις αμυντικές δαπάνες των κρατών - μελών για το 2020, επισημαίνοντας ότι «θα είναι η έκτη συνεχόμενη χρονιά αυξημένων αμυντικών δαπανών από τους Ευρωπαίους Συμμάχους και τον Καναδά», όπως ζητούν σταθερά οι ΗΠΑ, σε μια «πραγματική αύξηση 4,3%», στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα ότι «περιμένουμε να συνεχιστεί αυτή η τάση».

Οσο «ακραίος» είναι ο φασισμός, άλλο τόσο είναι και το σύστημα που τον γεννά

 

Αν και στη φυλακή, οι φασίστες εγκληματίες δεν έπαψαν να αποτελούν ένα πολύτιμο πολυεργαλείο στα χέρια του συστήματος. Μπορεί τώρα να μην αξιοποιούνται τα τάγματα εφόδου τους για την τρομοκράτηση της εργατικής τάξης, όμως τα προπαγανδιστικά επιτελεία του κεφαλαίου συνεχίζουν να «χτίζουν» τη «θεωρία των δύο άκρων», πάνω στο αποκρουστικό πρόσωπο του φασισμού. Στόχος τους είναι να ρίξουν λάσπη σε αυτό που ονομάζουν «άλλο άκρο»: Στη γνήσια λαϊκή πάλη και τον ριζοσπαστισμό των «από κάτω». Μια προσπάθεια που αντικειμενικά εξωραΐζει τους φασίστες και λειτουργεί ως πλυντήριο για την εγκληματική τους δράση, αφού τους ταυτίζει με ό,τι πιο πρωτοπόρο έχει γεννήσει η ανθρώπινη σκέψη: Την απαλλαγή της ανθρωπότητας από την εκμετάλλευση. Αυτή η προπαγάνδα δίνει αέρα στα πανιά των φασιστών, τους ξεπλένει και τους αποθρασύνει, επομένως αναλαμβάνουν μεγάλες ευθύνες όσοι επιμένουν στην ανιστόρητη ταύτιση φασισμού - κομμουνισμού, όσοι μιλούν για τον «φασισμό» που όπως λένε «δεν έχει χρώμα».

 

Δεν είναι μια παραφωνία

Και τι δεν διαβάσαμε αυτές τις μέρες από τα παπαγαλάκια που λιβανίζουν τη «θεωρία των δύο άκρων». Αφετηρία της προπαγάνδας τους είναι ότι ο φασισμός, επομένως και η ύπαρξη και δράση της ΧΑ, είναι μια «παραφωνία» στην αστική δημοκρατία. Είναι κάτι έξω από τα «όρια» ή κάτι που κινείται στα «άκρα» του συστήματος. Κι επομένως, σύμφωνα με τις αναλύσεις τους, η «εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος» είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει τα «άκρα», όπως έκανε τάχα και με τη δίκη της ΧΑ. Στην ίδια λογική κινούνται και όσοι βαφτίζουν προκλητικά την εγκληματική φασιστοσυμμορία «αντισυστημική δύναμη», στέλνοντας τελικά το μήνυμα ότι «ακραίος» είναι όποιος αμφισβητεί το σύστημα, και ο νοών νοείτω...

ΚΚΕ: Καταψηφίζει τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου (VIDEO)

 

.Πηγή: Eurokinissi

Συνεχίζεται για δεύτερη η μέρα η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπ. Οικονομικών με αφορμή τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα που ξεσπιτώνει χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Από τη συζήτηση είναι εμφανής η προσπάθεια των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ να στήσουν ένα νέο αποπροσανατολιστικό σόου για να κρύψουν τις ευθύνες τους αλλά και τη σύμπλευσή τους συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική και στα πλαίσιά της στην χρόνια επίθεση στη λαϊκή κατοικία και περιουσία.

Η διαδικασία ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής. 

Οι βουλευτές του ΚΚΕ κατήγγειλαν τη στρατηγική σύμπλευση των αστικών πολιτικών κομμάτων και των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και κάλεσαν τον λαό να δώσει τη δική του πρόταση μομφής με ενδυνάμωση του αγώνα και σημαία τις δικές του ανάγκες. 

Η ομιλία της Αλ. Παπαρήγα