Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Οι ιστορικές ρίζες μιας ιστορίας μίσους και εγκλήματος

 
Τις εγκληματικές του προθέσεις και πρακτικές ο ναζισμός τις επικαλύπτει με άφθονη μυθοπλασία. Για τους Γερμανούς ναζί τα ρουνικά σύμβολα ήταν το σεντόνι που σκέπαζε την δυσωδία των σκοτεινών τους πράξεων. Για τους δικούς μας νέο-ναζί, γέννημα της κρίσης, η αρχαιότητα δίνει το άλλοθι. Αγκυλωτοί σταυροί, μαίανδροι, χλαμύδες και περί «κρυπτείας» διηγήσεις, έρχονται να συσκοτίσουν τα πεπραγμένα τους.

Καθώς τελείωνε ο πρώτος παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός πόλεμος, ακριβώς έναν αιώνα πριν τις δικές μας ημέρες, γινόταν προφανές ότι ο κοινωνικός συμβιβασμός, η ταξική συμμαχία που στήριξε τα ισχυρά κράτη της Ευρώπης για έναν σχεδόν αιώνα, είχε πλέον καταρρεύσει. Αναφερόμαστε στη αφύσικη συμμαχία ανάμεσα στην αστική τάξη και στην αριστοκρατία, όπως αυτή διαμορφώθηκε στη διάρκεια του εκρηκτικού –χάρη στην καπιταλιστική απογείωση– δέκατου-ένατου αιώνα. Πραγματικά μετά την Παλινόρθωση του 1815 και τις επαναστάσεις του 1830 και του 1848, το πολιτικό σκηνικό διαμορφώθηκε στη βάση της συνεργασίας δύο κοινωνικών στρωμάτων που είχαν μέχρι θανάτου αναμετρηθεί στον καιρό της Γαλλικής Επανάστασης.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το Eurogroup




Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το Eurogroup αναφέρει: 

«Όπως ήταν αναμενόμενο, το Eurogroup επιβράβευσε την κυβερνητική ικανότητα στην υλοποίηση -και με το παραπάνω- όλων των αντιλαϊκών μέτρων και στόχων και έθεσε τις βάσεις για το νέο γύρο επίθεσης, με επέκταση πλειστηριασμών και ιδιωτικοποιήσεων, επίσπευση της νέας φοροεπιδρομής για να πιαστούν τα "ματωμένα" πλεονάσματα και θωράκιση της ασφυκτικής εποπτείας στο όνομα της "βιωσιμότητας" του χρέους και με στόχο την εξεύρεση χρηματοδότησης για το μεγάλο κεφάλαιο.

Αποδεικνύεται ότι το τέλος των μνημονίων, που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, διαψεύδεται απ’ την πραγματικότητα, αφού όλες οι παλιές και νέες δεσμεύσεις θα ισχύουν για πολλά χρόνια ακόμη».
Δες ακομα

Λαθροχειρία


Τη λαθροχειρία επιστράτευσε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής», προκειμένου να επενδύσει την πολιτική της κυβέρνησης στα Βαλκάνια με «προοδευτικό» μανδύα και να τραβήξει ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές με όσους από εθνικιστικές θέσεις στρώνουν εξίσου «βούτυρο στο ψωμί» των ευρωατλαντικών σχεδίων. Τι ισχυρίστηκε; Οτι «η Αριστερά στο σύνολό της - δηλαδή τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ ή παλιότερα ο Συνασπισμός, όσο και το ΚΚΕ - παιχνίδια με τα λεγόμενα εθνικά θέματα δεν έπαιζε ποτέ. Αλλοι είναι αυτοί που κάνουν τους υπερπατριώτες ή τους εθνικόφρονες, αλλά την κρίσιμη στιγμή ξεπούλησαν το εθνικό συμφέρον». Πάει πολύ να τσουβαλιάζεις τη σταθερή και κρυστάλλινη θέση που είχε και έχει το ΚΚΕ για το θέμα, με αφετηρία τα συμφέροντα των λαών της περιοχής, με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και του προκατόχου του, Συνασπισμού, που το 1992 φιγουράριζε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια με τα γνωστά «όλοι πλην Λακεδαιμονίων», ενώ σήμερα αναδεικνύεται σε ευρωΝΑΤΟικό σημαιοφόρο, με πυξίδα και στις δυο περιπτώσεις το πώς θα υπηρετηθούν πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Αλλά όταν πρόκειται για τα βρώμικα σχέδια της αστικής τάξης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει πουθενά...

ΠΑΤΡΑ : Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ. ΠΩΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΝΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΛΗ !!!



 
Παρέλαβαν μια πόλη ονειρεμένη ☺❤  και δεν άφησαν τίποτε όρθιο σε τρία χρόνια!
Μέχρι και στο δημοτικό θέατρο έβαλαν χέρι…
Θα τρίζουν τα κόκαλα του Τσίλερ ! 
Τι δουλειά έχουν οι κομμουνιστές να παρεμβαίνουν σε μνημεία ;
Πέρασαν τόσες δημοτικές Αρχές και καμία δε διανοήθηκε να προβεί σε εργασίες συντήρησης του θεάτρου παρότι το χρήμα έρεε άφθονο.
Όλοι αυτοί ήταν κορόιδα ; 

Και ήρθαν οι έξυπνοι κομμουνιστές να μας κάνουν τους πολιτισμένους;;

Πίσω από το παραβάν της ονοματολογίας




Ολοένα και περισσότερο η συζήτηση για την ΠΓΔΜ αναδεικνύει τις οικονομικές και γεωπολιτικές προεκτάσεις των διευθετήσεων που προωθούν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στη Βαλκανική. Αυτό είναι, άλλωστε, το υπόβαθρο των ανταγωνισμών με άλλα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα και κράτη, που διεκδικούν χώρο, αγορές και διαύλους για τα δικά τους μονοπώλια. Βασικός στόχος της «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» των Βαλκανίων είναι να αφαιρέσει πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά ερείσματα από τη Ρωσία, που έχει μεγάλα συμφέροντα και διατηρεί ιστορικά στενές σχέσεις με κράτη της Βαλκανικής. Από το κάδρο δεν θα μπορούσε να λείπει και η Κίνα, που χαράσσει μέσα από τα Βαλκάνια ένα κρίσιμο τμήμα του «νέου δρόμου του μεταξιού» προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Διαθέτει μάλιστα τεράστια κεφάλαια στην υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού, με εξαγορές επιχειρήσεων, επενδύσεις σε υποδομές, συμμετοχή σε χρηματοδότηση μεγάλων έργων κ.ά. Μικρότεροι, αλλά όχι αμελητέοι παίχτες, είναι η Τουρκία και ορισμένες χώρες του Κόλπου, που αξιοποιούν το μουσουλμανικό στοιχείο στα κράτη της Βαλκανικής για να κατοχυρώσουν οικονομικά και άλλα συμφέροντα στην περιοχή.