Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την πρωτοβουλία Κακλαμάνη - Δήλωση του Θ. Παφίλη



Την πρωτοβουλία του βουλευτή της ΝΔ και αντιπροέδρου της βουλής Ν. Κακλαμάνη την περασμένη Παρασκευή 9/11, να τηρηθεί ενός λεπτού σιγής για τον 35χρονο Ελληνα υπήκοο Κων. Κατσίφα, αποδοκίμασε κατά πλειοψηφία, η διάσκεψη των προέδρων της βουλής.  

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχετικά με τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, αναφέροντας ότι οι θέσεις του ΚΚΕ είναι γνωστές. Το ΚΚΕ από την αρχή έχει τοποθετηθεί, ζητώντας τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του 35χρονου Έλληνα υπηκόου Κων. Κατσίφα, ενώ έχει επισημάνει την αξιοποίηση αυτού του γεγονότος από εθνικιστικούς κύκλους.

Όσον αφορά τη διαδικασία του ενός λεπτού σιγή την περασμένη Παρασκευή 9 Νοέμβρη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ επισήμανε ότι για τέτοια σοβαρά ζητήματα και ενώ είναι γνωστές οι θέσεις των κομμάτων, θα έπρεπε πριν να είχε γίνει συνεννόηση με τα κόμματα και αυτό δεν έγινε. Υπήρχε σύντομη διαδικασία, τόσο γρήγορη, που κανείς δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Όπως ξεκαθάρισε ήταν λάθος, το ΚΚΕ διαφωνεί και, αν δεν γινόταν τόσο γρήγορα, οι βουλευτές του Κόμματος θα αποχωρούσαν από την αίθουσα.

Ο πρόεδρος της βουλής Ν. Βούτσης συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε ότι η «πολιτική αποτίμηση αυτής της συζήτησης κατατείνει στο ότι ήταν μια πρωτοβουλία που έπρεπε να αποφευχθεί, είναι δεδομένη η λύπη στους οικείους, ωστόσο το συμβάν διερευνάται σε βάθος ακόμη».

902gr

Ο εφιάλτης επιστρέφει σαν “παιχνίδι” – Video-Game στην Ουκρανία με ρόλο Ναζί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης


Ένα καινούργιο βίντεο-παιχνίδι με τίτλο το «Κόστος της Ελευθερίας» δημιούργησε η ουκρανική εταιρεία Alien Games που επιτρέπει στους παίκτες να διαλέγουν τον ρόλο του αξιωματικού του ναζιστικού SS σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης τύπου Άουσβιτς και να αποφασίζει ποιοι κρατούμενοι ντυμένοι με ριγέ πιτζάμες θα σταλούν σε θαλάμους αερίων για «απολύμανση», ποιοι θα βασανίζονται και ποιοι θα εκτελούνται!

Ένα καινούργιο βίντεο-παιχνίδι με τίτλο το «Κόστος της Ελευθερίας» δημιούργησε η ουκρανική εταιρεία Alien Games που επιτρέπει στους παίκτες να διαλέγουν τον ρόλο του αξιωματικού του ναζιστικού SS σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης τύπου Άουσβιτς και να αποφασίζει ποιοι κρατούμενοι ντυμένοι με ριγέ πιτζάμες θα σταλούν σε θαλάμους αερίων για «απολύμανση», ποιοι θα βασανίζονται και ποιοι θα εκτελούνται! Ή εναλλακτικά να πάρουν το ρόλο ενός φυλακισμένου που προσπαθεί να δραπετεύσει!

Σαν ψέματα



1. Οταν, παλαιότερα, περνούσα μπροστά από κάποιο νοσοκομείο και παρατηρούσα, τη νύχτα, τα λιγοστά φωτισμένα δωμάτια υποθέτοντας ότι κάποιος ξενυχτούσε στο προσκεφάλι ενός αρρώστου, ένιωθα ότι ο κόσμος αυτός ήταν ένας άλλος πλανήτης. Οταν, με τη σειρά μου, κατοίκησα κι εγώ σ' αυτόν τον πλανήτη, έβλεπα έξω από το παράθυρο τη ζωή να κυλά σαν αυτή να βρίσκεται σ' έναν άλλο πλανήτη.
 
2. Ο ασθενής ανήκει σε μια μικρή πόλη που αντιμετωπίζει στα ίσα την επικράτεια του θανάτου. Στην πόλη αυτή θα γνωρίσει ανθρώπους με την αληθινή τους μορφή. Εχουν λάβει το μήνυμα, πέρασαν την πρώτη ταραχή και τώρα μαζεύουν τις δυνάμεις τους για τη μάχη. Σε αυτήν τη μάχη, μέσα στο θάλαμο, ο ένας είναι δίπλα στον άλλο, υπάρχει άφθονη παρηγοριά και ο δυνατότερος δίνει δύναμη στον ασθενέστερο.
 
3. Ο Θεός κυκλοφορεί ανάμεσά μας με ελεύθερο ωράριο, περνώντας γρήγορα από τους θαλάμους, φοβούμενος μήπως συναντηθεί με την ομάδα των ασθενών που δηλώνουν την απέχθειά τους.

Μουντζούρες για... Πικάσο


 
  • Απ' τα πορτοκαλιά γάντια των καθαριστριών ως την εικόνα του σχετικά νέοκοπου τότε άθεου πρωθυπουργού που ζητάει να προσευχηθεί μόνος στο Αγιον Ορος... 
  • Απ' την έγχρωμη συνοδό στην ιουλιανή προεδρική δεξίωση ως τη Μόρια με τον Πάπα και την επίσκεψη σε κινηματογραφικά στούντιο στο Σικάγο... 
  • Απ' τις διαβολοδηλώσεις στο κηπάριο του Τραμπ, ως την τέντα της αμμούδας των Πρεσπών... 
  • Απ' το πιλοτάρισμα του «φάντομ», ως την επίσκεψη στο απέραντο καρβουνιασμένο νεκροταφείο στο Μάτι... 
  • Απ' τους πανηγυρισμούς και τους εναγκαλισμούς με άσπρα, μαύρα κι ασπρόμαυρα πρόβατα - απ' τη Ζωή ως τον Φίλη, τον Καμμένο και τον Κοτζιά - ως τις τριετείς μυστικές συνομιλίες-μπίζνες με την κορυφή της Ιεραρχίας, λιγότερο κοπιώδεις απ' το 17ωρο μνημονιακών διαπραγματεύσεων, αλλά εθναρχεύσουσας ιερής ιστορικότητας... 
Ο πρωθυπουργός Τσίπρας φιλοτεχνεί, χρόνια τώρα, το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέη Αλέξη, τηρώντας απαρέγκλιτα και την τελευταία λέξη των οδηγιών του διεθνούς κεφαλαιουχικού κονκλάβιου κατασκευής χρήσιμων ηγετών.